4 дни преди изборите: Пълна е мъглата кой ще бъде №1!

Според "Барометър" три партии могат да се окажат с равни резултати
22 мар 2017 20:34,
183
4 дни преди изборите: Пълна е мъглата кой ще бъде №1!
Графика: Барометър

Четири дни преди предсрочните парламентарни избори продължава да няма никаква яснота кой ще бъде победителят на тях.

Това прогнозират повечето социологически агенции. Това показват и последните данни от проучване на "Барометър", което е реализирано в последното денонощие (21-22 март 2017 г.).

В телефонния сондаж, осъществен със средства на "Барометър България , са участвали 806 български граждани с избирателни права.

Още по темата

ГЕРБ води пред БСП с минимална преднина, показват данните. За партията на Бойко Борисов заявяват, че ще гласуват 22, 1%, а за тази на Корнелия Нинова 21,6 на сто от избирателите.

Блокадите на границата и нарастващата заплаха от Турция в оставащите дни до изборите позиционират Обединените патриоти като предпочитана политическа опция за допълнителни 200 000 гласоподаватели, анализират от "Барометър".

Според проучването за патриотичната коалиция са готови да гласуват 16,3%.

Социолозите от "Барометър" прогнозират, че не е изключено на 26 март да се стигне до уникална за България ситуация - изравняване на резултатите на първите три сили ГЕРБ, БСП и Обединени патриоти.

Според социологическата агенция БСП максимално са мобилизирали твърдия си електорат. Затова не е ясно дали до изборите посланията им ще успеят да привлекат допълнителни гласове.

За четвъртото място на изборите заявка правят две партии – ДПС и ВОЛЯ на Веселин Марешки. За движението са готови да гласуват 6,5 на сто, а за формацията на бизнесмена 5,8%.

От "Барометър" анализират, че ситуацията в страната в последните дни на предизборната кампания става изключително динамична и може да промени подредбата.

"От това доколко партиите ще успеят да убедят избирателите да ги подкрепят зависи дали в следващото Народно събрание ще бъдат представени 5 или 5+1 формации", смятат социолозите. В сондажа им на границата за влизане в Народното събрание са РБ с 3,6%.

Те отчитат нарастваща декларативна подкрепа за ДПС и минимална за ДОСТ.

Днес под 1% от гражданите в България декларират подкрепа за тази формация, което я оставя извън 44-тия парламент. Определящи за резултата й обаче ще бъдат гласоподавателите, докарани от Турция или гласували в южната ни съседка, смятат от "Барометър".

Агенцията отчита намаляване на процента на нерешилите за кого ще гласуват на предстоящите избори.

*************************************

Период на провеждане: 21-22 март 2017 г.
Методология: Количествено проучване
Представителност: Населението в България с избирателни права
Обем на извадката: 806  души на възраст над 18 г.
Метод: Телефонно интервю
Финансиране: Собствени средства

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 91.Ами отговорът е елементарен. Народът е ненормален.
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когото и да изберат, от 1.04.17 ще изтрезнеете. Газ - 30% нагоре, а след това .......
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли морбилиииии?
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДО АндрешкоAбе, човече, знаеш ли колко е БВП на Кувейт, и каква част е дългът им от него. Защо правиш безумни паралели.
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези графики са за заблуда на индианцитеи мамата на нациите щеше да победи,но загуби катастрофално.Истината е че ГЕРБ ще загуби изборите с поне 10% от БСП
55
4
 
2
 
! Отговори
Янонимен преди 7 години
До Г-жа Решетникова Доста добре познавате историята на БКП. Вероятно в ГЕРБ ви изпитват като едно време по този предмет. Може ли да напишете нещо повече за този 10 конгрес. Борисов какво общо има с него. И защо смятате, че като член на БКП Борисов е задължен да изпълнява решенията на Конгреса?
54
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП и ГЕРБ са двете страни на една и съща монета. Реформаторите обслужват ГЕРБ, Воля на Марешки е създадена, за да обслужва ГЕРБ, а ДПС и патриотите обслужват с когото се разберат. Единствените интересни лица са Татяна Дончева (с АБ) и Христо Иванов (Да, България).... едната е лява, другият десен, ама това са глупости, хората имат интересни послания. Според мен само Татяна Дончева и Христо Иванов биха могли да разтикат гнилите ябълки в Парламента. Всички други са част от статуквото.
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой нормален човек ще гласува за унищожителите си? Цели 27 години копаете дъното и още неможе да разберете че с мутри с децата на комунистите и със селски тарикати от седенките напредък никога ама никога няма да имате! Както казавт умните хора надеждата последна умира но тази надежда нещо много дълго продължава. Да бяха година две пет айде десет ама цели 27 години да чакате да ви оправят и да потъвате с всеки изминал ден все по надълбоко ето това немога да си го обясня!
52
6
 
4
 
! Отговори
ДО Андрешко преди 7 години
Андрешко ,виж как стои въпроса с ВЪНШЕН ДЪЛГ и 16 те милиарда.Кувейт и Катар бедни държави ли са че имат дълг колкото нашия.Явно знаеш всичко много добре ,но искаш да изкараш някой лев с плюване
51
6
 
4
 
! Отговори
Kiko преди 7 години
Не се залъгвайте, че ще има избори. Пак американците ще ни изберат техни слуги, както Румен Радев избраха.
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой може да разясни - *** си!
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и след изборите ще е мъгла, кво се шашкате?
48
1
 
10
 
! Отговори
Мартин преди 7 години
Самия факт че Христо Иванов е назначаван някога от недорузомението ПлЮвналиев говори за дългата ръка на дядо Сорос.
47
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма трезвомислещ човек ,който да гласува за Бсп!!!Всеки млад ,образован и помнещ не би си дал гласа за тях ,ако няма дивиденти от това .За да имат 20 % бсп доста народ се е наредил на хранилка при тях и милее за старото статукво когато пак ще си нареждаме постчета по държавните институции !!!
46
0
 
6
 
! Отговори
До странджата преди 7 години
Не е видена работа в кои глави е !? На 26 ще се види !!!
45
2
 
5
 
! Отговори
до 80 преди 7 години
Коя партия е на сорос, ти да не четеш свинските медии... Само там облъчват така.
44
1
 
6
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
До #69. Да вярно е,че има наука социология при условие,че тази социология не е купена от някоя политическа сила,защото е много съмнително в предизборна обстановка някоя социологическа агенция да й скимне да прави социологическо изследване "със собствени средства",когато имат толкова много клиенти борещи се за властта. Кой е клиентът? Този,който в последно време най-много е крал евросредства и от митниците.
43
3
 
5
 
! Отговори
Пак ли??? преди 7 години
Лица под 30 години нямат място в този ,,диспут" Нищо не знаят и нищо не са преживели.
42
4
 
4
 
! Отговори
Мартин преди 7 години
На Сорос пяртията Да България да влезе в парламента.. Хаха.. на 30 февруари
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да гласуваш за ГЕРБ и БСП е политическа безпаметност.