Русия атакува Одеса с дронове, дрон удари руски завод

60 000 души от Донецка област трябва да бъдат евакуирани
165
Русия атакува Одеса с дронове, дрон удари руски завод
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Около 514 хиляди души живеят в момента в Донецка област, която сега е под контрола на украинското правителство, а над 60 хиляди от тях трябва да бъдат евакуирани, предаде Укринформ, позовавайки се на информация, представена от заместник-началника на регионалната военна администрация на Донецк Игор Бойко.

"В момента в областта живеят около 514 хиляди души. Не мога да кажа, че всички трябва да напуснат. Но преди всички трябва да се евакуират възрастните, пенсионерите, семействата с деца, хората с ограничена подвижност. Както и тези, живеещи на местата, които са най-близо до линията на фронта", каза Бойко.

Той настоя, че е необходима евакуация от териториите в северната част на областта, включващи градовете Лиман и Святогорск, района на Бахмут, Часов Яр, Торецк, а след това и района на Покровск, Авдеевка и Маринка, Очеретине, Новогродовка и Кураховка, както и Мирноград.

"Настояваме хората от тези населени места първи да се евакуират. В тези райони живеят над 60 хиляди души", каза заместник-ръководителят на областта.

От началото на пълномащабното нахлуване на Русия над 1,3 млн. души са били евакуирани от Донецка област, включително над 164 хиляди деца.

Поредна нощ Одеса бе атакувана с дронове

Поредна нощ Одеса бе атакувана с дронове. Сирените бяха задействани снощи към 22:30 ч. местно време. Областните власти съобщиха, че дронове летят към Затока край Белгоподднестровск.

Около 23:00 ч. в местните канали на "Телеграм" бе съобщено, че група  дронове наближават Одеса. Към 23:15 ч. в украинския черноморски град се чуха силни експлозии. Дронове летят откъм Черно море в посока на Одеса, Черноморски и Белгородднестровск.

Дрон удари голям стоманодобивен завод в Северна Русия

Дрон удари стоманодобивния завод "Северстал" в северния руски град Череповец снощи, разбивайки се близо до доменна пещ, съобщи губернаторът на Вологодска област Георги Филимонов в "Телеграм", предаде ДПА.

Засега няма данни за пострадали. Доменната пещ не е повредена и стоманодобивният завод продължава да работи нормално, добави той.

Според изявление на говорител на "Северстал" доменната пещ е била временно спряна преди удара за планов ремонт, съобщиха руски медии.

ДПА отбелязва, че няма данни дронът да е дошъл от Украйна, която се намира на около 900 км от град Череповец - ключов промишлен център в региона, известен главно с най-големия завод за производство на стомана в Русия./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: одесаВойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
1
 
! Отговори
Кравар преди 1 месец
свалят руснаци от самолетите за Буенос Айрес в Турция, а ние ги пускаме и се разхождат из моловете.
127
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цивилизованият свят ще даде отпор и ще се справи с руския бандитизъм.
126
1
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Нацистки цинизъм.Класика в жанра.
125
2
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Болшевиките още преди 105 години са правили масови убийства в името на "ново и справедливо общество", като жертва са били всички, който не се вписвали в тяхната представа за този нов свят. Думата "нацист" още не е съществувала тогава, но спокойно мога да кажа, че болшевиките се вписват идеално в определението за нацисти.
124
3
 
6
 
! Отговори
Гаварит Масква преди 1 месец
Украинците потапят кораби, свалят самолети, взривяват заводи и предприятия, кремълските фашисти събарят блокове и електроцентрали...
123
1
 
3
 
! Отговори
Коджакафалията преди 1 месец
ЕС трябва да се намеси и да спре войната в Газа преди да прерастне на война межди Израел и Иран при което петрола ще скочи. Дипломация на прекратяване на огъня и връщане на заложниците трябва да се наложи. Иначе ще има пак милиони мигранти от Иран и района...
122
1
 
2
 
! Отговори
К1Д преди 1 месец
Предварителните прогнози в САЩ дават сериозна преднина на Тръмп . Тръмп няма да си мръдне пръста за Одеса , а другите могат само да мърдат пръст без да пращат жива сила. Според мен е време за премирие преди да загубят Одеса. Срещата на Зеленски с Ердоган в Истанбул е първата стъпка. Путин и Ердоган също говорят чрез дипломацията. Големите игри са между Индия и Китай ,Тайван и кой да произвежда чипове за Запада и кой да снабдява по суша Европа . Там е парата и играта. САЩ нямат време за губене..
121
1
 
6
 
! Отговори
Неграмотен отличник преди 1 месец
Одеса е обградена и от към Молдова-Приднестровието където има 20 000 руски/про-руски войски/Русия ще граничи с Румъния...
120
1
 
11
 
! Отговори
Две могили преди 1 месец
Украйна приключва с излза си на Черно море
119
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
514 000 украинци в Донецка област очакват ВКС на РФ. Чакат техните да дойдат и да ги отърват от бандеровските власти.
118
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голямата война е неизбежна, мисля че всички го разбират. А какво ще направим с русофилите по време на тази война - това е изненада. ;-)
117
1
 
0
 
! Отговори
Вътрешен преди 1 месец
Путин е американски агент.
116
2
 
1
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Какво стана със "завинаги росия Херсон"?
115
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Завърши по същия начин както и България завърши първата световна. Други тъъппи въпроси???
114
3
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
До 103 И как русията завърши кримската война? А първата световна?
113
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нацистка Украйна през Втората световна война е била малка ивичка земя около Черно море. Не е включвала Киев, Харков, Лвов. Била е държава джудже. Толкова немците обичат и милеят за Украйна сега пак ще я направят джудженце.
112
2
 
8
 
! Отговори
Дрон удари преди 1 месец
полето до завода,щотот го свалиха, а тука пишат каквото им се иска
111
6
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Ще помагаме на всекищ,вдигнал рака срещу окупаторите!
110
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Другаре франкофоне, ще помагате ли на франция като влезе в украйна?
109
5
 
3
 
! Отговори
Гадолиний преди 1 месец
До Анонимен 115 ох раши раши то да неса ти ту,,...зе,,мци като вашите гей гащници наре4ени арния на РФ Само БГ произвежда 90 000 Броне ЖилетКИ ГОДИШНО можем за ДНИ да овели4ин ПЕТКРАТНО коли4еството а сме ЕДВА ОСМИЯ в НАТО А ПОЗНАЙ КОЙ Е ТРЕТИ УКРАЙНА ....