Пълен крах за десните: Хем без депутати, хем без пукната пара

Само една партия е минала сама 1-процентната бариера - "Възраждане"
Обновена: 27 мар 2017 20:50 | 27 мар 2017 20:40,
193
Пълен крах за десните: Хем без депутати, хем без пукната пара
Снимка: архив Булфото

Партиите от Реформаторския блок претърпяха пълен крах. Те хем няма да са в парламента, хем няма да получават държавна субсидия.

Освен това са заплашени да загубят и партийните си централи, които им се полагат от държавата.

Без субсидии и офис този път ще остане и партията на Светльо Витков "Глас народен". Формацията традиционно взимаше субсидия и централа за сметка на хазната, защото, макар и да не влизаше в парламента, получаваше над 1% от гласовете на избирателите.

Още по темата

Сега обединението РБ-Глас народен взе над 3%, но законът не предвижда коалициите, извън парламента, да получават държавна субсидия.

Същото се отнася и за обединението "Нова република", както и за "Да, България".

Така всички десни партии СДС, ДСБ, ДБГ, БЗНС и т.н. губят субсидиите си и централите си, пише "24 часа".

Парите и офисите си от държавата ще загубят и АБВ и "Движение 21".

Една единствена партия, която остава извън парламента, ще получава държавна субсидия, показват резултатите. Бариерата от 1% е преминала само партията "Възраждане".

Това е формацията на бившия активист на ВМРО, след това общински съветник от "Атака" във Варна, а сега директор на музея в Добрич Костадин Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
16
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Ако вместо "десните" поставите България,то заглавието Ви ще е супер оригинално. Така е когато от 80 пилиарда на година Русия ти краде 20 милиарда под различна форма. Ха ***,че се развивай.
114
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До мдаа Хаха,добре казано! Като махнеш "новите" Воля и Дост, останалите са системни големи партии, които в България раждат и хранят корупционните практики от години. На следващите избори трябва да се гласува за малките десни партии, ако искаме България наистина да тръгне напред и да стане европейска и демократична държава.
113
1
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
Ако десните са загубили тогава вероятно левите -ГЕРБ, БСП,ДПС,ВОЛЯ И ДОСТ са спечелили. Честито българи.
112
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много вой! Вой с привкус на водка! Сега ви е времето да ревете!
111
7
 
7
 
! Отговори
до глупаците преди 7 години
писали отдолу: Радвайте се. Сега ББ и БСп като ви забият още 10 милиарда, я от фалирала банка, която вие ще плащате, я от някой реактор или инжипляктор, ще разберете какво е случило. Е явно е че умните и красивите се изнесоха и останаха тук некачествен матрял само.
110
1
 
26
 
! Отговори
милиони преди 7 години
Възраждане се отказва от субсидията .Защо не го напишете? И напишете колко милиона ще получи партията ГЕРБ и Борисов от бюджета на БЪЛГАРИЯ.Те няма никога да се откажат. А също така заради егото на Борисов ,че загуби президентските избори, хвърлихме на вятъра около 40 милиона за да правим нови парламентарни. Да се бие в гърдите Борисов и да вика: ах, колко съм велик.
109
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами реално погледнато и дясното и лявото бяха разрушени от вътре! И в тази посока решаваща роля изиграха двама от същите среди. А това са Иван Костов и Георги Първанов. След удара, който нанесе на десните Костов, те така и не можаха да се "освестят", а същото направи и Първанов с "левите". А тез, последните, ги довърши Станишев. И все пак "ударът" на Костов беше съкрушителен и последиците ги виждаме сега. Лаборантът се оказа може би най-съкрушителния елемент и за политиката и за икономиката..
108
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 7 години
ЕПИГРИРАЙТЕ!!!
107
14
 
4
 
! Отговори
да преди 7 години
Жалко за Христо Иванов, Но....кой знае.
106
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То от много акъл така става. Адвокатчетата дърпат кокала към себе си. СДС си свърши работата 90-те всичко беше остатъци
105
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичките-и левите,и десните,и "средните" политици в БГ след 1989г са от онези- или техни потомци и питомници-за които Т.Живков казваше:"Дайте им и им оставете заплатите,къщите,вилите,привилегиите,жените,пиенето и правенето на простотии- но в никакъв случай не им разрешавайте да работят!Започнат ли да работят- БГ ще загине!"Кой и защо създаде тази"гнилоч" и защо бяха "назначени" от т.н. Евроатлантически правителства за "демократи",управляващи БГ!Не знаят,че са некадърници и престъпници?БАСТА!!!
104
56
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десни са ГЕРБ.Всички останали са руски партии.
103
3
 
10
 
! Отговори
Топорчо преди 7 години
Искам демократично и по европейски да го сложа на Наденцето. Каква страст само, ауууу огъннн мадама!
102
15
 
15
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Честита ви победа на БКП-ДС мутро-олигархията , 240 от 240 мандата.
101
15
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Клаус Шрамайер:" Резултатите от българските избори ме изненадват всеки път. Просто не мога да разбера защо българскиятизбирателвсе гласува за партии, които неизменно се провалятв опитите си да изградят правова демокрация, която да осигуриблагоденствие и да пребори корупцията. Провалът на БСП продължава над 70 години, а този на ГЕРБ - вече осем години. При това този път имаше възможност за алтернативен избор, насочен към бъдещето."
100
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си бяха изкарали мандата с Борисов ... ама нали са продажни руски мишшки, напуснаха правителството и сега са вън от Парламента :)))
99
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ печели за 11-ти път !Браво.Останалит десни явно са обикновени комунисти.
98
14
 
18
 
! Отговори
Нищо ново. преди 7 години
Ами гласувайте си за главуняците от Герб, преди гласувахте за царя, преди това за БСП. Той Костов за всичко е виновен, нищо че го няма от 15 г. Аз съм вече в чужбина и не гласувам, защото не виждам смисъл. То човек никога не вижда дъното, все иска да дълбае надолу. Честито на матриала. Чалга и простотия до откат.
97
2
 
5
 
! Отговори
Floro преди 7 години
И Дост са обединение.
96
1
 
35
 
! Отговори
Недейте така, моля! преди 7 години
Как ще оставите костовци и куневци без пари, бре аланкоолу. Нали помните какви циркаджийски истории бяха преди има-няма 3,5 години като не влязоха. Сега ще изорат паветата пред НС и ще ни проглушат ушите красиво и интелигентно.