Елена Йончева: Само чрез Европа ще се преборим за България

Не ми беше леко да застана срещу Станишев, призна тя
17 мар 2019 22:25, Анисия Иванова
132
Елена Йончева: Само чрез Европа ще се преборим за България
Снимка: БСП

"Нормално е в една демократична партия да има дебат. Той може да е изпълнен с аргументи, така че няма нищо страшно в него. Страшно е, когато в демократична система в една партия няма битки на идеи и лидерът се избира с 98 процента, както е при ГЕРБ". Това заяви говорителят на ПГ на "БСП за България" и водач на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева, съобщиха от БСП.

Йончева е казала, че не й е било леко да застане срещу Сергей Станишев. 

"Искам да благодаря на всички, които ми повярваха и застанаха зад мен - това е огромна отговорност", е казала Йончева. По думите й това не е битка просто за Европейския парламент.

Още по темата

"Това е битка за България - за всички хора, които са настроени проевропейски. Това е битка за справедливост, за нашето достойнство и срещу грабежа. Само чрез Европа ще се преборим за България", е коментирала тя.

"Започнах битки с помощта на моите колеги - първата е свързана със строителството на преградното съоръжение на границата с Турция - в момента се води разследване и главният прокурор заяви в "Шоуто на Слави", че има данни за корупция", припомня Йончева.

Тя е обърнала внимание и на "Кумгейт", като е казала, че това не е частен случай, а "по този феодален модел функционират повечето български общини". 

"Голямата битка, която водим с колегите ни е проверката на пътищата. Когато излезе истината - защо не се строят пътищата ни по европейски стандарти, чрез независима европейска лаборатория, когато докажем, че 40 процента от стойността на бюджета отиват към управляващите - тогава ще се преборим. ГЕРБ си отиват", е казала Йончева.

Тя е цитирала доклада на Държавния департамент на САЩ, в който се казва, че "2/3 от корупционните сделки, свързани с високите етажи на властта, не се разследват от финансовото разузнаване. Йончева коментирала още, че процентът на бедност и социално изключване в България е 40.

"Каква стабилност при тези 40 процента бедност?, е попитала тя. "Европа ще ни даде основните инструменти, за да победим в тази битка. Важно е да се гласува в тези избори, за да изметем управляващите", е заявила Елена Йончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
президентът и Йончева са хората,които ще извадят България от герберастката кал ,в която сме потънали...страх ги е за апартаментите апаратчиците от ГРОБ...ЗАТОВА ВИЯТ НА УМРЯЛО...
81
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като им гледам кандидатите за евродепутати се питам защо ли не са предложили направо Владимир Путин и Дмитрии Медведев?Те и Йончева и Станишев и Иво Христов са с големи,червени и руски корени.Сериозно ви казвам,че ни трябва не генерал Борисов,а генерал Пиночет!Само той се доказа като сериозен антикомунист-добре почисти страната си от *** и сега всички чилиици го боготворят!
80
3
 
5
 
! Отговори
Юлена Гьончева преди 5 години
Само чрез източна Европа ще се преборя за моя дял от България!
79
4
 
4
 
! Отговори
Дядя Мраз преди 5 години
С чевената спаружапристига дядя ***,че иска да нахмузянарода ни в хамут!
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само чрез Европа ще се преборим за България
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и ГДР / ГЕРМАНСКА Демократична Държава/ се кръщава демокрация, а *** на ужким.
76
3
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
До Анонимен 80 Тя и СК се нарича демократична държава. Комунистическа наглост без край.
75
5
 
6
 
! Отговори
Андрейчо преди 5 години
Йончева,хубаво е подхванеш работата по -изтънко и по-отдалече - например чрез Луната да се пребориШ за България,само дето не уточняваш за коя България става дума : тая,коя то беше по бай Тошово време или по времето на СтаниШЕФ?! И друг път,така,по-точно се изразявай,разбираш ли !Ха,наслука! То,дорде не речеш, може и чрез ...Марс,ама кой ще ти плаща командировките до там ?!
74
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йончева греши, че като употребява ЕС за вътрешни нужди ще постигне нещо щото после с нейните камъни по нейната... това си е старо правило за тоз който изнася вътрешните си проблеми навън. А социалистите, както и тя самата са далеч от ангели.
73
6
 
6
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
КПКОНПИ какво чака та не укауши тази КОБРА-Йончева докато ни е "под ръка"????
72
5
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПРЕДСТАВЕТЕ СИ : КАКЪВ УНИКАЛЕН СЦЕНАРИЙ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДЛОЖИ НА ХОЛИВУУД - СЪС ЗЪГЛАВИЕ : " ГЕРОИНЯТА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ПРОСТИТУЦИЯ В ЕС " !!!??!!! "РОДИЛКАТА" НА ПСП -- -СЪПРУГАТА НА Г.Й СТ. БОНЕВ НЯМА ОБЩО КАКТО И/БИВШИЯ И МЪЖ/ ОГРАБИЛИЯТ НИ ВЕНЦИ ЙОСИФОВ-ОТ БеСиПи - -ПЪРВА ЧАСТНА БАНКА -ФАЛИТ- И ВИЛА НА ВАШИНГТОНСКОТО ЕЗЕРО !!!
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха комунист ми говори за демокрация.:D
70
2
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
младежи не се увличаите само съдът е този които постановява присъди друготое преливане от пусто в празно както го правим вече 30 години
69
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ръководството на сливенския затвор поздравява другарката Йончева с песента "Чакаме те"!
68
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БАНкоСега мъжки момичета като Йончева и Кьовеши са надеждите ни !Къде слагаш Кьовеши до крадливото Ленче бе каскет?
67
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС, САЩ или Русия??Изберете сами..........................................най-малкото зло??
66
18
 
11
 
! Отговори
мери преди 5 години
Опасна е ще вкара Боко и Цецо най накрая в паниза там им е мястото каквото и да драскате тя си знае работата
65
14
 
21
 
! Отговори
niki преди 5 години
Червената бабичка-яга не никакъв защитник на никого, а просто един иструмент за пране на пари и манипулации по медиите. На Европа и трябва да евтаназира всички подобни недоразумения на природата.
64
4
 
0
 
! Отговори
Kiorsufra преди 5 години
Vsi4ki upravliavali BG sa krali do skasvane,a ne sa mislili sa babi I diadovzi. Kakvi domati ,kavi krastavizi.Prodavat Balgaria na par4e.Sa6to istrebiha tolkiva jivotni.Tova ne e lu pora4ka ot van?Evropa ia interisuvat samo neinite interesi.No ne onteresite na malkite strani kato Rumania,Balgaria,GarziaAlbania.kolko gu6na ,,Tikvun" ot taia delavera s jivotnite.Tova e sabotaj na darjavata spriamo bg selsko stopanstvo, I eto doidoha isbor I setiha se sa pensiite.
63
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прибирай се в русия....