При избори днес: ГЕРБ и БСП – равни и сами на върха

ДПС изпреварва със стотни Патриотите в битката за третото място
9 фев 2017 17:45,
172
При избори днес: ГЕРБ и БСП – равни и сами на върха
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ и БСП изравниха сили на върха на предизборните класации на социолозите.

Поредното проучване прогнозира равни резултати между двете партии. Ако изборите са днес, е много вероятно двете партии да постигнат равни резултати, показва национално представително изследване на Центъра за анализи и маркетинг, цитирано от БТА.

То проведено  между 3 и 7 февруари сред 1012 души.

Според данните от изследването ГЕРБ продължава да води, "но само номинално".

Още по темата

"Разликата между ГЕРБ и БСП, от резултатите, които ще излязат от урните, е 1,1%. От статистическа гледна точка това означава паритет между първите политически сили", коментира Юлий Павлов.

Той обясни и че никоя формация не застрашава първите две места.

"Кой ще финишира първи е въпрос на кампания и организация. Смятам, че към момента симпатизантите на БСП са малко по-мобилизирани", прогнозира още Павлов.

Данните показват, че ако изборите са днес, в парламента ще влязат пет партии.

ГЕРБ биха получили 21,4 на сто от вота на всички избиратели и 29,2 на сто от вероятните гласували, а БСП - 19,6 на сто от гласовете на всички избиратели и 28,1 на сто от вероятните гласували.

Според Юлий Павлов ДПС запазва позиците си на трета политическа сила с 6,5 процента от гласовете на всички избиратели и 9,6 на сто от вероятните гласували.

Четвърти с минимална разлика остават "Обединените патриоти" - 5,9 процента от всички и 7,5 на сто от вероятните гласували.

Сигурно място в следващия парламент има и "Воля" на Веселин Марешки – с 4,5 на сто от гласовете на всички избиратели и 5,2 на сто от вероятните гласували.

На ръба на 4-процентната бариера за влизане в парламента остава Реформаторския блок. За дясния съюз биха дали вота си 2,7 на сто от всички и 3,7 на сто от вероятните гласували, сочи проучването.

За формация около ДСБ/Нова република - 1,2 на сто от всички и 1,6 на сто от вероятните гласували, за БДЦ - 1,2 на сто от всички и 1,5 на сто от вероятните гласували, а за "Да, България" на Христо Иванов - 1,1 на сто от всички или 1,5 процента от вероятните гласували.

АБВ биха подкрепили 0.8 процента от всички и 0,9 на сто от вероятните гласували, ДОСТ - 0,7 на сто от всички и 0,8 на сто от вероятните гласували, а "Движение 21" - около 0,6 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: БСПизбориГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
7
 
7
 
! Отговори
Дърт комунал преди 7 години
Пак ще ставаме милионери другари...какъв кеф беше едно време хляб 30 000 , заплата 5 $ ......Ура.........ние сме на всеки километър ..........особенно на 4ти
59
0
 
6
 
! Отговори
Оби Уан преди 7 години
До ГАДОРЯН 3Значи в България има повече турци отколкото патриоти! Следователно .....??? Правете си изводите. Или патриотите са ала бала или народа не му дреме за род и родина-... не му дреме за "родина", която го поставя в кръгова отбрана на банки и картели ... не му дреме за "родина", която му краде труда, чрез фирмите си ... не му краде за "родина", която му взима отпечатъци в болници и аптеки ... и изобщо не му дреме ... убиха го, когато му дремеше... сега не му дреме и бомба да падне
58
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП ще спечелят на 100 процента! Вече никой нормален и необлагодетелстван лично от ГЕРБ не може да търпи крадливи и невъзпитани пъпеши с кофти характер.
57
10
 
13
 
! Отговори
Агр. Мащерков преди 7 години
Аз лично ще гласувам за БСП защото забелязвам много огромен катарзис в тази партия. И то към добро! БСП-ето вече съвсем не краде, не лъже и не прави далавери. Вместо това е насочило взор в защита на бедните и тяхното охранване и добруване. За лидерката на БСП могат да се кажат само две думи! Златна жена! Умна, справедлива, добра и помагаща на бедните 24/7. БСП ще превърне България в балкански тигър.
56
0
 
3
 
! Отговори
до 83 преди 7 години
Ама ти и на ром кавал ще направиш за 50 лв като те чета....щом за пари за дпс ще гласуваш
55
11
 
4
 
! Отговори
Дърт комунал преди 7 години
Другари иде победата.....Ураааааааа пак ще управляваме с ДПС ...
54
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 78: Ти майтап си правиш ама аз ако знам, че Дпс ще ми вдигне заплатата колкото се полага ще гласувам за тях!
53
3
 
12
 
! Отговори
Мазохисти преди 7 години
Билетчетата за градския транспорт ги направиха 1.60лв... Гласувайте за ГЕРБ за да станат 3 лева!!
52
4
 
18
 
! Отговори
До художника преди 7 години
Ами гласувай си за Герб, плащай винетка 100 лв и "Павлова още ще я вдигне", бачкай за 500лв, изпълнявай глупави закони, бъди мачкан от мутри, вярвай им че няма пари за вдигане на доходите......успех !
51
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласувай за ДПС.
50
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахаха, какви антикомунисти сте вие бе гербаджии такива? БСП е по-дясна партия от ГЕРБ. Герб са най-големите ***, даже по-зле от *** - ОБСЛУЖДВАЩИЯ ИМ ПЕРСОНАЛ!!!
49
7
 
22
 
! Отговори
До qdosan преди 7 години
А ти си много неинформиран и незнаеш, че Виденов не е откраднал един лев и е най-бедния премиер!На Виденов му подляха вода, всичко е било подготвено от десните, умишлено са довели страната до фалит! Свалиха Виденов и разпродадоха цялата икономика, заводи, фабрики, техниката в заводите се изкраде!Нищо не знаете какво се е случило, само някави мантри размятате!Нямам лимит да писане!
48
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз избора го направих ... терминал 2 и в бяла държава ...
47
4
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Тук гербаджиите са в стихията си: реалисти, антикомунисти и всякакви. Но времето не работи за ГЕРБ. Два недовършени мандата на Бойко му стигат. Време е за промяна
46
3
 
19
 
! Отговори
Мислете хора преди 7 години
Ако си обичате децата не гласувайте за Герб! Тези хора изгониха децата ни зад граница! Аз вече роднини нямам тук , всичко замина в чужбина! Не се подавайте трети път на параноичните приказки на Борисов!!;
45
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес с колата само се молех да не пропадна в някоя яма в София.. за 8 години Бококрация няма един път без дупки... уж асфалтират, кърпят, замазват и след 1 месец са на френско сирене. Съжелявам, но по-добре да дадем шанс на БСП. Имаме нужда от промяна. По-добре нещо от нищо. Не мога да ги понясам повече тежи лъжливи и крадливи пъпеши...
44
8
 
16
 
! Отговори
123 преди 7 години
Гласуването за ГЕРБ е престъпление.
43
3
 
13
 
! Отговори
До Реалист преди 7 години
Реалисте, ти като реалист трябва да си прогледнал, че Герб са отгоре до долу чисти комунисти! Няма да влизам в подробности, има Гугъл и история!
42
15
 
6
 
! Отговори
Черния преди 7 години
Не гласувайте за БСП! Още малко време извън властта и ще се гътнат от глад :)
41
2
 
12
 
! Отговори
... преди 7 години
Голяма част от *** напуснаха БСП и направиха ГЕРБ, ДПС, СДС ПФ и ...... .