Нинова обеща ваксини от Русия и Китай, ако БСП спечели вота

Лидерът на левицата посети болницата в Гоце Делчев
9 мар 2021 17:15, Анисия Иванова
275
Нинова обеща ваксини от Русия и Китай, ако БСП спечели вота
Снимка: БСП

"Имаме решение за излизане от ваксинационния капан, в който влезе страната. До днес 46 държави в света, между които редица европейски - Унгария, Чехия, Словакия закупиха ваксина Спутник V или китайската ваксина. Австрия води преговори не само да закупи, но и да даде възможност да се произвежда руска ваксина на нейна територия. Отговорните и загрижени за народа си държавници намират решение, нашият премиер - не иска“, заяви Корнелия Нинова в болницата в Гоце Делчев.

"От ГЕРБ отхвърлиха предложението ни в НС правителството веднага да започне разговори за внос на Спутник V. Вероятно защото са изхарчили парите и се страхуват,че ще им търсим отговорност. Нашата цел е да дадем решение. При спечелване на изборите на 4.04  започваме незабавни преговори за внос на ваксината Спутник V и прилагани в други държави ваксини. Ще гарантираме достъп до ваксина и свободен избор от страна на българските граждани, за да има предсказуемост на мерките и сигурност за хората. ", категорична е Нинова.

Нинова очерта тежката картина в Югозападна България като проблем, който трябва да бъде решен незабавно, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Болницата в Гоце Делчев е препълнена. Растат случаите на заразени с COVID-19 в цялата страна. Ваксини няма. Правителството тотално се провали в борбата с епидемията. На моменти сме първи по смъртност, а сега сме последни по ваксинация. Некомпетентност и използване на болестта за политически цели се събраха в едно. Непоследователните и хаотични действия вредят на икономиката, след като безработицата и неравенствата се увеличиха. Ние не можем да приемем това. Един от начините да се преодолят негативните ефекти от пандемията е доброволното ваксиниране", заяви лидерът на левицата.

По думите й именно тук е най-големият провал на Борисов. "Затова ще направим всичко възможно да осигурим ваксини за всички желаещи и да приложим нашия план за стабилност и предвидимост при решаване на кризата", завърши тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова: "Предложението беше отхвърлено, защото са похарчени парите за ваксините". Е ко обещаваш тогава, че ако ви изберът, вие ще приемете предложението, след като НЯМА ПАРИ. ПАРИТЕ ЗА ВАКСИНИ, САМА КАЗВАШ ЧЕ СА ПОХАРЧЕНИ. Вие откъде ще ги вземете тези пари? Или и вие после ще се оправдавате "Ама той борисов изхарчил парите и сега не можем да купим от Русия." И айде - обещаното заминава в кошчето.Изберете ме и аз ще ви плащам сметките за ток. Избирате ме и аз: "Ама то няма пари, съжалявам."
29
1
 
17
 
! Отговори
Хахаххаха преди 3 години
Е такова отчаяние не бех очаквал !!!
28
1
 
11
 
! Отговори
Празников преди 3 години
До 9 Анонимен Какво значение има какво ще обещае хахахахаха точно тя?? Искаш ли да ти обещае, че ще си даде оставката след поредната загуба??
27
3
 
19
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бесепето са мечтаната опозиция:):):)Румката Гечев водач на изборна листа в Плевен и обещания за Руски и Китайски ваксини:):):)Бойко ако някой ден сам не се откаже ше си управлява доживот:):):)
26
2
 
25
 
! Отговори
моля, моля преди 3 години
Нинова се провали още преди няколко месеца като твърдеше че няма вирус, а после зае леглото на някой действително болен ...
25
1
 
20
 
! Отговори
Умник преди 3 години
Няма значение какво обещава, защото няма шанс да спечели изборите. Слава богу!
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам значение дали е руска, американска, английска, аз ваксина, която не е изпитана поне 4-5 години няма да си сложа. И понеже много хора ще ме нарекът антиваксър , преди 1 година ме одра едно куче, даже не ме ухапа както трябва, викнах бърза помощ, те ме прегледаха, промиха ми го и казаха, че нямам нужда от ваксинация. Аз обаче се притесних , и отидох да ми бият ваксина против тетанус. Това е , бъдете живи и здрави :)
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова обаеща отново да открадне милиарди ако я изберат! Курнелио не се ли затъкна с крадените миларди от АЕЦ Белене, Цанков Камък, КТБ и Трансимпекс?
22
12
 
6
 
! Отговори
Ваксини не на топлят преди 3 години
Увеличете пенсиите, старите да започнат да се хранят, тогава сами ще преборят вируса. Най съм доволен от Масларова, само за година вдигна пенсиите с 20%, това е политик!
21
2
 
18
 
! Отговори
ленин преди 3 години
по обещания са първи реално 50 години един път нямаше ,за жигули се чакаше 12 години за лада 15 ..... докато дойдат ще е минало всичко .... с това каката от враца ще довърши партията майка да обещае и по един телевизор електрон и зазка на калпак и сме обратно в 1964
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано не спечелят че с китайската ваксина по добре умрели...
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
В целия печат има новини за ферми за руски ***, които имат за задача да хвалят само руската и китайската ваксина. Най засегната е Чехия, която е потърсила съдействие за спиране на потока от фалшиви новини. Тук явно прихващат откъслечно.
18
2
 
15
 
! Отговори
Лол преди 3 години
Егати обещанието... :D :D
17
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ама защо само от Русия и Китай...и от Северна Корея и от Венецуела и въобще от всякъде където е победил комунизЪма и социализЪма.
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарката корнела обещава светъл комунизъм.
15
2
 
29
 
! Отговори
хммм преди 3 години
-"Нинова обеща ваксини от Русия и Китай, ако БСП спечели вота"Ами добре тогава ще гласуваме за някой друг. :D
14
3
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 3 години
искаме всички нормални хора, но явно играят заедно със статуквото, между другото никой не заявява, че ще ги махне, което е смущаващо:)
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-вероятно ще има и процент за тях иначе за какво ще го правят. За народа със сигурност не им пука.
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо си мисли че ваксините на Русия и Китай са по-добри от тези на Пфайзър, Модерна и Астра?
11
2
 
22
 
! Отговори
Янков преди 3 години
Чудя се тия що не искат да спечелят изборите?