Борисов чете Доган: Отваря вратата за патриотични коалиции!

Според експремиера почетният лидер наредил ДПС сред патриотите
17 мар 2017 12:00,
230
Борисов чете Доган: Отваря вратата за патриотични коалиции!
Снимка:БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов анализира посланието на Ахмед Доган като отваряне на вратата към коалиции с партии с патриотична насоченост.

В своя позиция от снощи почетният председател на ДПС привлече вниманието към опасностите, които идват от Турция и призова всички етноси да дадат урок на онези, които си мислят, че може да назидават. Доган предупреди, че "играта е ва банк" и че Турция е на път да стане "Султанат".

"За всички е видно, че Турция като държава в момента с нейното управление, не само в България, в цяла Европа се опитва да налага дневния ред и да държи един тон, който в никакъв случай не е тонът, който ние наричаме европейски", каза Борисов.

Още по темата

Той припомни обвиненията от страна на Ердоган към редица европейски държави във фашизъм, а също заплахите му за бежански потоци към Европа.

Лидерът на ГЕРБ попита какво ще прави България, ако на границата й дойдат десетки хиляди жени, деца и мъже.

"Г-н Ахмед Доган го хваща това като реална опасност. Между редовете какво ни казва? Първо ДПС в мое лице, имам предвид г-н Доган, е патриотична формация, която, ако стане такъв проблем, българските турци които са членове на ДПС, ще застанат на позиция срещу подобна политика. И в това отношение ние сме също патриоти", анализира лидерът на ГЕРБ.

Според него Доган отваря врата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост, защото имат една база – запазването на България от подобна интервенция.

"Не искам да си мисля, че това е намек към самите патриоти или към БСП само, но във всички случаи, когато се води спора между български мюсюлмани дали са от ДОСТ или ДПС винаги е по-различно от спора между християнин и мюсюлманин", каза той.

Бойко Борисов обясни, че ГЕРБ имат друга практика и коментира, че десетки мюсюлмани са се влели във формацията на ГЕРБ.

"Ние докато управлявахме, имайки предвид и отчитайки, че в същото време това е една 70-80 млн. държава с мощна икономика, с огромна армия, която е на нашата граница. Холандия е далече, Германия е далече", коментира още Борисов.

Според него като съседи ние сме длъжни да намираме начини да поддържаме нормални отношения с Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека не се забравя, че Борисов, който преди това имаше чин младши лейтенат от Пожарната, беше произведен в чин ГЕНЕРАЛ, именно от Ахмед Доган.
18
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21, че той буда е избрал вече, откакто услужливо върна турските бежанци в разрез с всякакви международни норми и закони...
17
7
 
11
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 7 години
Комунистите ограбиха България а на мене нищо не ми дадоха а па аз толкова се стараем да ги разобличавам щото съм отвратен от червени и даже Бойко не ми даде нищо а подарява на разни червени баби магарета значи и той е комунист ама аз много не вервам щото това май е хибридна война а Бойко никога не е бил комунист и аз му вервам
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доган казва - изберете да сте роби или да не сте.И още много други важни неща,но явно някои хора трудно четат.
15
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боци, Доганя каквото е казал, си го е казал. Ако не си разбрал, вероятно ще те привика да ти го обясни като за тебе!
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и корана чете мъзгоча долен ама се крие
13
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Остана ли някой, който още да се съмнява, че Борисов се командва от Сараите.
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БиБи се гласи да се сгодява с С опола и това ще го довърши окончателно.А сценарият, който ни пробутва ДС е направо сърцераздирателен...Оплакнаха ни в точният момент, с точните ора и с точните страхове...БРАВУС!!!
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1 - отвратен от еуропски подлизурковциЯ се разкарай бе! На който му харесват брадати жени, разни триполови и всакаква там *** - куфара-Терминал 2- гейропа!!!! То сега такива като тебе даже и няма да се видят де, ще се разхождаш между бурки, брадясали мъже и жени.....дано намериш някой родственик наш, изпаднал да чисти тоалетни, може да ти помогне! Пфу.....светът се обърна наопъки, тия още продължават с щуротиите си! Лицемери и неграмотници!
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Провалилият се социа... заграбила и после продала, щото не може да ги управлява. По интересното е кой в последствие ги изкупува и защо... тез, които чакаш да ти пуснат мед и масло в същност са те оковали в мизерия и робство - събуди се бе, виж кой граби труда ти и после ти подхвърля залъци, да не умреш от глад.
9
9
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
А, добро утро. Това всички го знаем от десетилетия. Волен и Каракачанов са класическата пионка на Догановските пипала към властта, както стана и 2013. Тогава "златния пръст" бе Волен. Сега Каракачанов и Сидеров ще направят същото, ако БСП спечели. Ще обявят Доган и Слави Бинев за истински патриоти и ще сформират коалицията -БСП-ДПС-ОП69. Симеонов евентуално би се възпротивил но ако му предложат изгодна цена за довършването на оградата и няма да има проблем.Време ни е за Възраждане!
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе не е проблемът в държавата или народа. Проблемът е в една религия. Това вече трябва да е ясно на всички, освен на някоя *** германка. Англичанките излезнаха по-умни.
7
9
 
27
 
! Отговори
ГЕРБ+ДОСТ преди 7 години
Боко си иска ислямистите от ДОСТ и толкова. Обещал е на султан Ердоган, пил е кафенце с райбер при Местан и всичко е ОК.
6
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Комунистите ограбихащото гербавите са различни ли ?
5
7
 
27
 
! Отговори
Опасен чар преди 7 години
Тиква не сме забравили с кой се прегръщаше Ердоган, и кой викаше машала аскер. А ти това което е написал Доган , не можеш да го прочетеш, камо ли да вникнеш :)
4
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
феса буда, да не се опитва да коментира доган, който е в пъти по-умен от него. Че гробавите защитават чужди интереси и са продажници е видно...
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той може да чете ... Урааа...
2
2
 
22
 
! Отговори
тва е Бг преди 7 години
Генерали ,ченгета и политически социолози и журналисти не са чели нищо друго освен Доган . Вярвайте ми ,такива са.
1
21
 
5
 
! Отговори
Отвратен от червени преди 7 години
Гласувай ЗА евроатлантическа България!Време е.