Парламентарните избори "гълтат" 65 млн. лв.

Заедно с парите за машините за гласуване средствата са близо 110 млн.
20
Парламентарните избори "гълтат" 65 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

Над 65 млн. лева ще струват на бюджета предстоящите на 4 април парламентарни избори.

"За осигуряване на честни и прозрачни избори днес отпускаме 65 251 000 лева за различните дейности за провеждане на изборите", заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното заседание на Министерския съвет.

Премиерът подчерта, че заедно със средствата за закупуване на машини за гласуване общо до този момент правителството отпуска близо 110 милиона лева за разходите по подготовката на изборите за народни представители през 2021 г.

Одобрените днес средства са с 1,2 милиона лева повече спрямо първоначално разработения от Министерството на финансите вариант. Така се удовлетворява искането на Централната избирателна комисия относно възнагражденията на членовете на районните избирателни комисии и на секционните избирателни комисии, съобщиха от правителствената пресслужба.

Дейностите, които ще бъдат финансирани със средствата, включват подготовка и отпечатване на избирателните списъци, закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали и отпечатване на бюлетините, както и логистично осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет.

Средства ще се изразходват и за възнаграждения на членовете на районните и секционните избирателни комисии, за компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, както и за  провеждане на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване.

Ще бъдат организирани местата за гласуване и ще бъде обезпечено гласуването с подвижна избирателна кутия или в отделна избирателна секция на избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, както и за лицата с COVID-19, настанени в лечебни заведения.

Ще бъдат осигурени всички необходими средства за защита като предпазни маски, ръкавици, дезинфектанти и др. за създаване на здравословни и безопасни условия за произвеждането на избори по време на извънредна епидемична обстановка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
irkd преди 3 години
а бойко колко гълта от всеки един некачествен строеж ?!?
15
1
 
2
 
! Отговори
Математик преди 3 години
Значи ще похарчим 50 милиона за машини, които на следващите избори ще изхвърлим ? Ако българите не гласуват масово с машини, тогава Фигуранта да заплати похарчените милиони за тях !!! Време е всеки да си понесе отговорността за безхаберието си !!!
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
джобни пари - има,няма едно нощно шкафче
13
1
 
2
 
! Отговори
шумкар преди 3 години
До ЦК на ГЕРБ. Можеше, ако Бобоков ги беше дал на жена си да ги мушне в чекмеджето и да го снима.
12
1
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
Те се разпределят от него. На всеки му заслуженото. те не се "гълтат" а влизат във фирми за мастило, логистика, охрана зад които стоят съответните хора :) Нищо ново под слънцето. Жените им искат на Бали, и нови къщи в Гърция. Трябват избори, иначе не става.
11
3
 
2
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
А можеше да отидат в едно чекмедженце на едно спинкащо момченце
10
2
 
6
 
! Отговори
превод преди 3 години
На наши хора с печатници ще раздадем 65 000 000 покрай изборите, те ще ни върнат за услугата половината. Т.Е. напролет нови джипове в София. И най-важното е, че и да гласувате и да не, винаги от 50 години са едни и същи хора. Те са избрани вече.
9
4
 
2
 
! Отговори
Кичетоко преди 3 години
Толко скъпа родина даже и на запад не са виждали.Щото деца,които могат да израстнат и да поведат една страна напред се раждат от дълкосрочна любов а не от предимно платена и кратка авантюра....А боко борецов се кара на децата си като,че ли членките на Герб ги раждат по-качественни.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом Бойко е комунист аз ще гласувам за него защото искам комунизма да се върне и да сме с Русия.
7
1
 
5
 
! Отговори
Лудко преди 3 години
Бе тва нищо не е. Ти ако знаеш Мата Хари що нещо изгълта .......
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
400 млн глътнаха едни фирми за ваксини дето ваксини много няма да се ползвт , но тва не е важно...
5
4
 
5
 
! Отговори
Бебо преди 3 години
Тези средства,а и всички други, които отпуска правителството, би следвало да са разписани в бюджета за т.г., който депутатите приеха. Така че нека Борисов да не се бие в гърдите колко е велик и как осигурява пари за честни избори.
4
6
 
7
 
! Отговори
Горянин преди 3 години
До Анонимен 1,ЧЕРВЕНИ МИЛИОНЕРИ ИМА И В ПАРТИЯ ГЕРБ,С РЪКОВОДИТЕЛ КОМУНИСТА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ.ХА СЕГА ВЗЕМИ ПАРИ И ОТ НЕГО.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни гълтат , други поемат, но важно е чекмеджето да е пълно
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За кво изобщо се набyтваме като знаем, че пак същите ще си ги изберем...
1
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корни и фигуранта да съберат пари от червените милионери за машините, нали те най много ги искат за червените баби да гласуват с машина за БСП.