Деница Сачева: Готвим се за победа на изборите!

Акцентът на правителството сега бил да се овладее кризата, заяви тя
Обновена: 13 фев 2021 13:37 | 13 фев 2021 09:45, Петя Славова
307
Деница Сачева: Готвим се за победа на изборите!
Снимка: БГНЕС

Готвим се за победа на изборите и да приемем решението на народа такова, каквото е. Разчитаме на добър резултат и на това, че ще получим мандат на управление. Това заяви  снощи пред "Панорама"  по БНТ социалният министър Деница Сачева. На въпроса с кого би се коалирала партия ГЕРБ, тя заяви, че е рано това да се коментира, но със сигурност, винаги са успявали да намерят добрите баланси за политиките на управление.

Нашият акцент в момента е да овладеем кризата. За изборите е твърде рано да говорим, заяви Сачева.

"Фокусираме нашите усилия да овладеем здравната система, ваксинацията, да имаме социално-икономически мерки и да действаме", уточни тя.

Още по темата

Социалният министър коментира процеса на ваксинация у нас: "Вече трета седмица ние сме на 16-то място по смъртност в Европа. В момента нямаме неоползотворени ваксини и предприехме разумен и балансиран подход", .
"Да, ваксините не стигат, но в следващите седмици очакваме доставка на стотици хиляди дози и дори сме готови да започнем четвърта фаза", допълни Сачева.

Що се отнася до мерките за бизнеса, министърът обясни, че много малко бизнеси са затворени. "Имаме либерални мерки и непрекъснато разширяваме обхвата, подчерта Сачева. Каквато и да било компенсация не може да компенсира реалния подход, но ние имаме симетрия между цели ресурси - най-ниски данъци и най-ниска преразпределителна роля на държавата".

По думите й,над 2 млрд. правителството е дало до момента на сектори като туризъм и транспорт, които са най-засегнати от кризата. Според нея икономическите мерки ще продължат до края на септември, ако е необходимо, някои от тях биха продължили и до края на пандемията.

Министър Сачева обясни, че таванът по мярката за затворени бизнеси ще се повиши на 300 000, а до момента държавата е подпомогнала с финансови средства над 25 000 компании.

Друга промяна, която беше приета вчера в парламента, е неплатеният отпуск от 90 календарни дни заради пандемията, да бъде признаван за трудов стаж.

230 000 души са безработни в момента, със сигурност има хора, които не са регистрирани в бюрата по труда, но нямаме данни за срив, посочи категорично министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
4
 
8
 
! Отговори
Грозила Адамс преди 3 години
Това на чичо Фестър любовницата ли е?
145
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 142Нинова отдавна трябваше да се държи като лейди :)) Българина се е нагледал на мутри и викачи, просто му е писнало :))) Все пак видях че се поправи и взе да говори като нормален човек пред мисирките, един плюс за нея :)) Бойко е от 11 години на власт, не е цвете за мирисане определено, но Корни не се харесва на обикновения българин, изглежда изкуствено :))
144
1
 
8
 
! Отговори
Фончо 4 преди 3 години
Писна ми Фончо да ми мие очите. Предпочитам да имаме за министър-председател човек, който говори истината и само истината.
143
2
 
9
 
! Отговори
циркаджия преди 3 години
Протест пред палата на Вожда в Банкя, но той се изнизал по тъмно като пръдня от *** и ИНСПЕКТИРА в Ямбол!
142
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сачева като робот си, прояви някакви емоции,плашещо е все едно изкуствен интелект,програмиран да говори.Герб все студенокръвни ги избират.
141
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Ботевград най-големият измамник адв.Донков е общински съветник от ГЕРБ.Мафия!
140
7
 
4
 
! Отговори
Само ИТН и Слави преди 3 години
Аз вярвам само на г-н Слави Трифонов и неговата партия.
139
6
 
11
 
! Отговори
До 140 преди 3 години
ГЕРБ не е най-малкото,а най-голямото зло.ГЕРБ е проклятието на България.ГЕРБ са българоубийците,които трябва да влязат в затвора,а не да продължават да управляват.
138
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко, че в България няма нито едно ново лице за предстоящите избори.Това е факт. Няма нова силна партия, която да поведе хората. За това ГЕРБ нямат алтернатива. Няма как стари му-цу-ни да излъжат народа.Българина е оцелявал винаги защото е много предвидлив.Така оцеля и през гладната Виденова зима. Така оцеля дори когато нямаше нищо в магазите и имаше режим на тока през 3 часа. Така оцеля дори когато БСП приватизираха заводите и ги нарязоха на скраб. Народа не е късопаметен.Има народопсихология.
137
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
i kakva mandja gotvite na tea 80 000 chlenove i chlenki babki i diadki ot bsp i 50 000 chlenove i chlenki na dps da gi pobejdavate?! ....ashure li, kurban li, mekici li?!
136
0
 
4
 
! Отговори
Дрон преди 3 години
ДРОНОВЕ ЩЕЛИ ДА СНИМАТ ОТ ВИСОКО "РОМСКИТЕ" МАХАЛИ ПРЕД ИЗБОРИТЕ.Така се шушука.
135
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой нормален човек би гласувал за такива образи като Слави , Манолова или отровените ?От друга страна си знаем че имаме много нискоцивилизовано население ...Ще видим ...
134
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези зъбки на хамстер си готова да смелиш и преглътнеш всичко.Дори и собственото си достойнство.
133
2
 
3
 
! Отговори
ДБ + ИТН преди 3 години
ИТН - втора политическа сила.Успех на Фончо
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 132Едба 22-ка и ще яидим, кое ще свърши първо! Ръчно лети и евтини патрони или дронове за по 3000 лева
131
1
 
1
 
! Отговори
до 135 преди 3 години
Нинова няма да стане премиер защото няма да са първа полическа сила. За това ще се кандидатира за Президент.
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
denica ste igrae kocek i ste hvarlia pachki dolari, evra, liri po svatbite prez nablijavastia seson na vlubenite...;-))))
129
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората пак ще гласуват за най-малкото зло -ГЕРБ Плашат ги комунистите , разни отровни , Слави и кречеталото Манолова
128
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Довиждане ГРОБ, няма да ми липсвате!
127
3
 
4
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
За мен, най-добре ще е, ако ДБ + ИТН направят коалиция и постигнат мнозинство.