Генерали: НАТО да се подготви за руски удари по цели в цяла Европа

Дълбока загриженост от възможните следващи стъпки на Кремъл
29 яну 2024 10:14, Елка Василева
575
Генерали: НАТО да се подготви за руски удари по цели в цяла Европа
Снимка: архив, БГНЕС

НАТО трябва да се подготви за руски удари по цели в цяла Европа, включително в Германия, ако Кремъл започне война срещу Aлианса, предупредиха висши генерали, интервюирани от вестник „Таймс“.

Още по темата
Генерал-лейтенант Алекзандър Солфранк, командир на военния логистичен център на НАТО в Югозападна Германия, освен че изтъкна заплахата от Русия, призова съюзниците да се справят с "бюрокрацията", която пречи на преместването на войски и оборудване и затруднява държавите да използват чуждо оръжие и комплекти по време на криза, предаде кореспондентът на БНР.

Въпреки че по-голямата част от военните ресурси и вниманието на Русия са насочени към Украйна, съществува дълбока загриженост относно възможните следващи стъпки на Кремъл.

Лидерите на НАТО смятат, че блокът има възможност само от три години, за да консолидира отбраната си срещу евентуална руска офанзива срещу територия на Алианса. Солфранк и други генерали от Германия, Съединените щати и Нидерландия се притесняват, че при този сценарий руснаците ще ударят дълбоко зад фронтовите линии в опит да премахнат гражданската и военна инфраструктура, необходима за поддържане на военния капацитет.

Бригаден генерал Роналд Рагин от американските части на натовската армия, базирани в западногерманския град Кайзерслаутерн, който отговаря за логистиката за Европа и Африка, каза за „Таймс“, че "съюзниците много се лъжат, ако си мислят, че няма да бъдат поставени на изпитания".

"Ще има хибридна война, която ще започне във всички стратегически зони за поддръжка и нашите способности за разгръщане. Ще ни се пречи да прекосяваме Атлантика. Ние, като коалиция, трябва да помислим добре как да работим в такава среда. Как да действаме, когато се пречи на нашите конвои, кагато нашите железници са блокирани", изтъкна Роланд Рагин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Алианса трябва да се подготви за война, защото руските терористи са доказали че нападат само по-слабите! Ако срещу себе си имат добре подготвени и отлично въоръжени войски, много бързо ще юзабравят агресивните си намерения и ще запелтечат за мир
13
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
само идииотти може да очакват Русия да воюва с НАТО с войници и да пази инфраструктурата и цивилните като в Украйна - които смята за руснаци. Ако НАТО провокира Русия дори да не заиграе атома ще ни обсипят с най-гадните бомби и ракети които имат: термобарични неядрени глави със силата на тези в Хирушима! Всичко ще е в пламъци и трупове!
12
8
 
39
 
! Отговори
Дацо преди 3 месеца
Не знам Русия ли се готви за война с НАТО или обратното ! Май на всички тия генерали и *** от европейския парламент им трябва по един кол в гърба и в кариерите да чакат камъни !
11
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А не е ли по-смислено да се вкарат воиски от натовски държави в Украйна и проблемът да се реши там. Дори и сега НАТО отказва пряк сблъсък с Русия и тепърва ще се готви за война. Ако сега са се сетили, че са неподготвени, значи натовските генерали живеят в паралелна реалност, където НАТО е фактор. Затова ли жертваха Украйна, за са тестват руските способности и решителност?
10
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
това ще стане само ако САЩ излезе от НАТО.
9
16
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С хляб и сол ще посрещне народа руснаците!
8
37
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На русия не може да се вярва. Първо започнаха газовата война, като едновременно с това до последно се кълняха, че няма да нападат украйна. Даже се подиграваха и иронизирзаха към колко часа. И... нападнаха. Единственото положително в цялата работа е, че украинците им унищожиха танковете и ще им трябва време да сделат нови.
7
29
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 месеца
Знам си аз , руснаците като славяни иска да смажат всички в България. Защото българските славяни са се омешали с други европейци. И ги дразни
6
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Следва да се отбележи, че руските ракети свършиха още миналата година. Следователно са им останали само ядрени такива. Това означава, че подготовката на НАТО за руски удари ои цяла Европа следва да се състои в поставяне на табелки указващи пътя към гробищата и струпани бели чаршафи под тях.
5
39
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
оста на злото не спи, а готви изненади докато Запада проспа години в неглижиране на опасността.
4
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Голям страх тресе коччината!
3
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако настъпи такава война тези конвенционални удари заслужено ще са със ядренно напълнение!!!
2
9
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е те тея вече ни готвят война.
1
10
 
52
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
ГЛУПОСТИ

Спонсорирани публикации