Пресметнато: Цачева губила със скорост 3% на седмица

ДПС и националистите ще решат балотажа, смятат социолози
Обновена: 7 ное 2016 09:34 | 7 ное 2016 09:14,
28
Пресметнато: Цачева губила със скорост 3% на седмица
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

"Имаше 12 пункта разлика от момента, в който обявиха Цачева за кандидат на ГЕРБ за президент. Значи всяка седмица тя е губила по 3% от избирателите си", пресметна социологът от "Галъп Интернешънъл" Андрей Райчев пред Нова тв.

Още по темата

Според него тенденцията от първия тур трудно може да бъде обърната. Причината за това е, че никога не се е случвало разликата да се промени при гласуването на балотажа.

"Първите двама устойчиво падат под 50%", отчете Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч". По думите й единственото сигурно, което знаем към момента, е апелът на Карадайъ за подкрепа на ген. Радев на втори тур.

"При това положение имаме доста сериозен електорат на партията ДПС. Националистите са склонни да отидат към Радев", допълни тя.

По думите й предстои да се видят апели на личностно равнище, а не на партии за подкрепа към Цачева и Радев.

Дали обаче ще се промени процентовата разлика между двамата кандидати за президент, които отиват на балотаж?

"Кого ще изберат патриотите – послушника на Меркел или български генерал. Мен ако питате това предвещава изборът", добави Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Цецка Цачева губела...Пълни глупости! Тя прогресира стремглаво -> на кметските избори трето място, на президентските второ и убедителна победа на изборите за политически труп на годината.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"КОИТО Е С РУСИЯ Е ПРЕДАТЕЛ."Не коментирам умственото развитие на това ***.Ч.Е,по скоро ми е чудно,че има и други като него.Защо човек ,който уважава Русия е предател?-може ли някой да отговори.Аз не желая да членувам във Френско-Германският съюз/наричан ЕС/,аз не желая да членувам в бандитската организация НАТО/в която ние бяхме вкарани от купени правителства,които после ги гонехме с камъни/Аз не желая да ям ГМО,аз не желая да участвам в СЕТА.ЗАЩО СЪМ ПРЕДАТЕЛ?
16
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До Анонимендо 21 Мда,има нещо такова!Ама има упорито нежелание да се вземат мерки!Едно просто решение е да се премахнат номерата в бюлетината.Който не може да чете на български ще види зор,а грешките ще са масови!Има и по-радикален вариант-гласуване само на машина и кандидатите в произволен ред,който се мени при всяко гласуване.Тогава вече ще е много забавно!
15
0
 
7
 
! Отговори
11 преди 7 години
Не може да се губи нещо, което никога не е печелено...
14
0
 
14
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Стига с тея оправдания на социолозите!Пак никаква не я свършиха с тия извадки по 1000 човека!Интернет-анкетите с по 10+ хиляди участвали ясно очертаха тенденциите и то още от лятото!Ако приемем,че Борисов е искал да спечели тези избори,то по-и*иотска кандидатура нямаше как да предложи!При очаквана тежка битка с неясен край,да излизаш с куц кон?Е,ако е искал да загуби-то друга работа.Макар че една унизителна загуба никак не укрепва реномето.Сега вече Цецо е на ход-той трябва да надмине себе си!
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и каква стана тя? такава, че социологическите агенции услужливо премълчават. каракачанов с 15%, цецка с 22% и радев с 25%. и като махнем ромските, дпс и дост гласове и излиза, че са с равни проценти всички. защото нали се сещате, няма как някой от махалата, местан или доган да са гласували за каракачанов. и защо никой не говори за това?
12
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ognyanzНе приемам ,че въпросния резервист е по голям патриот от средностатистическия гербаджия! Предпочитах ясната визия на социалиста Йотова да беше водещата фигура в тандема. Офицерите в последните 20-30 години определено не са най доброто, което излъчва обществото ни.
11
1
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Райчовци": Някак си по-логично изглежда, хора, които се обявяват за патриоти, да гласуват за генерал, отколкото за лелка като Цецка. А как ще гласува електората на ДПС си е техен избор. Те по-скоро се измерват спрямо ДОСТ на Местан, които подкрепиха ГЕРБ - за да се види коя партия има по-голяма тежест.
10
1
 
7
 
! Отговори
мноо ясно преди 7 години
С тази скорост хората са разбрали на коя партия е кандидат.
9
10
 
6
 
! Отговори
Райчовци преди 7 години
Райчев е Московска *** и затова манипулира. Като е такъв гоуем социолог, как ще коментира, че патриоти и ДпС, гласуват заедно. Но като се има предвид, че Атака е също руски проект, нещата са предрешени.
8
1
 
21
 
! Отговори
Ххх преди 7 години
Тук става въпрос за избиране на президент,на личност,която е независима,какво БСП,какво ДПС.ГЕРБ предвкусват загубата и се опитват да плашат народа,но това не са парламентарни избори!А защо не кажат,че ДОСТ,което е по-голямото зло от ДПС ,подкрепя тях!Вместо да подвият опашка и да приемат,че явно народът иска промяна,те най-нагло и като за последно се борят за власт!А това ,че ББ е лъжец и няма нищо мъжко в него го разбраха и гербажиите даже!
7
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов не е мъж. Филип Димитров поисак вот на недоверие и като го загуби - подаде оставска. Борисов се кълнеше, че ако Цачева не е пърав на първия тур, където се мерели твърдиет ядрата хвърля оставка, а снощи би отбой. Народа го наказа. Защо Камерън не се оправда слез Брекзита, че не е разбран? смешен плач на ***.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
такова нещо никой не е казвал. Каракачанов призова да се гласува по съвест. Каза, че не му е работа да подкарва избирателиет като овце, всеки да си решава.
5
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОИТО Е С РУСИЯ Е ПРЕДАТЕЛ.
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 2 ТАКА КАКТО СИ НАПИСАЛ УРАВНЕНИЕТО . ТОВА Е ЗАГУБА ЗА ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ И НАВЪН.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да бяхме отложили изборите и щяхме да спестим пари от балотажа
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кви нацоиналисти са тия? Герб от години работи срещу интересите на България и в услуга на Сащ и Турция. Но "националистите" щели да подкрепят Цачева. Каракачанов беше ясен още отпреди, когато Борисов съставяше правителство. Обещаваше, че няма да подкрепя Герб, а после ги подктепяше винаги, заедно с Нсфб.ПРОДАЖНИЦИ
1
1
 
26
 
! Отговори
Край преди 7 години
Нема по лъжливо животно от социолог. Никога Цачева не е водила и една милимунда пред Радев. Просто преди две седимици взимаха пари и слагаха наколенките за пред вожда и учителя на гербаджииския народ.