Радев преди вота в неделя: Време е да теглим чертата, всичко зависи от нас!

Президентът призова българите да гласуват "критично и осъзнато"
Обновена: 1 апр 2021 15:27 | 1 апр 2021 15:08, Веселина Йорданова
539
Радев преди вота в неделя: Време е да теглим чертата, всичко зависи от нас!
Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев призова в обръщение българите да гласуват на парламентарните избори в неделя.

"Мислете, преценете, гласувайте. В неделя всичко зависи от нас", подчертава президентът.

"Приключва един мандат, белязан от скандали, разкрития, протести и икономическа криза. Доверието в старото Народно събрание отдавна рухна. Хиляди българи поискаха предсрочни избори още през лятото на миналата година. Получиха отказ с аргумента, че не бива да се правят избори насред пандемията.

Дойде време за редовните избори, но както виждаме, пандемията е още тук и неясно докога. За изминалите месеци кризата се задълбочи. България загуби лекари, медицински сестри, учители, много от нас загубиха близки хора не само заради коронавируса, но и заради блокирания достъп до здравеопазване. Смъртността е рекордна, но страхът не е изход. Отлагането не е решение. Време е да теглим чертата. Време е за нови идеи, нови хора и ново доверие в институциите", заявява президентът.

В обръщението той посочва, че "Конституцията дава правото на всеки от нас да прецени по-свободен ли е днес, отколкото преди четири години? По-богат ли е? По-достоен ли се чувства като гражданин на днешна България, отколкото е бил преди? Дали разчита на българското правосъдие, на българските болници, на полицията, на училищата и университетите, в които се образоват децата ни? Или се налага да плаща повторно за това, за което вече е платил с данъците си".

"Кому да поверим бъдещето си е въпросът, който следва да определи нашия избор. Онзи, на когото поверим хазната, ще може да похарчи средствата, за да защитава или напротив - да ограничава свободата ни. От него до голяма степен ще зависи дали ще чуваме истината в обществените медии, дали ще можем да разчитаме на бързо и справедливо правосъдие, дали държавата ще ни подаде ръка, когато сме в нужда. Най-сетне, от нашия избор зависи дали децата ни ще останат в България или ще търсят щастието си далеч от Родината. Дали внуците ни ще разговарят с нас на български.

Много бе сторено с годините, за да бъдат отблъснати българите от политиката. Това е удобно за враговете на свободата. Стотици хиляди сънародници зад граница и този път няма да успеят да гласуват за бъдещето на България, в която мнозина копнеят да се върнат. Но каквито и да са преживените от нас разочарования, веднъж на четири години ние имаме право да се произнесем относно своето бъдеще", заявява президентът.

Радев посочва и това, че в изборния ден всеки от нас, млад или стар, богат или беден, има своя равен дял в съдбата на България и трябва да го вложи премислено, критично и осъзнато. Който не гласува, оставя съдбата на Родината, своята и тази на близките си хора, на произвола на чуждия избор. На контролирания и купения вот, които са печален факт от години, подчертава президентът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
14
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я зеленият чорап да не би да са го пуснали от руското посолство на свобода.Две седмици беше си глътнал езика за шпионския скандал
17
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще теглим чертата на фигуранта. То бива болшевишка наглост, но неговата наглост е уникална.
16
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре в Москва
15
8
 
35
 
! Отговори
Цъ, не е добре ! преди 3 години
Щом и държавният ни глава се оказа петоколонник, спукана ни е работата....
14
36
 
13
 
! Отговори
ДАВАЙ РАДЕВ преди 3 години
Помните ли предишната мижи..турка гербава Плевнелиев коята баце чинно потупваше по главата като послушно пале.....А натискайте сега палчета надолу.ТО боли като ти го мушн...ат целия.
13
10
 
43
 
! Отговори
пРЕЗИДЕНТА преди 3 години
15-ти ден мълчание за шпионския скандал от фигуранта Крадев. Мълчейки се присъединява към другарите шпиони в тяхното предателство към родината. ***.
12
9
 
43
 
! Отговори
Истината преди 3 години
На 4 ще теглим чертата на всички руски петолъчки /******/, включително и на фигуранта
11
10
 
39
 
! Отговори
!! преди 3 години
За избори - много устат. За шпионите защо не вземе да каже една-две думи :D
10
14
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най жалката карикатура която сме имали за президент. Айде в Масква там при дресьора ти.
9
26
 
11
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Ген.Радев,гласувах за вас но няма да гласувам за бсп,разбира се и за гроб няма.
8
14
 
43
 
! Отговори
Нагъл преди 3 години
Тоя не е ли нагъл: нарочно нарочи изборите на дата, на която българите в Западните държави ще са максимално затруднени да гласуват, и реве за това, че са били възпрепиятствани от нещо друго?Само червените може да са толкова нагли, че да направят някоя простотия и след това да обвиняват ТОЧНО ЗА НЕЯ политическите си опоненти!
7
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо няма да гласувам! Писма ми от едни и същи престъпници! Изобщо няма да легитимирам крадци и обирджии! Не ви вярваме, нито на леви, нито на десни! Вие сте позор и моята позиция е твърда: Няма да подкрепя нито един крадец! Така че тоя да не ми разправя на кого оставям родината, изменник!
6
50
 
14
 
! Отговори
БРАВО преди 3 години
БРАВО ГЕНЕРАЛ РАДЕВ
5
19
 
43
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Не се обаждай бе, фигурант! На теб ще ти теглим хикса есента и Деса ще ти бие шута!
4
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта врещи преди пенсия.
3
18
 
44
 
! Отговори
Nqkoi преди 3 години
Аре ходи си в Москва
2
14
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо за шпионския сканадал има ли?Останалото го знаем от всичките му предишни речи.
1
24
 
17
 
! Отговори
KALki4 преди 3 години
Българи, нека заедно всички дадем своя глас и да положим началото на края на една ера...