Георги Първанов: Левицата ще поседи на резервната скамейка след изборите

В много отношения Щабът и правителството се справят, смята той
Обновена: 20 фев 2021 21:42 | 20 фев 2021 21:10, Анисия Иванова
255

Президентът (2002 - 2012 г.) Георги Първанов заяви, че не е въодушевен от случващото се в държавата. По думите му не са оптимистични нещата в политиката, икономиката и образа на България.

"Има много и заслужени критики към правителството, що се отнася до кризата в здравеопазването. В много отношения Оперативният щаб и правителството се справят. Могат да се отправят много укори, що се отнася до носенето на маски и свалянето им, банките, обсадата на големите областни центрове. Но удържат положението", посочи той в предаването "Опорни хора".

За него е необяснима заявката от 1 март да се отпуснат коланите и да се отворят заведенията. Много отчетливо се вижда как нараства броят на заразените, а работим за това да се отворим - катастрофата е неизбежна, категоричен е Първанов.

"В Брюксел не успяха да хванат нещата с ваксините, даже ги изпуснаха. Ние сме част от това объркване. Даже стоим по-зле на фона на Европа. Сърбия успява да се ваксинира 10 пъти повече. Защо не направим това, което направиха хърватите - обявиха, че са си договорили количество от Sputnik V", каза още президентът (2002 - 2012 г.) пред Bulgaria ON AIR.

"Не вярвам в тезата, че хората ги е страх за изборите. Могат да отидат на ресторант, на купон... Не би трябвало да има проблем там, където ще бъдат създадени максимални гаранции за тяхното здраве. Няма да гласуват по други причини - разочароваха се от партиите. Очаквам близка до нормалната активност", смята Първанов.

Според него сега у нас няма никакви идейни различия между партиите и като цяло няма никакви идеи. Има тежък идеен дефицит. Големият проблем е в личностната нетърпимост между лидерите в лявото пространство. Затова не стана голямата коалиция, която би могла да събере подкрепа, така че да отстрани ГЕРБ и десницата от власт, обясни гостът на Ганиела Ангелова.

"Левицата ще поседи на резервната скамейка и след тези избори. Не е изключено да не стане кабинет и наесен да се отиде 2 в 1. В обществен план не сме готови за избори до дупка. Уви, в последните години от "Позитано" не предложиха сериозни идеи", коментира Георги Първанов.

Бившият председател на АБВ отбеляза, че е чул президента Румен Радев за това, че не трябва да има компромиси след изборите, но самият Първанов апелира партиите да определят границите на компромисите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА ЖИВЕЕ БКП.
200
4
 
8
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Защо се дава "трибуна" на един доказано безличен бивш президент със минало и "кариера" в "ДС" (агент Гоце),крепящ статуквото със смехотворни аргументи!!!Същия като Роско...... Пълни неадекватници, които са "активирани" в определени ситуации да коментират "теми", които въобще не ги рабират!!!! Срам е от такива БИВШИ "държавни ръководители".......
199
3
 
7
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Защо се дава "трибуна" на един доказано безличен бивш президент със минало и "кариера" в "ДС" (агент Гоце),крепящ статуквото със смехотворни аргументи!!!Същия като Роско...... Пълни неадекватници, които са "активирини" в определени ситуации да коментират "теми", които въобще не ги рабират!!!! Срам е от такива БИВШИ "държавни ръководители".......
198
4
 
3
 
! Отговори
Smile преди 3 години
Така наречената левица трябва да бъде забранена и заличена със закон. Основания за това колкото искаш.
197
1
 
1
 
! Отговори
шопендар преди 3 години
До Стар комунистно може и да станеш милионер,и пак да заживееш в светлото червено бъдеще
196
0
 
1
 
! Отговори
шопендар преди 3 години
До Ани,потърси информация в миналото на първанов и ще започнеш да мислиш другояче..,
195
3
 
14
 
! Отговори
шопендар преди 3 години
първанов, ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ЛИ НАРИЧАШ ЛЕВИЦА,объркал си понятията.всички сте чиста проба мафиоти и експлоататори,и за народа хич не ви пука.е,добре е да знаете,че и на народа не му пука вече за вас.вървете си по пътя,към бунището,и не пречете на България да се възтанови от вашите грабежи.
194
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Един атлантик на хоризонта,даже пребоядисан евроатлантик
193
13
 
9
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Аз гласувах срещу Първанов, но правото си е право.Определено Първанов е много нива над Разединителя. Една от разликите е, че той не се е опитвал да разедини народа. Не си спомням да се е оплаквал че няма правомощия.И въобще, независимо дали го харесваме, или не, той не унижи президентската институция. Не се опита да разрушава институциите. Семейството му не се забърка в скандали.
192
4
 
6
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
Колко ли са му платили да подтиква към ваксиниране със Спутник V?
191
5
 
12
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Просо кво да те чета бе?:):):):)Лятото беше сигурен,че въстаниците ше свалят Бойко и ше има служебно правителство на Фигуранта:):):)Аз ти казах,че само през крив макарон ше го гледаш тва служебно правителство:):):)Кво стана?:):):)Са пак се пънеш нещо,но пак ше си от "женската страна"накрая:):):):)
190
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя за себе си ли говори? Абевето беше левица, не ли?
189
5
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До ТонкатаТонке,що си толкова задръстена?..ама напъни са ***,прочети барем един път какво пише "ПроСоТо"!
188
4
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До до 208да бе прочел Конституцията,а?Според нея Президента има правото и задължението да прави ОБРЪЩЕНИЯ КЪМ НАЦИЯТА!НИКЪДЕ не се уточнява тия обръщения дали требе да са удобни на "управляващите",или не!Правото на изказ на президента е ГАРАНТИРАНО от Конституцията!а СЪДЪРЖАНИЕТО в думите му ,е само в НЕГОВО право!
187
10
 
10
 
! Отговори
до 208 преди 3 години
Нищо не зависи от Радев. Така е. Но той е нарушител на Конституцията. Излиза от промощията си многократно. Повлиява на хората и ги обърква. Нарушава Конституцията като иска оставката на Главен прокурор и мандатоносителите. Той не ги е назначавал и няма право да им иска оставката. Това е достатъчно за импийчмънт. За импийчмънт е и подигравката му с пандемията. На 3 март 20г. каза на Шипка вирус няма.Онзи ден жена му болна от Ковид и той без маска навсякъде сред хората.Подсктрекател към бунтове е.
186
2
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Абсолютно съм сигурен,че след изборите на 4 Април другаря Просото ще посегне на живота си:):):):)
185
2
 
2
 
! Отговори
Гешев: преди 3 години
Да видим кой ще ме направи фигурант като Радев, както предлага господинът от Дубай.
184
7
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До до ПроСоТодостатъчно ми е да следя изявите на ИСТИНСКИЯ агент на чужди държави-така наречения "боко Т. Бориссофф"!!!!!От Радев не зависи почти нищо,за какво да се взирам в него?..Но виж,ТИКВАТА,...о,тя е в ОСНОВАТА НА ВСИЧКИТЕ НИ БЕДИ през последните над 10 години!!!!"ГЛЕДАЙ В КОРЕНА!"../на Злото../
183
5
 
14
 
! Отговори
Стар комунист преди 3 години
Нема да гласувам за БСП , за да не ми изгорат паричките у банката.
182
3
 
3
 
! Отговори
баце преди 3 години
Ееее Гоце, нищо ново не казваш бе ченге долно. Ниновица и Боко простака са от едно котило *** бре. Знаем, че е театър - когато Простакерото се изпърди, ниновица задължително се о.с.ира. Нищо ново не казваш. Аз за бивши комунисти, ченгета и *** тия не гласувам.