Лидерската битка Борисов и Нинова не в един, а в два района

ДПС по традиция издига в Кърджали лидера си Мустафа Карадайъ
194
Лидерската битка Борисов и Нинова не в един, а в два района
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Традиционна лидерската битка на изборите е в 25-и МИР в София, където един срещу друг се изправят Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Този път обаче двамата са водачи и на листите в Пловдив. За разлика от ГЕРБ и БСП, ДПС залага най-много на Кърджали и заради това и този път лидерът на движението Мустафа Карадайъ оглави листата на движението там.

Още по темата

За гласовете на софиянци от 25 МИР ще се бори и бизнесменът Васил Божков, който е с обвинение за ръководене на престъпна група и от  месеци се укрива в Дубай. На изборите обаче води листата на Българско национално обединение”. Така че ако партията мине бариерата от 4% и той бъде избран за депутат, ще трябва да избира дали да остане в Дубай или да се върне и да попадне в ръцете на прокуратурата.

Искрен Веселинов води листата на ВМРО в 25-и МИР. Засега социологическите проучавния сочат, че воеводите са на ръба а прескачане на бариерата и за тях решаващата ще бъде предизборната кампания.

За разлика от тях обаче партията на шоумена Слави Трифонов „Има такъв народ“ е сочена за трета или четвърта политическа сила в новия парламент.  Самият той обаче няма да влезе в лидерската битка, а ще оглави листите във Варна и Стара Загора. Един от сценаристите на шоуто Филип Станев е водач в  25-и МИР.

В столичния 24-и МИР водач на листата на "Има такъв народ" е синдикалният експерт Мика Зайкова. ГЕРБ определи за водач на листата настоящият министър на транспорта Росен Желязков, а БСП заложи на Георги Свиленски. Първият в листата на ВМРО е настоящият общинския съветник в София Карлос Контрера.

Интересна ще е битката и в 23-и МИР София. Точно там водач на листата на АБВ е доц. Атанас Мангъров. От ГЕРБ, който този път се явяват на изборите в коалиция със СДС, отстъпиха мястото на лидера на съюза Румен Христов.  БСП издигна на първо място Христо Проданов, а ВМРО  Юлиан Ангелов.

Мангъров води листата на партията на Георги Първанов и във Варна, където ще се изправи срещу друг виден медик – здравният министър проф. Констадин Ангелов, който е пръв и в листата на ГЕРБ във Велико Търново. Бизнесменът и лидер на партия „Воля“ традиционно също води листата в морската столица.

ГЕРБ дадоха първото място на Любен Дилов, бивш лидер на „Гергьовден“ в Бургас. От БСП водач на листата е настоящият депутат Петър Кънев.  Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, този път в коалиция с „Воля“, традиционно оглавява листата на своите в Бургас.

Шефката на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева за пореден път оглави листата на ГЕРБ в родния си Кърджали. Макар че има сериозна конкуренция в лицето на Мустафа Карадайъ, ще се тя ще се изправи в ожесточена битка и срещу водача на листатата на БСП - Петя Михалевска, дъщеря на покойния депутат Димчо Михалевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПЕРНИККака Корни говори врели-некипели постоянно :) Да сте я чули да напада царя на тиквите, не разбира се :))
66
4
 
2
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 3 години
Нинова няма да получи ЕДИН Глас .Тази Жена ***БСП .Мисля че е Агент на Борисов .
65
5
 
4
 
! Отговори
Кюлчо Пачков преди 3 години
До Костя копейкинСаркози го чака да научи френски и ще са в една килия.
64
8
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Днес победихме в Кнежа:):):)ГЕРБ-ПОБЕДА:):):)
63
2
 
8
 
! Отговори
заслуга преди 3 години
НАЙ-ГОЛЯМ ФАКТОР ЗА ОПРОСТАЧВАНЕТО НА НАЦИЯТА.
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 62Малко хора го разбират това, няма как да ги убедиш че бившия милиционер и охрана на бай Тошо и Славчо който изведнъж стана милионер не са от партията-майка :)) Айде за учиндолския бек може да се поспори, но си е *** отвсякъде, въпреки че се опитва да не е такъв :))
61
3
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
И двамата са едни лидери-и-и, горко ни !!!Ама тикон много се задържа и големи поразии сътвори, а иска още да направи и да краде !!!
60
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много платени трият коригират отзивите на хората тая мутра дава, яко пари но това му са последните избори после пандела
59
4
 
0
 
! Отговори
Един трол преди 3 години
Айде беее, три дни не сте пускали нищо за Радев. Ние всеки ден ядем, не веднъж на няколко дни. Добре че идва 3-ти. На Шипка ще заработим яки хонорари. Очаквайте свирукания като на мач през соца
58
1
 
6
 
! Отговори
До 66 преди 3 години
Как ще сравняваш бай Тошо с тоя
57
6
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До до 57 ... Абе ти хубаво си се разнежил, ама внимавай че тя обича да си говори по мъжки с мъжете и както е тръгнала да анатемосва Джендъра, да не се окаже че мацката е с пищов в гащите ... !!!
56
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Самия факт че управлява 11 години говори че нямаме опозиция, не че харесвам Бащицата, но когато фактите говорят и боговете мълчат :))"Не е проблемът в опозицията. След 20 г. ужким демокрация си върнахме на власт БКП-то. С най-големият тарикат начело. Бай Тошо 2. Същото излъчване и интелект. С мутренски бекграунд. Такива са времената. Толкова си можем. Не разбираме от демокрация.
55
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо Бойко нито веднъж за 12 години не е уважил почитането на 3-ти март на връх Шипка:а) той е турски агент и соллташакк на Ердоганб) шкембето и килограмите не му позволяват да изкатери толкова стъпалав) просто никога не е чувал за Шипка, защото е прочел само една книга в живота си
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че как иначе! Лакомото си е лакомо,а тия са деца на една майка юнашка - старата БКП. И двамката и всите им последователи.
53
3
 
2
 
! Отговори
до 57 преди 3 години
За Корнелия - не се изказвай така!Момичето си е хубаво,от всякъде... и сигурно има умения.А какви очи има - все едно турски сериал гледам!За някои може да изглежда дъртичка - за мен си е тамън!Мисля че имаме, какво да си говорим и какво да свършим двамката...Освен това е точна мацка...
52
4
 
2
 
! Отговори
Отново непълнота преди 3 години
Не разбрах къде ще се кандидатира Алексей Петров?Иначе за Маджо е ясно - той делегира права на своя човек...
51
8
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Дамата от с.Крушовица може да води своите лидерски битки само на Бузлуджа и яз.Копринка, както и за председателското място в Акционерното дружество на РеМеДето от "Позитано 20", извън този обхват тя е бита карта ... Може да ги води и в Парламента, където редовно разиграва сценки и театрални постановки от селски вечеринки ... !!!
50
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави ще ги пляска по розовите дупета като бонго барабанчета.
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като Корнела досъсипа БеСиПе-ту Слави ще е първи или втори на изборите.
48
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и накрая Дългия идва и им отвърта по един зад врато :)