БСП спечелила вота заради руска стратегия? Партията: Фалшиви новини!

Документ в 30 страници начертал пътя към печелене на президентския вот
Обновена: 24 мар 2017 09:31 | 24 мар 2017 08:53,
280
 БСП спечелила вота заради руска стратегия? Партията: Фалшиви новини!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

По време на кампанията за президентските избори миналата година, опозиционната БСП е получила тайна стратегия, предлагаща стратегия за победа в изборния ден, пише в. "Wallstreet journal" , позовавайки се на пет различни източника от България – настоящи или бивши официални лица.

Сред предложенията било публикуване на фалшиви новини и социологически проучвания с надути резултати.

Още по темата

Според публикацията на американския вестник става дума за около 30-странчен документ, съставен от мозъчен тръст, близък до Кремъл. Той бил доставен от бивш руски шпионин, който е в американския списък на лица с наложени санкции.

Според документа партията също така трябвало да акцентира върху теми, които са в съгласие с политиката на Кремъл – сваляне на санкциите срещу Русия, критики срещу НАТО и окуражаване на брекзит.

"Много съм разтревожен, руската активност в Източна Европа е минала на ново ниво", казва Росен Плевнелиев – предишният български президент, който беше отявлен критик на Москва.

Според изданието нито Президентството, нито БСП или пък руското външно министерство са отговорили на редица запитвания по въпроса. Няма обаче индикации Румен Радев да е знаел за документа.

Русия винаги е отричала да прави нещо нередно в България и Източна Европа, посочвайки че преследва легитимните си интереси в държави, с които има дълбоки икономически и културни връзки. Москва винаги е смятала Източното разширение на НАТО за враждебно навлизане в район, който е отдавнашна нейна сфера на влияние.

Според бившия шеф на руското външно разузнаване, а после ръководител на Института за стратегически изследвания ген. Леонид Решетников цитираният документ е измислица на някой, който иска да охлади отношенията между България и Русия. Решетников стана известен със своя среща с лидера на БСП Корнелия Нинова през лятото на миналата година, на която се твърди, че е обсъждана кандидатурата на левицата за президент.

"Wallstreet journal" припомня и думите на бившия посланик на Русия в ЕС Владимир Чижов, които определят България като "руския троянски кон в ЕС".

Голяма част от застаряващото население в България, жертва на лошо икономическо управление и ендемична корупция, чувства носталгия към комунистическото минало, пише още "Уолстрийт джърнъл".

Какво твърди БСП?

"Няма какво да коментираме поредните фалшиви новини в ожесточената вече предизборна ситуация", отсече лидерът на БСП София Калоян Паргов пред "24 часа".

"Всичко се включва в арсенала, включително геополитическите противоречия между едни или други геополитически центрове, които по някакъв начин искат да повлияят върху избора на българските граждани в неделя", смята членът на Изпълнителното бюро на БСП.

"Очаквах провокация и манипулация в края на кампанията, но не съм очаквал такава простотия да бъде измислена точно преди предсрочните парламентарни избори, които са предизвикани от свалянето на Борисов от власт", коментира пък Красимир Янков от БСП.

"Ако има формула за печелене на избори в 30 страници - някой явно я има и я прилага", завърши той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, ВСЕ ПАК ХИБРИДНАТА ВОЙНА СЕ ВОДИ И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ.
111
6
 
3
 
! Отговори
Нинова преди 7 години
Ще отговоря и на скверните обвинения са обучението на сина ми в САЩ. Той учи в Държавния Университет в Бъркли, защото там са учили 71 лауреати на Нобелови награди. Да сте чули колко такива лауреати са учили в Държавния Московски Университет? Освен това, защото руснаците все още не са превзели Калифорния!
110
1
 
3
 
! Отговори
да преди 7 години
Тръмп прочете този разказ и каза,фейк нюз ...
109
2
 
4
 
! Отговори
ами сега преди 7 години
Същия автор на тази статия преди време беше засечен от руски журналисти в хотел в Москва където Сорос провеждаше събрание на петата колона предатели в Русия!?
108
2
 
3
 
! Отговори
Нинова преди 7 години
Кучетата си лаят, инстукциите се спазват!
107
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да а Украйна се скъса да строй 27 год :)))) за това 27 год след нас иска ЕС и чак във война влезе за него! Аре с вашите платени глупости.... вече смешни ставате.
106
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, нямат срама социалистите - ядат парите на Москва, само и само да могат да си пратят децата в Америка. Как пък нито един "***" пък не прати детето си в Москва. Оправдавам я Нинова, то човек за детето си ...и съюзник с дявола става.
105
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз катастрофа казвам на фалирака банка при БСП ? Да строиш магистрали, граници и градове НЕ Е катастрофа?!?!На теб са ти объркани възприятията за живота!
104
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мукавей"За разлика от ГЕРБ, РБ и останалите "десни" партии, БСП водят коректна предизборна кампания и не хвърлят кал по никого."Да бе точно така е, да назовеш някого че е крадец без никакви факти и доказателства това е коректна изборна кампания, това в никакъв случай не е кал а е ръсене със социалистическа светена вода.
103
3
 
4
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Стратегията е написана отдавна и се казва "планът Ран Ът".Точно на него се дължи победата на БСП!Но аз ще гласувам за патриотите!
102
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Простолюдието цял живот,не може да разбере че очастват в театър. Прави се много умно накрая все е изклатено. Не може да разделя реалността и постигнатото с популизма и краденето. Тея дни отново,ще падне в клопката на руската дезинформация и ще загуби доста пари и време. Само че и двете са ни кът тоя път. Гласувайте за бг БСП за пореден път и чакайте светло бъдеще . Това не е протестен вот,а самоубийство!
101
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ето манипулации преди изборите и то от американски вестник не е ли това намеса и фалшиви новини че уж руснаците се намесили в президентските избори точно преди другите ето кой се меси просто старото дойде до гуша на целия свят хората не го искат и загубите им дори и на Тимбукту ще бъде виновна Русия вече всички свикнаха с това аз и сега съм сигурен 100% че ако герб загуби Русия е виновна ако спечели тяхната политика била добра
100
5
 
6
 
! Отговори
Dinosaurus преди 7 години
На интервюто по bTv снощи, Хикимян 20 пъти пита Нинова, защо синът и учи в Америка и дали ще се върне да прилага наученото тук. Нали видяхте тя как се въртеше като вентилатор и как отговори? "Мамо опитай!" бил казал..."аз обаче ще си остана в чужбина"Мама му ще се грижи за нашите деца, ще ни оправя и подобрява живота - но собствения и син не и се връзва...
99
5
 
2
 
! Отговори
Нинова преди 7 години
Борисов, дръж се като мъж! Бъди джентълмен! Поспри и си почини! Сега е наш ред да крадем!
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като дойдат комунистите на власт пак ще вдигнат рейтинага на Борисов! Хитър е тоя Боко!
97
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божееее, ще падна. Сутринта Будализов извикал даскаличката да му асистира! Колко бил добър, колко се съобразявал, как слушал съвети. Ама, Данче, дано дойде власт да ти потърси сметка за кражбите в СО. Как купи апартамент за над 200 000 евро, как построи два блока в Малинова долина, как мъжът ти построи частна клиника. С каква заплата? И най-нашият крадец в историят ни си взел скромната крадливка-кметица. Дано спечели Нинова и ви се потърси сметка за кражбите и разрухата!
96
4
 
6
 
! Отговори
Истинчо преди 7 години
Няма какво услужливи клакьори да се трудят да изкривяват истината ,а тя е : наглите,продажни комунисти винаги са били проводник на агресивната руска политика и се стремят да ни поставят под руския ботуш отново. Тежко ни ако го постигнат!
95
2
 
8
 
! Отговори
Нинова преди 7 години
След многото загуби си научихме урока. Вземаме за пример най-добрите в печеленето на избори. Да сте чули някога Вовата да е загубил избори?
94
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да повярвам,че българи -хората на БСП и компания,могат да бъдат толкова деформирани морално,за да служат на руските интереси в България.Никога БСП на власт,а г-н Радев трябва много да внимава,когато се изказва в полза на Русия.
93
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най голямата лъжкиня е Нинова, даже и Иван Костов не познава, нема такава родена лъжкиня като тая