»ван Ѕрегов, »ѕ»: √ешев се позиционира твърде политически

 онституционна реформа бец гласовете на ƒѕ— е невъзможна
ќбновена: 6 юни 2023 10:09 | 6 юни 2023 10:09, —тела —то€нова
6
»ван Ѕрегов, »ѕ»: √ешев се позиционира твърде политически
—нимка ЅЌ–

‘игурата на главни€ прокурор, устроена по този начин, му дава ключови политически функции, а не такива, свързани с действи€ по разследването, което е опасното и за което ние тр€бва да следим. “ова за€ви пред ЅЌ– »ван Ѕрегов от правната програма на »нститута за пазарна икономика.

"√ешев се позиционира твърде политически. —ега е необходимо да се предприемат редица действи€, които да промен€т статуса на главни€ прокурор", коментира той. » продължи:

"¬—— с особена охота действа и се опитва максимално да ускори процедурата по неговото отстран€ване от длъжност като главен прокурор. «асега е игра на срокове. ѕролича от изказвани€та на част от членовете на ¬—— - те много убедително искаха максимално бързо да придвижат процедурата. ўе й дадат ход и ще се произнесат в по-кратки срокове, без да чакат  —, което е доста спорен въпрос и след това потенциално при обжалването на решението на ¬—— би дало по-силни карти в ръцете на »ван √ешев".

ќще по темата

"»ма накъде да отстъпват силните позиции на √≈–Ѕ и ƒѕ— в —ъвета, има накъде да отстъпва и √ешев. » в двете искани€ за неговото освобождаване се говори само за освобождаването му като административен ръкововодител, т.е. като главен прокурор. јко след това той остане в системата и той не бъде дисциплинарно освободен, това е полето за преовори - да не бъде прекратена кариерата му като прокурор, с което да му се даде н€какво спокойствие и добър живот в самата система", изказа мнение той.

 онституционна реформа без гласовете на ƒѕ— е невъзможна, изказа мнение още »ван Ѕрегов.

"“ук е въпрос на политическа ловкост кои ще бъдат партиите, които ще се легитимират като прореформаторски. —ега е възможността ƒѕ— да се за€ви като прореформаторски настроена сила, ко€то да се изпере сама по себе си. ћного е трудно, когато имаш 25% от гласовете на избирателите да правиш политики, които изискват мнозинство от около 70%".
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


6
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
6
0
 
0
 
! ќтговори
неразбрал преди 1 година
¬ какво вид€ политически функции на √ешев, Ѕрегов? ¬ това, че разследва политици? “е богоизбрани ли са, та престъплени€та им да остават ненаказани? «ащо не казваш нищо за предишните главни прокурори ( със същата функци€!)? “олкова сте прозрачни всички "разбирачи"
5
2
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
» ƒѕ— е рефовна българска парти€, зад ко€то сто€т избиратели. ќпитвайки се да € маргинализирате, вместо да работите с не€, и давате само повече мотиваци€ и сила да влиза в съюз с враговете ви.
4
1
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ѕълна подигравка е ѕеевски да решава за конституци€та!!! -----///----- јми ѕеевски е избран редовно народен представител. » какво сте се вторачили в едно име, а не не гледате ц€лата картинка? ѕеевски го пробутват като мюре, за да лаете по него.
3
1
 
1
 
! ќтговори
пришълецът преди 1 година
ўо?:)))да не би да има проблем с конституци€та и конституционни€т ред?:)))
2
2
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ѕоредни€ разбирач
1
2
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
«ащо на ƒѕ—, а не на Ѕ—ѕ примерно... «ащо отново се дава властта на ƒѕ— и то напълно доброволно? ѕълна подигравка е ѕеевски да решава за конституци€та!!!