Генерали: НАТО да се подготви за руски удари по цели в цяла Европа

Дълбока загриженост от възможните следващи стъпки на Кремъл
29 яну 2024 10:14, Елка Василева
575
Генерали: НАТО да се подготви за руски удари по цели в цяла Европа
Снимка: архив, БГНЕС

НАТО трябва да се подготви за руски удари по цели в цяла Европа, включително в Германия, ако Кремъл започне война срещу Aлианса, предупредиха висши генерали, интервюирани от вестник „Таймс“.

Още по темата
Генерал-лейтенант Алекзандър Солфранк, командир на военния логистичен център на НАТО в Югозападна Германия, освен че изтъкна заплахата от Русия, призова съюзниците да се справят с "бюрокрацията", която пречи на преместването на войски и оборудване и затруднява държавите да използват чуждо оръжие и комплекти по време на криза, предаде кореспондентът на БНР.

Въпреки че по-голямата част от военните ресурси и вниманието на Русия са насочени към Украйна, съществува дълбока загриженост относно възможните следващи стъпки на Кремъл.

Лидерите на НАТО смятат, че блокът има възможност само от три години, за да консолидира отбраната си срещу евентуална руска офанзива срещу територия на Алианса. Солфранк и други генерали от Германия, Съединените щати и Нидерландия се притесняват, че при този сценарий руснаците ще ударят дълбоко зад фронтовите линии в опит да премахнат гражданската и военна инфраструктура, необходима за поддържане на военния капацитет.

Бригаден генерал Роналд Рагин от американските части на натовската армия, базирани в западногерманския град Кайзерслаутерн, който отговаря за логистиката за Европа и Африка, каза за „Таймс“, че "съюзниците много се лъжат, ако си мислят, че няма да бъдат поставени на изпитания".

"Ще има хибридна война, която ще започне във всички стратегически зони за поддръжка и нашите способности за разгръщане. Ще ни се пречи да прекосяваме Атлантика. Ние, като коалиция, трябва да помислим добре как да работим в такава среда. Как да действаме, когато се пречи на нашите конвои, кагато нашите железници са блокирани", изтъкна Роланд Рагин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
474
8
 
16
 
! Отговори
моето мнение преди 3 месеца
Путин е единствената причина поради която все още не сме в трета световна ядрена война!
473
3
 
7
 
! Отговори
Виж сега! преди 3 месеца
До Анонимен 494: И как си го представяш да свалиш нещо което няма да лети! Да те светна: Ядрените бойни глава които ще ударят тези градове са вече доставени и се намират на геостационарна орбита! От там ще се спуснат като метеорити, като пред тях ще се формира плазмен щит. Даже не е нужно да се взривяват. За унищожаването на даден град е достатъчна кинематичната енергия която носят. За справка погледни как са унищожени в древността Содом и Гомор! За Посейдоните няма да коментирам! Чети Кейс!
472
1
 
16
 
! Отговори
Гражданин преди 3 месеца
Според мен, цялата тази истерия е да се продадат от САЩ, едни огромни количества оръжия и военна техника на европейските държави. Ще се отпускат огромни пари от банките, които ще отиват в американския ВПК. И така хем банките печелят милиарди, хем САЩ забавят временно рецесията си. Явно абсолютно точна е формулировката не е проблем да нахраним бедните, проблемът е, че не можем да нахраним богатите.
471
11
 
5
 
! Отговори
Да бе преди 3 месеца
Русия с нейните 120 милиарда за отбрана ще унищожи НАТО, хехех. Те се молят на Ким за някой друга ракета
470
3
 
11
 
! Отговори
Xax преди 3 месеца
Е аз не мога да разбера как Русия ще напада НАТО, а не може да се оправи в Украйна ( Страна без флот, без изтребители ) . А някой да ме светне , защото само САЩ имат бойни изтребители колкото на целия свят взети заедно...
469
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 491за сметка на това ще ликвидира градове като: Лондон, Париж, Мадрид, Рим,..)))Руските ракети няма да могат да долетят защото ще бъдат свалени, ако пък случайно не бъдат свалени, едва ли ще улучат целта.
468
4
 
5
 
! Отговори
запознат преди 3 месеца
До Според мен: Тук си прав, но Путин е слаб президент и няма да посмее да направи това! Путин имаше стотици поводи да ликвидира натовските държави през изминалите 2 години! Всеки друг на неговото място досега да е сторил това!
467
5
 
10
 
! Отговори
Според мен преди 3 месеца
ОТАН-овските държави трябваше веднага да бъдат ударени след като техни снаряди или ракети бяха използвани за удари по цели намиращи се на руска територия!
466
7
 
7
 
! Отговори
Виж сега! преди 3 месеца
До Offf: От една страна има два руски града (Москва и Санкт Петербург), които Русия спокойно може да пожертва, но за сметка на това ще ликвидира градове като: Лондон, Париж, Мадрид, Рим, Атина, Виена, Брюксел, Вашингтон, Торонто, Чикаго, Сиатъл, Хюстън, Ню Йорк, Киев, София, Букурещ, Варшава, Хелзинки, Ливърпул, Манчестър, Мюнхен, Милано, Ротердал, и още стотици градове и градчета в Европа и Америка.
465
0
 
13
 
! Отговори
Алберт Айнщайн преди 3 месеца
Каква ще бъде третата световна война - не зная, не мога да кажа. Но четвъртата - тя ще се води с тояги и стрели.
464
3
 
9
 
! Отговори
Отмъщението на дженд преди 3 месеца
До запознат: ърите. Те затова са подготвили оня вирус Х, които се надяват да убият поне 70 % от цялото население на света! Ковита го пуснаха когато Тръмп беше на власт! Сега се очаква същото! Вируса Х е геномен вирус и убива всички с геном различен от нагло саксонския!
463
6
 
6
 
! Отговори
Offf преди 3 месеца
Русия като и гледам завземането на Авдеевка, представям си с НАТО как ще се справи.... Ще стане има Русия, няма Русия
462
5
 
10
 
! Отговори
запознат преди 3 месеца
Евроджендърите ги е хванало шубето, че цар Тръмп идва на власт в САЩ и ще им спре безплатното папо и сега плашат света с Русия!
461
7
 
8
 
! Отговори
Минуващ преди 3 месеца
Седнали форумните 4икиджuu да коментират кой кого щял да напада. На вас какво ви пука за Русия бе? Що не мислите за България и нашите съюзници преди всичко? От Русия добро не очаквайте, най-много един сармат по главата да получите и много мизерия, бедност и пропаганда. Който помни как 45 ядохме хyрката знае за какво говоря. . .
460
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
477 Русия може да удари дори свои приятелски страни, ако реши.
459
5
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До Малко за политика/474 ".... а не това, което е нужно на европейските народ" - мухаха... "европейските народи" - като про'с'таците дет на 2 Април гласувахте за ЕС та да ви дава МРЗ ли? Марш на фронта да си я заработвате!
458
9
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До АНГЕЛ/477 "Тя със сигурност няма да удря по някакви слуги като Германия, Франция ,Полша ,България или която да е държава в Европа." - а трябва! Ненужното и болното трябва да се изчисти!
457
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До АнонимеНПомяр Раша мобилизира цивилни и то като напада чужда държава стига плащи гаргите с мобилизация.
456
7
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
убии-ците се надпреварват кои да изтърси по голяма прос-то-тия 75 години живяхмев мир ама впк на запада не мирясват бизнес и печалби интриги конфликти воининато е терористична организация и трябва да бъде разтурена защо не пратихтесамолети от швеция или финландия а пратихте турски да ни вардят от кого отрусия това е интрига
455
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ОБИЧАМ ДА ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ , ЧУВСТВАМ СЕ ГОЛЯМ

Спонсорирани публикации