Опозицията е разделена - това е шансът на ГЕРБ, смята Първан Симеонов

В състезанието за парламента в момента са 7 формации, каза политологът
Обновена: 9 мар 2021 12:11 | 9 мар 2021 11:00, Анисия Иванова
209

"Шансът на ГЕРБ е, че опозицията до голяма степен е разделена. Това позволява на ГЕРБ да укрепне и да възвърне политическата си форма", заяви изпълнителният директор на агенция ''Галъп'' Първан Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Политологът посочи, че в България в момента няма повече от 5,2 млн. души с избирателни права. А последното проучване на "Галъп" показва увеличаване на разликата в подкрепата на ГЕРБ и БСП - в полза на ГЕРБ.
"Проблем е да се определи кой е на трето място - Слави Трифонов или ДПС. "Демократична България" е позагубила инерцията от лятото, но е с ясни изгледи да бъде в Народното събрание. Около и над ръба са още две формации - на г-жа Мая Манолова и ВМРО", заяви Симеонов в студиото на "България сутрин".
Още по темата
По думите му има още няколко партии, за които може да се очаква добро представяне, което обаче не включва прескачане на бариерата - "Патриотична коалиция Воля и НФСБ", "Възраждане", АБВ, "Републиканци за България", "Атака"...

"В състезанието за парламента в момента са 7 формации - 5+2. Избирателната активност се очаква да е по-ниска заради коронавируса. По-възрастните хора повече може да се притеснят и въздържат от гласуването. Коронавирусът повлиява в негативен план на опозицията. Очакваме около 3 млн. избиратели да излязат. В България не се гласува малко", каза още политологът.

Според Симеонов формулата предполага коалиции около ГЕРБ и БСП. Възможни са и скрити коалиционни формули без ясна отговорност, които обикновено били по вкуса на ДПС, стана ясно от думите му.

"От "Демократична България" могат да очакват подкрепа от чужбина. Възможно е от чужбина да има солиден резултат и за Слави Трифонов. ДПС също се появява в Югозападна Европа заради трудовата миграция. Вотът в чужбина в солидна част е и вот от Турция. Официално Анкара много топло се отнася вече към ДПС", обясни Симеонов.

"Напоследък предпочитаме личности, това се е превърнало в клише. Хората не четат особено програмите. Когато хората търсят бързи решения и изпълнени обещания, то и партиите се ориентират така - "Ще направим", "Ще изпълним". Борисов и до ден днешен е разказвач - това е неговата прословута комуникационна способност", подчерта той.

За финал Симеонов призова здравните власти да не прибягват до нови ескалации на мерките и истерични затваряния.

Данните на "Галъп", които са цитирани са от изследване „лице в лице“, проведено с таблети, между 22 февруари и 1 март сред 1008 души, по поръчка на БНР. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.1% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 52 хиляди души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До прилики<->разлКитай е милиард и половина население и 7 милиона квадратни километра.Не сравнявай различни неща.
83
4
 
4
 
! Отговори
прилики<->разл преди 3 години
В Китай победиха НЕкрадливите комунисти,тук-най-крадливите партийци.Затова системата ни убива !
82
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДвамаПознайте дали единият дето хвали опозицията не е платен.
81
2
 
11
 
! Отговори
МКII преди 3 години
До СловянинНе другарю, не всеки, който е наясно, че русофилистичната cган можете само да крадете и рушите, е поръчков.
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 90Ама друг път.
79
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СловянинПикая ти в гнусната продажна русофилска уста.
78
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
77
15
 
12
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Който гласува за ГЕРБ, гласува Българско да остане най-бедната и корумпирана държава в Европа.
76
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СловянинТака звучели русофилските оправдания значи.
75
17
 
3
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
До Анонимен 49: "Новата" къща на Костадинов е поръчков материал. Всеки етаж ена различно семейство, но "Журналистът" Васил Иванов е платен и поръчков. Сметната палата е "орган" на герберастите. Всъщност Костадин се отчете префектно и се оказа, че е давал свои пари за своето "Възраждане". Който вярва на платените поръчкови тв е кръгъл ***.
74
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗозоБолен Сидеров никога не е разчитал на левова субсидийка. Рубли му дай на него. Ама и от Москва го отрязаха.
73
16
 
7
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Анонимен 69: Бойко и ГЕРБ никога не са печелили пълно мнозинство, а сега вече и насън няма да го видят. Бойко така е втръснал на всички, че никой няма да се коалира с него. Най-добре за него е да се изнася докато още може.
72
4
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Важното е, че Боко пак ще ги пере с шланга на 04.04.2021г. Волен-кримския под 1% - субсидийка йок. Нема Варадеро, нема скъпи пури, нема ТВ :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
71
3
 
4
 
! Отговори
до 63 ПРОМЯНАТА преди 3 години
като казваш, че тази *** да си отива вече имаш предвид коалицията на бившите, които сега се разпръснаха в 3-4 формирования водени от Нинова, сестра Галева, Пинокио, Чалгаря, а някой да ми каже КОЙ не е бил свързан с МУТРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ
70
10
 
7
 
! Отговори
До 68 преди 3 години
Не,не беше фотошоп.Вожда си призна и за Мата Хари и за записите,където "похвали" кърджалиййската за еди какво си.Не че той е по-различен от нея,де.
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кадри на гербА твоите кадри?Някой виждал ли ги е?
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Време за промянаТова не го ли разправяше и преди 10 години?
67
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой се крие като мишка?Борисов всеки ден е на първа линия.Точно опозицията са се скрили като оакани плъхове.
66
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКрие се от въпроси, от опоненти, които ще го направят на трътка. Снима се по Севда ТВ като страхливец!
65
3
 
6
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
А аз не искам да ме управляват повече ту-лупи с килийно образования и липса на всякакво възпитание.Които ходят на срещи в ЕС за да изядат една торта "сахер" и хал хабер да си нямат за какво си говорят и решават останалите лидери.Накрая каквото им дадат-това.