Васил Василев: Радев си гарантира победата с подкрепата на протестите

Не съм почувствала да има катастрофа до април, заяви Румяна Коларова
22 ное 2021 22:22, Красимир Ангелов
53

След 4 пъти ходене до урните от пролетта до сега изборите за тази година приключиха. Румен Радев остава президент, а сега предстои опит за коалиционно управление под шапката на "Продължаваме промяната".

"Победата на Радев започна още през юли миналата година по време на протестите. Хората бяха настръхнали, искаха Борисов да падне, начело да дойде ново правителство. Тази промяна дойде с Радев, когато излезе с юмрука на площада на 9 юли. Той въплъти в себе си надеждата на хората, че режимът на Борисов ще бъде сменен", коментира общественикът Васил Василев в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Политологът Румяна Коларова пък анализира причините за загубата на Анастас Герджиков на балотажа. "Кампанията започна късно, това беше предизвестеният проблем. Обстановката беше изпълнена с много голямо напрежение. Особено, когато излезе информацията, че финансова полиция е влязла в Софийския университет. Два пъти вътрешният министър каза, че има злоупотреби, без да е казал какви", заяви Коларова, която отдаде ниската избирателна активност на здравото чувство за демокрация на гласоподавателите.

"Не съм почувствала да има криза или катастрофа до април тази година, с изключение на Ковид кризата, която е в целия свят. Имам чувството, че това правителство е готово да взима огромни заеми, вместо да използва едни фондове. Покрай Плана за възстановяване има лакоми хора, които не успяха да се договорят. Вероятно тепърва ще имаме проблеми с този план. Ще има доста апетити парите да бъдат усвоени", предположи Коларова пред Bulgaria ON AIR.

Василев откри основата на кризите в скандалите около бившия премиер.

"Не са виновни служебните правителства на Радев за мизерията, за цените на тока, за кризите. Трябва да има добра преценка на миналото, то се заключва в чекмеджетата, в калпавите магистрали и в правителствата на Борисов. Надявам се процесът на лечение да бъде успешен", заяви общественикът.

Той е оптимист за бъдещото правителство.

"Има разумни хора, които искат държавата да си стъпи на краката. Има разумни хора навсякъде. Виждаме, че се търсят възможности за диалог. Надявам се това да бъде успешен процес. Важното е, че промяната е осъществена и тя трябва да продължи", каза Василев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Машинният вот се манипулира, затова и в цяла Европа не се ползва. По-интересно е, защо никой нищо не казва и всички са доволни
26
1
 
7
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Победа с 15 процента? А другите 75 къде ги слага този василчо? Известно е, че в години на съдбоносни избори, нараства нестабилността, която влияе негативно на икономиката на всяка страна.Доказано е, че психиката на хората издържат нестабилността за много кратко време. А след това, той просто престава да ходи на избори и не се интересува повече от това, което се случва. Не случайно, нито в САЩ, нито в Англия, нито във Франция и през ум не им минава да организират твърде често предизборни битки.
25
2
 
9
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
Техните деца и внуци ни яхнаха отново! Народът ни има робско търпение и желание да бъде мачкан! Нарушението на конституцията се приема като голямо геройство!
24
2
 
6
 
! Отговори
Доволни ли сте? преди 2 години
Така се лъжат 80% д... Сътрудниците на ДС ни доведоха Радев на бял кон! А през цялото време ни плашеха, че Борисов ще се върне на бял кон.
23
5
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ние сме си виновни. Народът ни е пасивен и т ъ п. Овце сме си. Радев наруши Конституцията поне 2 пъти - никой не се интересува, муха бръмнала. Защо съдебната власт не го почна веднага? В друга държава, ако действащ президент наруши конституция - ще го смачкат!
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе не измряха ли тези агенти и доносници на ДС?! Господ много забавя. Туй Василев, Маринов, Рашков, Атанасов, Бойкиев,..... ? Куп ненужни стари пръчки! Трябва да се прочисти тази държава.
21
2
 
10
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Братя Василеви!!!! Не останаха заводи за приватизиране-крадене.
20
4
 
7
 
! Отговори
Все повече преди 2 години
Имам усещане че участваме в някакъв режисиран политически инженеринг. Радев говори като малограмотен въпреки че е завършил с отличен природоматематическата и няколко висши. Изпуска уж случайно реплики и американското посолство си мълчи до след изборите. Изборите се превърнаха в един вид референдум - 70 процента им е все тая, а от останалите 30 повече от половината са благосклонни към Русия и имперската политика. Днес ЕС са приели този факт.
19
3
 
4
 
! Отговори
Точно преди 2 години
....си гарантира победата с подкрепата на протеста на Сорос! А другите "мутри вън-мутри вътре-мутри навън" бяха изчегъртани като натрапници на протестите,на умните и красивите...Но пък сега пък всичко е точно!
18
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
грешката на Борисов беше, че не разкара цялата *** от протестите както трябва, с благородство и великодушие не се побеждава простотията и сега берем плодовете на тая мекушавост... ДС агенти,*** и стари муцуни от нафталина ще ме управляват в 21 век, пълно падение...
17
2
 
28
 
! Отговори
В цял свят.. преди 2 години
никой не обича ченгета, доносници, агенти, военни търтеи.......... Само беди и нещастие носят........... Василев, Радев, Рашков..... и. т. н......
16
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу комуниста Радеф!
15
3
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Природно ли си толкова npoстo или го тренираш усилено???
14
6
 
15
 
! Отговори
Агент ПАСКАЛ преди 2 години
Заедно с Радев-опорочиха паметта на Васил Левски - през 2020 правиха поход до паметника на Левски, за да подготвят военния преврат..... Обаче ковид ги забави с 2 години...... Ако има господ и Левски-ще си го получат.....
13
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички комунисти станаха юмручета!Само Корнела я нямаше на пировото хоро!
12
6
 
10
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Кви гpo6apи те преследват 6е мЪлyмняк
11
5
 
13
 
! Отговори
Васил Василев-1976 преди 2 години
Става агент на ДС/БКП-ПАСКАЛ.............27 агенти на ДС/БКП +РАДЕВ - направиха военния преврат в европейска България........ Никакви протести,а организиран пуч-МАЙДАН-ресто на Путин за МАЙДАНА в Украйна............ Това го пише в историята на България.....
10
1
 
11
 
! Отговори
Арабска поговорка преди 2 години
Важното е кервана да върви, а ние сме много щастливи, че сега излизат субсидираните от мафията журналисти, социолози, издания и бизнесмени. Трябва да се строят нови затвори.
9
6
 
16
 
! Отговори
Василев е зависим преди 2 години
Този е мултимилионерът комунист Васил Василев, собственик на Хладилния завод в София. Закупил го е за без пари 1994 г. с помощта на червените куфарчета и БКП. Притежава и други апетитни имоти откраднатии по същата схема от българския народ. Василев е дал цял етаж от хладилния завод на телевизията на БСП.Води и пропагандно комунистическо предаване в същата телевизия. Синът му доскоро беше съветник на пРезидента на Решетников Румен Радев. Това са хора зависими от БСП и Русия.
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е глупав този Василев. Много нелепи са му разсъжденията. Но 60-70 процента от народа са същите npoфани.