Борисов: Ометохме всички, нямаме алтернатива и до ден-днешен

Премиерът благодари на всички в партията си
Обновена: 5 апр 2021 22:02 | 4 апр 2021 23:14, Веселина Йорданова
694
Борисов: Ометохме всички, нямаме алтернатива и до ден-днешен
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му отново е победител на изборите и печели парламентарни за пети път.

Когато направихме ГЕРБ, пометохме всички, нямаме алтернатива до ден-днешен, заяви той в живо включване в социалната мрежа.

Още по темата
Според него избирателната активност в условия на пандемия е "прилична".

Той се обърна и към опонентите си с предложение за експертно правителство.

"Порадвайте се един, два, три дни и след това помислете кое е стабилно и кое не, да видим можем ли да се обединим в името на държавата", каза Борисов и подчерта, че предлага мир, а не война. "Да сложим експертите, до декември да направим усилие да излезем от пандемията, дайте да изберем най-доброто, което може да свърши работа", призова той.

Премиерът попита и има ли по-опитен политик от него, който да се е справил с три кризи, призова и за смиреност тези, които по думите му са спечелили по няколко процента. И без петел ще съмне, и без Борисов, и без ГЕРБ, и без вас, разбира се, имате ли по-опитен от мен, някой с по-голяма международна подкрепа, някой, който да се е справил с три кризи - финансовата, миграционната, пандемията сега, заяви той.

Борисов напомни и кабинета "Орешарски", какво се е случило, когато "не си спечелил изборите".

Мои мили опоненти, познавам ви всичките. Искахте преврат, обяснявахте, че не ни искат хората. Най-мирната, най-толерантната, най-евтината кампания проведохме ние, категоричен е той.

Борисов обобщи работата по изборите, засегна и машинното гласуване, благодари и на партията си. Моята партия, която доказа, че могат да се справят прекрасно - за първи път работихме така, както трябва да работи една партия, отчете той.

По думите му истинската политика се прави в парламента и е добре да има добра представителност, повече партии в Народното събрание.

Много се радвам, че толкова партии влизат в парламента, защото ми омръзна сам да нося отговорност, каза той.

Вместо да се дрънкаме кой е по-велик, нека да помислим дали не можем тази година да бъдем толкова консолидирани, защото светът и Европа ни гледат, каза още Борисов и допълни, че без стабилна политическа обстановка нищо няма да се получи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


694
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
18
 
7
 
! Отговори
Караибрахим преди 3 години
Само заради репортажите от жипката си гласувам за Баце- да е жив и здрав и още дълго да управлява раята!!!!
46
3
 
27
 
! Отговори
Довиждане преди 3 години
Сбогом Любими!
45
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тия фалшификации, можете и Първа космическа сила да сте ... Но има паралелно преброяване ... Да видим какво ще излезе накрая ... Да не се стопите до 10% ... Мъка, , мъка ...
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в София вали, не ти се привижда
43
5
 
46
 
! Отговори
Възрожденец преди 3 години
Този ли.... от Банкя е ометъл всички. ГОВОРИ ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ С РЪЦЕТЕ В ДЖОБОВЕТЕ ПРЕД ЖИПКАТА. А КАКВИ ГЛУПОСТИ РЪСИ. Аз не знам какво същество трябва да си за да гласуваш за такива... беден ми е речникът. Не намирам думата.... Най-малкото няма елементарно уважение и възпитание което трябва да има един обикновен човек, да не говорим за министър.
42
6
 
37
 
! Отговори
Михаил преди 3 години
Началото... на края на едно над 10-годишно робство.
41
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно омете всички с 200, и не остана държава заради тебе
40
9
 
39
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Борисов-25%,Алтернативата-40%.Нещо да каже?
39
1
 
9
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
В Банкя сняг ли вали или ми се привижда ?
38
1
 
6
 
! Отговори
Пепи Василев БНТ преди 3 години
В България доказано не разбираме от политика и футбол, ние сме измислили чушкопека трябва да съсредоточим усилията си там. Не сме стратези - на политика и футбол винаги губим войните.
37
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доколкото го разбрах,без него загиване, България ще изчезне от картата.По зле е отколкото го мислех,да го прибират вече в Карлуково.
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пян ГъПобедител, ама като че ли май няма да *пожелае* да прави правителство, защо ли?
35
3
 
24
 
! Отговори
Безпристрастен преди 3 години
Ако Боко беше поне малко стратег, щеше да се оттегли в Банкя и да управлява задкулисно със широка коалиция, понеже се видя че никой няма да го търпи на чело на държавата за пети път. Ама не. Вярно май живее в друга вселена.
34
3
 
38
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Тиквите днес народа ги откъсна това беше, време е да почне истинския живот на хората
33
27
 
18
 
! Отговори
Ясно преди 3 години
ГЕРБ, ще продължи да управлява, разни *** ката Христо Иванов, Каракачанов и разни други случая и Главчо ще цъфнат ръка и ще ни замажат очите , че е в името на народа в тази тежка пандемия и икономическа криза.
32
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхме на живо един болен нарцистичен крадец!
31
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези които не са победили нямали моралното право да управляват,каза босът!А,той 5ти парламентарни избори печели!25% от 3млн.гласували са 750 хил.гласа ,това ли е голямата победа на Боко подкрепен от 13% от 6млн.с право на глас в България!
30
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов казва "аз съм най-опитен и нямам алтернатива", ама аз се замислям, че същото можеше да каже и Тодор Живков през 89-та година. Защо тогава сменихме Живков, като тогава той беше най-опитен?
29
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо е по късна доба с жипката , да не мисли да бяга нанякъде
28
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СВърши се. Само калинките ти и семействата им гласуваха за теб. Всички, които бяха на държавна хранилка и зависеха от теб гласуваха за теб. НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ !! СЛАВА БОГУ!!