Генерали: НАТО да се подготви за руски удари по цели в цяла Европа

Дълбока загриженост от възможните следващи стъпки на Кремъл
29 яну 2024 10:14, Елка Василева
575
Генерали: НАТО да се подготви за руски удари по цели в цяла Европа
Снимка: архив, БГНЕС

НАТО трябва да се подготви за руски удари по цели в цяла Европа, включително в Германия, ако Кремъл започне война срещу Aлианса, предупредиха висши генерали, интервюирани от вестник „Таймс“.

Още по темата
Генерал-лейтенант Алекзандър Солфранк, командир на военния логистичен център на НАТО в Югозападна Германия, освен че изтъкна заплахата от Русия, призова съюзниците да се справят с "бюрокрацията", която пречи на преместването на войски и оборудване и затруднява държавите да използват чуждо оръжие и комплекти по време на криза, предаде кореспондентът на БНР.

Въпреки че по-голямата част от военните ресурси и вниманието на Русия са насочени към Украйна, съществува дълбока загриженост относно възможните следващи стъпки на Кремъл.

Лидерите на НАТО смятат, че блокът има възможност само от три години, за да консолидира отбраната си срещу евентуална руска офанзива срещу територия на Алианса. Солфранк и други генерали от Германия, Съединените щати и Нидерландия се притесняват, че при този сценарий руснаците ще ударят дълбоко зад фронтовите линии в опит да премахнат гражданската и военна инфраструктура, необходима за поддържане на военния капацитет.

Бригаден генерал Роналд Рагин от американските части на натовската армия, базирани в западногерманския град Кайзерслаутерн, който отговаря за логистиката за Европа и Африка, каза за „Таймс“, че "съюзниците много се лъжат, ако си мислят, че няма да бъдат поставени на изпитания".

"Ще има хибридна война, която ще започне във всички стратегически зони за поддръжка и нашите способности за разгръщане. Ще ни се пречи да прекосяваме Атлантика. Ние, като коалиция, трябва да помислим добре как да работим в такава среда. Как да действаме, когато се пречи на нашите конвои, кагато нашите железници са блокирани", изтъкна Роланд Рагин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
494
6
 
15
 
! Отговори
За НАТО говоря преди 3 месеца
Да би мирно седяло, не би чудо видяло.
493
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Другия път пак говорете как за 1 година щяла да се разпадне Русия. Най-жалкото е не, че се плюе Русия, а че се крие истината. Ама и вие да бяхте на власт сигурно и вие щяхте така да правите, всеки според интереса си.
492
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До запознат - и ти ли ще се изселиш в сибир, запознат руски ***!
491
3
 
14
 
! Отговори
МАРИЯ преди 3 месеца
Дано Американците да целят само увеличение на продажбите си на оръжие. Имат си роби,имат си слуги. Разбирасе че ще им пият кръвчицата.Искат да са добре ,но за целта други трябва да са зле. ОК. Разбирам го и мога да го приема.НО! Ако не става въпрос за пари значи НАТО се подготвя за реална намеса в Украйна а всички се досещаме до какво ще доведе тя !!
490
3
 
12
 
! Отговори
Локхийд Мартин преди 3 месеца
Въоръжавайте се защото злото тропа на вратата. От другия месец 5% отстъпка на самолети, дронове, танкове,ракети и боеприпаси. Юруш народеееееееееееееееееееее !
489
1
 
4
 
! Отговори
Hos geldin, sefalar преди 3 месеца
Добре дошъл на уважаемия външен министър на република Турция Хакан Фидан. Лицата ни светнаха, преуважаеми.
488
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
lol
487
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аре стига с тази агресия и войни, бе! Оставете хората на мира да си живеят и търгуват!
486
7
 
30
 
! Отговори
едно ангелче ми каза преди 3 месеца
До Анонимен 510: Подготвят се да нападнат Русия! Искат по най варварски начин да придобият територията и природните и богатства! Нищо ново! Виждали сме го от Наполеон и Хитлер и знаете как свърши всичко с парад на руските воиски в Париж и Берлин. И сега няма да е по различно.
485
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Подготвят хората за 3та световна война.
484
8
 
7
 
! Отговори
Ватенка преди 3 месеца
Не се издържа вече. Укрите вече почти две години се гаврят с мен.
483
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Според мен по-вероятно е руснаците да атакуват заводите,които произвеждат оръжията,които се използват от укрофашистите за терористични атаки,и имат пълното право на това.И бас слягам,че натовските *** няма да посмеят да отговорят пред заплахата да бъдат унищожени изцяло
482
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези евромани хептем изперкват, Русия иска гаранция за нейната сигурност, не повече. Друг е въпросът, че същите треперят, когато няма печалба и пазари умират от страх. Е, Фондерлаен сами си се прецакахте, сори, каза Челентано. Нема газ, нема нефт, има скръб и мъка. Можете да фърлите още стотици санкции, но нема да светне изгорялата крушка. Свети това, що не гасне - Русия. Запада запада, Русия изгрява!
481
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Възможно ли е генерали да са толкова ограничени,чак до простотия.Русия няма да атакува цели в Европа с обикновени оръжия,ако има атака тя ще е с ядрени бойни глави и европейските държави нямат никакъв шанс да ги спрат.
480
7
 
11
 
! Отговори
Шамил Басаев преди 3 месеца
Путин е прав дори когато е в тоалетната по голяма нужда.
479
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Европа продължава все още да съществува благодарение на добротата на Путин,за мръсотиите,които направихме срещу Русия заслужаваме да бъдем унищожени като континент.Руснаците ако решат Европа за 1 час няма да я има.
478
7
 
9
 
! Отговори
запознат преди 3 месеца
За Путин населението е по важно от територията! Ако съществува вероятност в една ядрена война да затрие цялото население на натовските държави, като загуби голяма част от руското население, то той ще направи това, защото дори и малко руснаци да останат, ще си направят държава може би някъде в далечния Сибир където няма да има радиация, но САЩ и Европа ще бъдат превърнати в радиоактивна заразена зона в която нищо няма да вирее много години.
477
3
 
9
 
! Отговори
Според мен преди 3 месеца
Защо на Путин му е изгодно да натисне ядреното копче? Защото ако пресметнем, че при една ядрена война ще загинат всички руснаци, европейци, американци, то за всеки умрял руснак ще има по трима американци и по трима европейци. Като се има впредвид, гъстотата на населението, средствата за доставка на ЯБГ и съществиващите противоракетни отбранителни системи, то вероятността да загинат всички европейци и всички американци е около 96 %, докато вероятността да загинат всички руснаци е само 69 %.
476
10
 
12
 
! Отговори
Мишлето преди 3 месеца
Молете се Русия да победи защото тази държава не може да бъде победена и ще запоне ядрена война.
475
9
 
20
 
! Отговори
Мишлето преди 3 месеца
НАТО е организация от злодей наподобяваща секта разпространяваща сатанизъм . Всички воини са замислени от подобни генерали . Русия не е заплаха за никой та дори и за нас . Ние които произвеждаме снаряди и ги изпращаме на Украйна. Руския народ е вярващ народ а не воинствен като тези на запад . Русия беше принудена да нападне Украйна за което са си виновни украинците . Предисторията е дълга и не за всички глави в БГ. Хора мислете с мозаците си а не се зомбираите с американски филми .

Спонсорирани публикации