КОД: Не постигнахме политическо споразумение с ГЕРБ/СДС и ВМРО

"Не можем да говорим за категоричен отказ", заяви Боян Стефанов
Обновена: 19 фев 2021 22:21 | 19 фев 2021 22:18, Екип на Bulgaria On Air
16

Консервативна Обединена десница - КОД  на бившия здравен министър Петър Москов се регистрира в ЦИК за участие на предстоящия вот. Това е дясна политическа партия, която ще се яви самостоятелно на изборите, а не в коалиция.

"Когато една партия се създава и учредява - целта е да гради собствената си идентичност, да покаже на каква е способна и да се яви сама. Възможностите и разговорите, които сме водили да се явим в някакъв коалиционен формат, не са били предизвикани от наше дълбинно желание да направим точно това. Ние сме оценявали възможностите да се явим в коалиция, защото българската партийно-политическа система може да бъде оформена двублоково - по-скоро ляво и по-скоро дясно", каза зам.-председателят на КОД Боян Стефанов в студиото на "Денят ON AIR".

Той заяви, че техният лидер - Петър Москов, е чертал единия фронт. Този, който е по-скоро "червен", където казваме, че президентът го лидира, защото той беше превърнат в лидер на протестите.

Запитан какви разговори са имали с ГЕРБ и ВМРО и защо са отказали да бъдат с тях в коалиция, той отговори така: "Не можем да говорим за категоричен отказ от едната или другата страна. Можем да говорим за липса на политическо споразумение. Това е по-коректният начин да го обясним, защото за нас успехът на изборите е важен, но индивидуалният успех не е самоцел".

Той подчерта, че също така не е било самоцел да се натъкмяват решетки на кандидати, а да се говори за политика и да има политическо решение.

"За момента не беше постигнато нито с коалицията ГЕРБ/СДС, нито с ВМРО, които решиха да се явят сами. Става въпрос, че конкретни наши каузи, които ни правят отличими, не се е стигнало до момента, в който единият или другият потенциален коалиционен партньор да каже: "Каним ви в коалицията заради тази ваша кауза, която ви отличава от нас, но ние я припознаваме. Това не е случило, защото това е единственото нещо, което нас легитимно би могло да ни вкара в коалиция", допълни зам.-председателят на КОД пред Bulgaria ON AIR.

Боян Стефанов посочи, че диалогът с Валери Симеонов винаги е бил добър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: изборикод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всеки,който се опитва да се лепне с герб е бъдеща патеричка на герб . Жалко г-н Москов бяхте ми избор ! Защо не се обединихте с Нови хора ,партии не участвали в разграбването ?
13
0
 
3
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
КОД по природа не могат да постигнат споразумение защото са извън живота, извън закона...
12
2
 
4
 
! Отговори
komitataей преди 3 години
кат си знаят стоката кой ще те вземе -навремето като министър искаше пръстови отпечатъци д авземеш а за ваксините от Турция ням ада коментираме-и името КОД е ясно само Валерката може д ате прибере
11
6
 
2
 
! Отговори
Не постигнахме... преди 3 години
Затова пък враговете на ЕС, НАТО и Свободния свят ще постигнат това , което Кремъл им възложи.На тези избори Европейска България се нуждае от мощна анти-комунистическа коалиция, която да срази платените кремълски послушници. Добре, че все пак тези избори ще бъдат обявени за невалидни от близкия Нов световен ред...
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Москов и десницата от времето на Борисов 2 нанесоха огромни щети на ГЕРБ. Никога повече в колаиции с тях.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Москов и десницата от времето на Борисов 2 нанесоха огромни щети на ГЕРБ. Никога повече в колаиции с тях.
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С откраднатите милиарди си купиха всички медии и сега се опитват да убедят простия българин, да си избере същото, за да продължават да го крадат.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Москов нищо не свърши със здравеопазването ,така че няма нужда.И като почнат политики,че и предварителни споразумения от сега,сложно.С РБ беше пълен провал,само търсеха кресла и тихо се загушваха,милен куневите,мартин димитровци,къневци и подобни.Нямам спомен нещо да са свършили явно
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
na mashinite ima scaner i pri glasuvane ste e kodirano koi za kogo glasuva. udobno e. ;-) nali vsichki iskaha mashinno?! kefche, a?
5
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко: Пепи, на линия ли си тази вечер?Пепи: Не, на марихуана съм...
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой бели тоя???Аааа да, той учеше санитарките на английски, добра кауза, леко с мутренски подход, а и не ги научи много...И нещо с едни ваксини се пообърка, нещо оправиха едни пари.А сега не се бил разбрал?!?!? Това вече е странно, изглеждаше като разбрано момче.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Да има право на глас с пръстов отпечатък!
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
uspeh pepi! pokajete programata!
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябваше да опитате с Волен - подхождате си идейно.И той е консеръватор...