БСП спечелила вота заради руска стратегия? Партията: Фалшиви новини!

Документ в 30 страници начертал пътя към печелене на президентския вот
Обновена: 24 мар 2017 09:31 | 24 мар 2017 08:53,
280
 БСП спечелила вота заради руска стратегия? Партията: Фалшиви новини!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

По време на кампанията за президентските избори миналата година, опозиционната БСП е получила тайна стратегия, предлагаща стратегия за победа в изборния ден, пише в. "Wallstreet journal" , позовавайки се на пет различни източника от България – настоящи или бивши официални лица.

Сред предложенията било публикуване на фалшиви новини и социологически проучвания с надути резултати.

Още по темата

Според публикацията на американския вестник става дума за около 30-странчен документ, съставен от мозъчен тръст, близък до Кремъл. Той бил доставен от бивш руски шпионин, който е в американския списък на лица с наложени санкции.

Според документа партията също така трябвало да акцентира върху теми, които са в съгласие с политиката на Кремъл – сваляне на санкциите срещу Русия, критики срещу НАТО и окуражаване на брекзит.

"Много съм разтревожен, руската активност в Източна Европа е минала на ново ниво", казва Росен Плевнелиев – предишният български президент, който беше отявлен критик на Москва.

Според изданието нито Президентството, нито БСП или пък руското външно министерство са отговорили на редица запитвания по въпроса. Няма обаче индикации Румен Радев да е знаел за документа.

Русия винаги е отричала да прави нещо нередно в България и Източна Европа, посочвайки че преследва легитимните си интереси в държави, с които има дълбоки икономически и културни връзки. Москва винаги е смятала Източното разширение на НАТО за враждебно навлизане в район, който е отдавнашна нейна сфера на влияние.

Според бившия шеф на руското външно разузнаване, а после ръководител на Института за стратегически изследвания ген. Леонид Решетников цитираният документ е измислица на някой, който иска да охлади отношенията между България и Русия. Решетников стана известен със своя среща с лидера на БСП Корнелия Нинова през лятото на миналата година, на която се твърди, че е обсъждана кандидатурата на левицата за президент.

"Wallstreet journal" припомня и думите на бившия посланик на Русия в ЕС Владимир Чижов, които определят България като "руския троянски кон в ЕС".

Голяма част от застаряващото население в България, жертва на лошо икономическо управление и ендемична корупция, чувства носталгия към комунистическото минало, пише още "Уолстрийт джърнъл".

Какво твърди БСП?

"Няма какво да коментираме поредните фалшиви новини в ожесточената вече предизборна ситуация", отсече лидерът на БСП София Калоян Паргов пред "24 часа".

"Всичко се включва в арсенала, включително геополитическите противоречия между едни или други геополитически центрове, които по някакъв начин искат да повлияят върху избора на българските граждани в неделя", смята членът на Изпълнителното бюро на БСП.

"Очаквах провокация и манипулация в края на кампанията, но не съм очаквал такава простотия да бъде измислена точно преди предсрочните парламентарни избори, които са предизвикани от свалянето на Борисов от власт", коментира пък Красимир Янков от БСП.

"Ако има формула за печелене на избори в 30 страници - някой явно я има и я прилага", завърши той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ха ха 143Хи-хи-хи....знаеш ли, жалко че не съм руснак, действително щях да се гордея със страната си! Да можеш да подреждаш президентите НА ВСИЧКИ СТРАНИ, ОСОБЕННО в краварската....НЕ Е ЛИ ПОВОД ЗА СИЛА! Хи-хи-хи....като слушам, че и Мари льо Пен в момента е в Москва.......Уауууууууууууууу.....
131
5
 
6
 
! Отговори
А.М. преди 7 години
Нинова казва, че демокрацията нищо не ни е донесла. Е, след като фалираха пенсиония фонд в средата на 90-те, в момента всяко левче което получават пенсионерите не го дължат на цял живот работа за комунистите, а на демокрацията.
130
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То такава е една от опорните точки на троловете на ГЕРБ - в Русия няма учени с Нобелова награда.
129
4
 
3
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Руската стратегия е печеливша, защото българия се управлява от агенти на държавна сигурност :-). Иначе за това колко е печеливша руската стратегия говорят руските граждани. Целия свят е пълен с руски емигранти, обаче някой да е емгрирал от америка в русия ? или от германия в русия :) ? Много са велики руснаците, ама никой не иска да живее при тях. Много са велики, ама една кола не могат да направят. Дай им военни песни да пеят, водка, катюша.. ей това е. простотия само
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Нинова 129Ха-ха-ха......че ти ако не знаеш руските учени от Московския университет, получили Нобелова награда......СИ Е ЧИСТ ТВОЙ ПРОБЛЕМ С НЕВЕЖЕСТВОТО ТИ!!! Аз на първо време се сещам за Ландау, Капица....мисля че са много, поне повече от 20...ама за това си има справочници!!! Можеше поне малко да се ограмотиш, преди да ръсиш тука глупости!
127
4
 
2
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Аз си мислих, че не може да дойде по скапан президент от Седефчов Първанов, но като гледам Ал Бънди се убеждавам, че "винаги може и по-зле да стане". Нищо лично към човека.. може да е добър човек, може да е честен, може да е мъжкар, но няма качества за президент. Тоя човек е военен, не е политик.
126
0
 
2
 
! Отговори
аааааа преди 7 години
До Анонимен 141А вия защо биете ***?
125
1
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
Значи Руската стратегия е пак печеливша и САЩ завиждат безпомощно.
124
1
 
2
 
! Отговори
Борисов преди 7 години
Нинова, я не ми се прави на жена, ами хайде да разрешим спора помежу ни с една канадска.
123
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А синът на Корнелия Нинова защо учи в САЩ, а?
122
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Загубите, преки и непреки, от членството ни в ЕС са над 80 милиарда евро! Провалени проекти, затворени АЕЦове, съсипана икономика. Пострени били няколкостотони километра магистрали, строени 4 пъти по скъпо от Норвегия за което Брюксел удобно си затваряше очите, за да слуша правителството на ГЕРБ. Айде няма нужда, само с парите които сме внесли за членството в ЕС можехме да построим 5 пъти повече магистрали, но за какво са и магистрали на страна без икономика?
121
4
 
12
 
! Отговори
позор преди 7 години
С тази статия САЩ се намесва в предизборната борба в България,къде е сега Външно и журналистите.
120
3
 
12
 
! Отговори
ха ха ха преди 7 години
герб оака всичко възможно в държавата и се чудят защо всеки друг би спечелил освен тях. гениуси.
119
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да стои гладно ***, но пък си има магистрала.Ако гласува за ГЕРБ може да му разрешат да пасе край нея.
118
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Марешки!
117
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласувайте БСП и Патриотите - 500 лв пенсия, 1000 лв за безработни, 1500 лв заплати. Веднага напущам работа и ставам безработен, и така ....докато се пенсионирам. Да работят капиталистите, а ние комунистите ще щтракаме с пръсти, с техните пари - за 5-10 месеца, за колкото стигнат. Все е келепир, все е купон. Със *** сме на един акъл по този въпрос.
116
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТРОИ ТОЗИ, КОЙТО ДАВА ПАРИТЕ.ВСИЧКО, И МАГИСТРАЛИ, И МЕТРО И ДР. СА ПОСТРОЕНИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ЗА КОЕТО БЛАГОДАРИМ.БОКО И СЪУЧАСТНИЦИТЕ МУ САМО ХОДЯТ ДА ОТКРИВАТ ПОСТРОЕНОТО ОТ ЕС И НЕ ПРОПУСКАТ ДА ОТКРАДНАТ ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ПАРИТЕ.
115
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Залагайте на новия заем който ще вземе ГЕРБ веднага като дойдат на власт - 50 милиарда? 80 милиарда?
114
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Барак Обама, човекът който изби стотици хиляди цивилни и бомбардира 7 дръжави не беше ли Нобелов лауреат?
113
8
 
5
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Управляват ли БСП и ДПС, хвърляйте чоп коя ще е следващата банка.