Генерали: НАТО да се подготви за руски удари по цели в цяла Европа

Дълбока загриженост от възможните следващи стъпки на Кремъл
29 яну 2024 10:14, Елка Василева
575
Генерали: НАТО да се подготви за руски удари по цели в цяла Европа
Снимка: архив, БГНЕС

НАТО трябва да се подготви за руски удари по цели в цяла Европа, включително в Германия, ако Кремъл започне война срещу Aлианса, предупредиха висши генерали, интервюирани от вестник „Таймс“.

Още по темата
Генерал-лейтенант Алекзандър Солфранк, командир на военния логистичен център на НАТО в Югозападна Германия, освен че изтъкна заплахата от Русия, призова съюзниците да се справят с "бюрокрацията", която пречи на преместването на войски и оборудване и затруднява държавите да използват чуждо оръжие и комплекти по време на криза, предаде кореспондентът на БНР.

Въпреки че по-голямата част от военните ресурси и вниманието на Русия са насочени към Украйна, съществува дълбока загриженост относно възможните следващи стъпки на Кремъл.

Лидерите на НАТО смятат, че блокът има възможност само от три години, за да консолидира отбраната си срещу евентуална руска офанзива срещу територия на Алианса. Солфранк и други генерали от Германия, Съединените щати и Нидерландия се притесняват, че при този сценарий руснаците ще ударят дълбоко зад фронтовите линии в опит да премахнат гражданската и военна инфраструктура, необходима за поддържане на военния капацитет.

Бригаден генерал Роналд Рагин от американските части на натовската армия, базирани в западногерманския град Кайзерслаутерн, който отговаря за логистиката за Европа и Африка, каза за „Таймс“, че "съюзниците много се лъжат, ако си мислят, че няма да бъдат поставени на изпитания".

"Ще има хибридна война, която ще започне във всички стратегически зони за поддръжка и нашите способности за разгръщане. Ще ни се пречи да прекосяваме Атлантика. Ние, като коалиция, трябва да помислим добре как да работим в такава среда. Как да действаме, когато се пречи на нашите конвои, кагато нашите железници са блокирани", изтъкна Роланд Рагин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
514
0
 
0
 
! Отговори
толуз преди 2 месеца
Мислите си,че българите който на 90%мразят и ненавиждат англосаксонците,лалетата и американските кубинки няма да сме първите който ще им спукаме язвата на нато.
513
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жалък опит НАТО да се представи значимо и да си дигнат заплатите .
512
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ракетите може да са по САЩ .
511
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
много ми е интересно как си кореспондират новините за очаквани преговрои за приключване на конфликт, според бивш натовски генерал, главнокомандващ НАТО в Европа и тази статия, която ни вещаят дъжд от рактеи из целия континент... тия на гъби ли са, на бело или кристали, или всеки си говори, колкото да си трака зъбите...
510
3
 
2
 
! Отговори
сиромах преди 2 месеца
Те тия генерали знаят поговорката,че като сееш бури ,жънеш урагани!Алчността и желанието на западните страни да използуват Украйна за постигането на основната цел раздробяване и заграбване на Русия възползувайки се от възродилият се там национализъм и фашизъм,нещо което се наблюдава и у нас,ще доведат до това на някои да им приседне кокала в гърлото!Затова очакват войната!
509
3
 
8
 
! Отговори
К.Николов преди 2 месеца
И, понеже Русия няма такива идеи, НАТО само ще ни обстрелва, като хвърли вината върху Путин (както направи с Украйна) ...
508
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не вярвам това да се случи освен ако нашите партньори не провокират това като се има предвид , че имат такова Желание....
507
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези са луди.Каква война между Европа и Русия?Такава война ще е ядрена и никакви подготовки няма никой да спасят.Директно ще затрият планетата.По-добре да сядат да преговарят с руснаците.
506
4
 
10
 
! Отговори
Киро преди 2 месеца
Да прав е генерала трябва да сме готови и да изметем НАТО и фашизма които възроди Европа
505
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е-га си параноиците! Болните им мозъци само това виждат-война с Русия, зомбита, кацане на Луната... Шубето е голем страх! Че и другите плашат, да ги настройват против! Тва като оня дето викал - дръжте ме че ще го набия, дръжте ме бе! Горките... То друго няма какво да ги крепи. И колониите им повтарят като ехо - Русия ще нападне, Русия ще нападне... Как бе ще нападне? С какво? Нали избихте армията й още първите три дни? Чипове няма, ракети няма... Освен с тор от човеци...
504
3
 
3
 
! Отговори
ЛАДА-САМАРА преди 2 месеца
ЩЕ ИЗНЕНАДАМЕ КОМШИИТЕ ОТ ЮРОПАТА,В РАМКИТЕ НА ДОБРИЯ ТОН. ПЪРВО ЩЕ УДАРИМ МАЯМИ,АТЛАНТА,БОСТЪН,БАЛТИМОР, ФИЛАДЕЛФИЯ,НЮ ЙОРК,ДЕ МОЙН,ДЕТРОЙТ,ЧИКАГО,ВАШИНГТОН,ФРИСКО,ЕЛ ЕЙ,СИАТЪЛ. ПОСЛЕ ЩЕ ГИ ПОПИТАМЕ УЧТИВО,ДА ПРОДЪЛЖИМ ЛИ И СЪС ТЯХ!!!...
503
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прави са днес ще има нови атаки с ядрени бомби над европа някой трябва да спре пуетин!
502
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ами спомнете си обещанията на краваршингтон от 1989 година пред наивния горбачов че нато няма да премине границите на бившата ГДР и си отговорете кой иска войни и защо сме постоянно във конфликти и войни-ако е останал мозък в измиваните вече 30 години канчета
501
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 525 АнонименНищо неможе да спре хиперзвуковите ядрени руски ракети. лондон и англия ще бъдат първи изгорени, софия също
500
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НАТО не може да защити цяла Европа и скакво с чадъри ли. Ще изберат само Лондон и Париж примерно а за София няма да има ракети и ще жертват по-малките.
499
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наизпонауплашихте ли са бе че Русия ше ни нападне или ви е малко ? Гледайте дорде е време да се преместите на първите етажи та кат изпонаскачате през прозорците с виковете "руснаците идат" да не са пребиете.
498
4
 
9
 
! Отговори
Белая Армия преди 2 месеца
Русия не разполага със достатъчно жива сила.А и ако Европа обещае манджурия на Китай,онея няма да имат нищо против.Пък и ония японците взе да им става много тесно по островите вече,та и те няма да имат нищо против малко нови и богати на природен ресурс територии.Там На Кавказе вече са готови със преразпределението на териториите,а ония над Москва,все разправят че са си чисти германци,и че един ден Санкт Петербург отново ще е на германците/фламандците.Всичко е едно руско театро дами и господа.
497
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гузен негонен бяга !
496
2
 
0
 
! Отговори
Лоли преди 2 месеца
Нашата цел е Берлин!Ах , не е вярно,целта - България!Генералски вицове!
495
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На Европа и трябват Европейски въоръжени сили. Време е нато да се разформирова и американците да се приберат на техния континент. Докато в недалечното минало те са били в помощ на развитието в Европа, сега са пречка.