В битка за нацията: Цачева – майка, Трайков – син!

Меглена Кунева влезе на шега в тона на премиера Борисов
Обновена: 10 окт 2016 12:13 | 3 окт 2016 11:14,
99
В битка за нацията: Цачева – майка, Трайков – син!
Снимка: архив Булфото

Лидерката на ДБГ Меглена Кунева влезе в стила на премиера Бойко Борисов и обяви на шега, че ако Цецка Цачева е кандидат за майка на нацията, то кандидатът на РБ Трайчо Трайков е син на нацията.

Кунева обясни, че е изненадана от решението на ГЕРБ да номинират Цачева и да оставят дупка на мястото й в парламента. "Цачева е добър председател на Народното събрание", каза още лидерката на ДБГ пред bTV.

Още по темата

Тя отказа да отговори на въпроса кого ще подкрепят РБ при балотаж между Цачева и ген. Радев. Според Кунева това е лошо формулирано питане, защото предпоставя резултата на вота. Все пак лидерката на ДБГ обясни, че основният опонент на РБ на вота е БСП.

Кунева коментира и скандала около Медицинския университет в София, където одит откри нарушения при обществените поръчки и приема на студенти. Просветният министър обясни, че  проверката е рутинна и е възложила проверки за всички медицински университети в страната.

"Да, в него има притеснителни неща. Прокуратурата изиска този доклад, те ще преценят дали става въпрос за престъпление или за нарушения", каза вицепремиерът.

Срещу бившия ректор проф. Ваньо Митев беше образувано досъдебно производство. Самият той отрича да е допускал или извършвал злоупотреби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ? Пророческо интервю на професор Людмил Георгиев от 2013 година. Ето така и ще стане Цец президент.
49
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
И аз мисля, че ще сме свидетели на нагласен и свирен мач. ГЕРБ губи изборите за президент и си намира прекрасна мотивация за предсрочни парламентарни избори (на тази тема Борисов не пропусна да се изкаже пред всички медии - сигурно не е случайно). Печели с пълно мнозинство парламентарните избори и управлява без да има кой да му се пречка 4 години в пълен властови комфорт. За парлама постоянно ще се повтаря, че няма абсолютна власт защото видите ли има президент на БСП (разбирай пешкир за всичко)
48
0
 
4
 
! Отговори
До Фактите преди 7 години
В твоята теория има голяма доза, риск, много ако, изпускане на питомното и гонене на дивото и изобщо твърде много мелофрама.
47
0
 
4
 
! Отговори
Не е нелогично преди 7 години
ГЕРБ имат сметка от президент на БСП. Така ще има кой да обира негативите от външнополитическите гафове, ще има и оправдание на тема, че не разполагат с "абсолютна власт", като предоставят на БСП президентската институция, като такава с най-малки властови правомощия. Ходът с неизбираемото номиниране на Цачева може да се окаже не глупост, а добре премислена стратегия.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз мисля, че на ГЕРБ ще им е основен проблем как да загубят тези избори - българинът е непредсказуем в способността си да гласува стадно и да избере дори най-неизбираем кандидат.
45
1
 
6
 
! Отговори
Фактите преди 7 години
Кой номинира неизбираем кандидат? Този, който иска да загуби с по-далечна и по-голяма цел. В шахмата това се нарича гамбит - в конкретния случай "дамски гамбит". Губиш президентските избори, подаваш оставка и предизвикваш предсрочни парламентарни избори, печелиш с абсолютно мнозинство, отърваваш се от *** и лешояди с по 5-6%, а след 5 години пашалък се кандидатираш за президент - достоен финиш като за 70-годишен политически мъж, оставаш в историята и т.н.
44
0
 
3
 
! Отговори
Футуролог преди 7 години
На генерал Радев му дадоха служебна победа. Защо ли? Може пък Негово Тиквейшество да е сметнал няколко хода напред ... след предсрочните парламентарни избори ... пълно мнозинство ... 100% еднолична власт и последващите от това благини.
43
0
 
3
 
! Отговори
Архангел Гавраил преди 7 години
Ако Цецка е майка на нацията, нямам идея кой може да е бащата. Най-вероятно е всички българи да са плод на непорочно зачатие. Време е да се пишат нови Евангелия.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох, поне ако беше Николета Лозанова щях да имам някаква мотивация да гласувам, ама за леля Цецка ми се обръща джигера.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мащехи.
40
0
 
6
 
! Отговори
Иларион преди 7 години
Представете си само - Цецка в генералски мундир като главнокомандващ на армията да приема парада при освещаването на бойните знамена. Аз по-смешно и жалко пародийно шоу не мога да си представя. Нужно ли е да ставаме за посмешище?
39
0
 
7
 
! Отговори
Прагматик преди 7 години
Боко рече, че ако Цецка не спечели още на първия тур, ще подава оставка и ще се ходи на предсточни парламентарни избори. Това май е единственото логично обяснение да се издигне възможно най-неизбираемата кандидатура. Нови избори с цел пълно мнозинство на ГЕРБ и да се отърве от малките хиени (патриоти, реформатори и т.н.), които в момента му се мотаят в краката и подгризват кокала.
38
0
 
9
 
! Отговори
Оптимист преди 7 години
Това Цецка - президент комай е по-водевилно от Пеевски - шеф на ДАНС. Значи винаги има и по-лошо.
37
0
 
8
 
! Отговори
Съмнителен син преди 7 години
Абе, като се погледнем, не сме толкова горозна нация, че Цецка да ни е майка.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До "Дедо Гого" От кого е Трайков? От бат' Бойко, от кого друг. Не е ли ясно - ето го на снимката.
35
0
 
5
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Леле, какво грозно фрийк шоу се заформи... Куневица и тя е с БКП потекло.....но иначе смело изповядва евро-атлантическите ценности... А Трайчо Трайчев с какво ще бъде по различен и той от Плевнята... Дали тоз народ разбра най-после, че демократи и родолюбци в цялата политическа класа просто НЕМАААААА
34
0
 
9
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
ИМАМЕ СИ МАЙКИ НЯМАМЕ НУЖДА ПОВЕЧЕ! СТИГА ГЛУПОСТИ ИЗЛЪЧИХА НЕЛИЦЕПРИЯТНА И ОТБЛЪСКВАЩА ЖЕНА..
33
0
 
8
 
! Отговори
да ве преди 7 години
А Кунева вече не стаА и за ,....на повикване.
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"майка на нацията", тоя бб съвсем се чална!
31
0
 
10
 
! Отговори
xxx преди 7 години
А Радо Шишарката и Митьо Пищова са *елетата...