Реформаторите – стабилни, за разпад... след балотажа

Разговорите между РБ и Цачева били естествен процес
8 ное 2016 10:37,
81
Реформаторите – стабилни, за разпад... след балотажа
Снимка: архив, Bulphoto

Разговорите между Реформаторския блок и Цецка Цачева бяха съвсем нормални и коалиционни. Няма нищо по-естествено от партньори в коалиция и партньори в семейството на Европейската народна партия да дискутират. Три са нещата, които бяха поставени - засилената охрана на границата, съдебната реформа и третото е да харчим толкова, колкото събираме, обясни пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на СДС Румен Христов.

По думите на зам.-председателя на ДБГ Настимир Ананиев съдебната реформа е процес, който върви през времето.

"Цачева обяви завършване на етапа. Декември месец предложихме 10 неща, които искахме да влязат в промените на съдебната реформа, 9 бяха одобрени. Проблемът в съдебната реформа е, че всичко се случва със закъснение", уточни Ананиев.

Според председателя на БНД доц. Борислав Великов на заседанието на РБ Трайчо Трайков е казал, че не би подкрепил ген. Радев.

"Трябва да подкрепим мощно Цецка Цачева и на терен. Трябва да има по-добро взаимодействие с колегите от ГЕРБ. Искам да призова Бойко Борисов, независимо какви ще бъдат резултатите в неделя, да преосмисли оставката си. Повечето хора не искат предсрочни избори, това няма да е полезно за страната", категоричен е гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Румен Христов каза още, че в момента се обсъжда бюджетът и той блокира, ако Борисов хвърли оставка.

"Това не е добре за икономиката, за социалните сфери и други, които имат нужда от бюджетни разходи. При оставка вероятно Росен Плевнелиев ще назначи служебно правителство и ако има избори за редовно правителство юни месец, то ще бъде четвъртото правителство за 8-9 месеца. Какво става с икономиката?", запита зам.-председателят на СДС.

Христов добави, че след балотажа ще стане ясно разпада ли се синьото единство.

"Радан Кънев трудно ще обясни защо няма да подкрепи десния кандидат. Какво ще стане с РБ не е толкова важно, колкото бъдещето на България", категоричен е зам.-председателят на СДС.

Ананиев посочи, че ако не се подкрепи десният кандидат, това е подкрепа за левия. Според него десният кандидат трябва да спечели, тъй като евроатлантическата ориентация на страната трябва да се запази.

"Кънев и ДСБ ги разделям. Много хора харесват единството на РБ. Неуспешният му опит да стане лидер на РБ се излива в едни такива изявления и цепления", допълни Ананиев, а доц. Великов призова Радан Кънев поне до неделя да бъдат заедно в подкрепата си към десния кандидат.

Председателят на БНД обясни, че в РБ има 6 парламентарни групи, от тях една още преди година се е обявила в опозиция.

"Стабилни сме като формация. Обръщам се към всички десни избиратели да гласуват, защото тук не избираме лице, а посока на България", заключи зам.-председателят на СДС Румен Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 7 години
Само преди час лоялният гражданин Методиев изля кофа помия върху реформаторите публично по БТВ. Тия пумия**** още ли са му съюзници в името на кокала наречен власт?
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САМООО ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ДОЛУ ПРЕДАТЕЛИТЕ
65
1
 
5
 
! Отговори
Бай Ставри преди 7 години
Никога повече няма да гласувам за Герб повече ,отивам за Генерал Радев в неделя с чиста съвест!
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Залогът е кокалчето, което сте захапилииии. А стабилност в страната няма от много време благодарение на ГЕРБ!!!Не се ли усещате колко сте жалки с тези опити да внушите някакви апокалиптични картини ако не сте на власт и по този начин още повече отвращавате хората!
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С такива приятели, на тиквения кандидат врагове не му и трябват.
62
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партийната секретарка, нарича Радев, червен... как да се коментира това!?Радев е организирал над 10 учения на НАТО, като под негово командване са били дори американски военни. Цеца какво е организирала, събора в село Драгана ?
61
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецка с надменното си поведение, само подчертава интелектуалния си дефицит. Ако имаше адекватна себеоценка, въобще не би се кандидатирала за такъв пост.
60
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ Е ПРОТЕСТЕН ВОТ ,ЩОМ АЗ ТОЛКОВА ПЪТИ ГЛАСУВАХ ЗА ВАС И СЕ ОТВРАТИХ ОТ ВАС И ВАШАТА БЕЗХАБЕРНОСТ ЗА НАРОДА СИ ,ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ СИ, ВИЕ МЪЛЧИТЕ ЗА БЕЗБРОЙНИТЕ ГРАБЕЖИ И НАСИЛИЯ НАД ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГТГАРИ И ВИНАГИ СТЕ НА СТРАНАТА НА КРАДЦИТЕ , УБИЙЦИТЕ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МЕ ОБЕДИ ,ЧЕ НЕ СТЕ НА ТЯХНА СТРАНА ,ЗАЩОТО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЗАТВОРИТЕ ЩЯХА ДА СА ПЪЛНИ.
59
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние сме група приятели и гласувахме за Каракачаов сега отиваме да гласуваме за Радев на 100%
58
0
 
17
 
! Отговори
народа преди 7 години
Цачева от РБ за теб ще гласува Кунева,Лукарски и Москов щото са на яслата на Герб а ние симпатизантите на СДС ще гласуваме за Генералаа ЯкоооНе гласуваме на пратийни секретарки а честито!
57
0
 
13
 
! Отговори
Петров преди 7 години
Цецке аз гласувах за Трайчо и РБ но ти не идваш при мен а отиваш при централата нека тя гласува за теб аз отивам да гласувам за Генерала
56
0
 
12
 
! Отговори
до 61 преди 7 години
затова до сега съм гласувал за СДС сега ще гласувам за Генералаа и нищо не може да ме спре
55
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТРАННИ НЕЩА СТАВАТ ЦЕЦКА - КОМУНИСТКА, ПАРТИЕН СЕКРЕТАР - СЕГА ДЯСНА. Кога е била честна - кагято четеше доклади за великата октомврийска революция или сега? БОРИСОВ - КОМУНИСТ, НАПУСНАЛ МВР, ЗА ДА НЕ СЕ ДЕПОЛИТИЗИРА, т.е. да напусне БСП. Сега е десен. В същото време ген.Радев не е членувал нито в БКП, нито в БСП., пък СТАРАТА КСОМУНИСТКА ЦАЧЕВА ГО НАРИЧА ЧЕРВЕН ГЕНЕРАЛ. То комунист срама няма, ама Цачева бие рекордите.
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИМАХ ПРЕДВИД ЧАСТНО ЛИЦЕ, той не е честно лице.
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МОСКОВ Е ТАМ КАТО ЧЕСТНО ЛИЦЕ, КАТО ТАРИКАТ, КОЙТО СЕ БОРИ ЗА ТЛЪСТИЯ СИ КОКАЛ.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес стана ясно, че дори някак Цецка да бие УПравлението оттук нататък ще е вече официалон без ДСБ. само не става ясно каков праив Москов край министрите подкрепящи Цачева? Той не е ли от ДСб? Или вееч официално премина в Герб.
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 53 - САЩ никога не биха допуснали един шпионин - генерал. те те проверяват до девето коляно.Това че е СПЕЦИАЛИЗИРАЛ, означаав, че е спечели стипендия, от самите САЩ, т.е. те са го ПОКАНИЛИ, т.е. счели са го за ДОСТОЕН.А цецка е партиен секретар пък я представят за ДЯСНА.
50
0
 
1
 
! Отговори
аргумент преди 7 години
До thЙотова
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито за Тиквеника и Ердоган! Без коментар за подлогата Местан!
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До смешки - генерала 8 години е специализирал в САЩто един руски шпионин къде трябва да работи, в русия?