Генерали: НАТО да се подготви за руски удари по цели в цяла Европа

Дълбока загриженост от възможните следващи стъпки на Кремъл
29 яну 2024 10:14, Елка Василева
575
Генерали: НАТО да се подготви за руски удари по цели в цяла Европа
Снимка: архив, БГНЕС

НАТО трябва да се подготви за руски удари по цели в цяла Европа, включително в Германия, ако Кремъл започне война срещу Aлианса, предупредиха висши генерали, интервюирани от вестник „Таймс“.

Още по темата
Генерал-лейтенант Алекзандър Солфранк, командир на военния логистичен център на НАТО в Югозападна Германия, освен че изтъкна заплахата от Русия, призова съюзниците да се справят с "бюрокрацията", която пречи на преместването на войски и оборудване и затруднява държавите да използват чуждо оръжие и комплекти по време на криза, предаде кореспондентът на БНР.

Въпреки че по-голямата част от военните ресурси и вниманието на Русия са насочени към Украйна, съществува дълбока загриженост относно възможните следващи стъпки на Кремъл.

Лидерите на НАТО смятат, че блокът има възможност само от три години, за да консолидира отбраната си срещу евентуална руска офанзива срещу територия на Алианса. Солфранк и други генерали от Германия, Съединените щати и Нидерландия се притесняват, че при този сценарий руснаците ще ударят дълбоко зад фронтовите линии в опит да премахнат гражданската и военна инфраструктура, необходима за поддържане на военния капацитет.

Бригаден генерал Роналд Рагин от американските части на натовската армия, базирани в западногерманския град Кайзерслаутерн, който отговаря за логистиката за Европа и Африка, каза за „Таймс“, че "съюзниците много се лъжат, ако си мислят, че няма да бъдат поставени на изпитания".

"Ще има хибридна война, която ще започне във всички стратегически зони за поддръжка и нашите способности за разгръщане. Ще ни се пречи да прекосяваме Атлантика. Ние, като коалиция, трябва да помислим добре как да работим в такава среда. Как да действаме, когато се пречи на нашите конвои, кагато нашите железници са блокирани", изтъкна Роланд Рагин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
434
14
 
9
 
! Отговори
Аноним преди 3 месеца
Руся щяла да удари!!!със кво спрашки или северно корейски бомби смешници
433
8
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 3 месеца
Русия ако удари, то няма смисъл да се готвят. Те ще са сготвени. Кой на шиш, кой на скара, кой изпържен, кой фрикасе...... Няма да има обратен отговор, няма да има кой да го даде. ЛГБТ 8 моторизирана бригада и два щурмови полка от трансгендъри.
432
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Големи патриоти се навъдиха,сега европа ни хрантуха и всички станаха русофили .ще дойдат пак гладни години и тогава ще гледаме другите през крив макарон
431
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В пророчествата е казано - Русия ще изравни Западна Европа със земята. Дай Боже час по-скоро.
430
11
 
15
 
! Отговори
да преди 3 месеца
държавата на Аспарух и Симеон Велики е разклатена от нашите превъртели продажници! ако на дойдат пак братушките и да въстановят гласа на народа...нищо добро не ни очаква!
429
9
 
6
 
! Отговори
Аноним преди 3 месеца
Русия няма д у п е да го направи
428
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цяла Европа? И България ли? Това не ни го бяха казали 2004, когато ставахме член на НАТО
427
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Манол Пейков ще защити България от руските ракети
426
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Хм - Да, само че въпросните диригенти си мислят, че може да дирижират ит ОТКЪДЕ да започне такъв нов световен конфликт.... Ама като гледам какво зрее в Тексас - допускам, че диригентите може да бъдат сериозно изненадани )))
425
10
 
17
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 3 месеца
В момента САЩ набират коалиция за да започнат реална война с Русия . Подобни статии го доказват ! Хубавото е че въпросните фашисти които подхранват тази идея скоро няма да имат власт дори и в собствения си дом !
424
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Германец - Ти се моли НАТО да си натиска парца_лите, че ако стане нещо Германия ще е една от първите ударени и тогава ще те питам какво ще правиш, като те върнат в каменната ера теб лично хахах
423
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ние сме унищожени без война.
422
8
 
13
 
! Отговори
кенефа НАТО преди 3 месеца
Колко пола има в полевите тоалетни на НАТО? Униформите за колко пола са?
421
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ето на това му се казва м р ъ с на натовска пропаганда, манипулация, провокация, с цел плашене на хората, които не следят позицията на Москва и целите на СВО. И нашият у р о д Тагаренко със сатанинско удоволствие ще я подеме и той.
420
3
 
12
 
! Отговори
АНКЕТА преди 3 месеца
За 5 минути 5 гласа че САЩ искат да нападнат Русия и в момента търсят привърженици в ЕС . Нито един глас за обратното. Това е категорично доказателство че народа не е с коефициент на интелигентност около нулата !
419
6
 
10
 
! Отговори
КРИВА СМЕТКА преди 3 месеца
Защо в Европа се насажда страх и усещане за предстояща война? Русия се намесва където има неразрешени териториални спорове и където има компактно руско население. Русия има РЕСУРСИ и ТЕРИТОРИЯ, от която Европа се нуждае, за да продължи да просперира. С падането на Русия потока на евтини ресурси ще се възстанови и икономиката на ЕС ще тръгне отново нагоре. Ще има и къде да се разселят няколко милиона беженци. Геополитически Китай "ще клекне" и ще ухажва Европа както преди. КОЙ ИМА НУЖДА ОТ ВОЙНА?
418
8
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
НАТО е в ступор от победите на руснаците в Украйна. Дано следващата му стъпка е да мобилизира и прати в Украйна про'с'таците у нас, които на 2 Април гласуваха за ЕС. Денков и Тагарев имат мандат, даден им от 85% про'с'таци на 2 Април да сторят това. Успех на Денков и Тагарев! Това ще е най-доброто, което политик е правил за България през последните 35 години!
417
7
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Че нападне, ама че падне...
416
4
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До Хм/433 "Така че тук и да си чешем пръстите все тази." - така е. Про'с'таците, които на 2 Април гласуваха за ЕС и НАТО си заслужават да нямат значение. Дано по-скоро бъдат пратени на фронта. България НЯМА нужда от тях.
415
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
https://youtube/watch?v=9iKvS_Q4XHo .Ядрото на Европейската армия.Те си научиха урока от първата и втората световна война.Такава грешканяма да допуснат трети път.

Спонсорирани публикации