Изборната активност към 13:00 часа - 21.7%, какви са нарушенията?

Тепърва ще нарастват сигналите за нарушения към ЦИК
Обновена: 4 апр 2021 15:09 | 4 апр 2021 14:23, Александър Попов
369
Изборната активност към 13:00 часа - 21.7%, какви са нарушенията?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изборната активност в страната към 13:00 часа е 21.7%, показват Exit Poll резултатите на Gallup International.

Получаваме сигнали от много хора за агитация в социалните мрежи, но те не подлежат на контрол и ние няма как да установим нарушение. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Таня Цанева по време на брифинг, предаде репортер на Агенция "Фокус".

„Получаваме сигнали от много хора за агитация в социалните мрежи. Съгласно изборния кодекс социалните мрежи не подлежат на контрол и ние няма как да установим нарушение“, каза Цанева.

Говорителят на ЦИК Димитър Димитров добави, че най-много сигнали идват от социалните мрежи, които просто отделят в една папка.

От платформата "Ти броиш" съобщиха, че при тях са постъпили над 100 сигнала за нередности и нарушения в начина на протичане на изборния ден от 3 април до 4 април.

Още по темата
Има 2 нарушения за агитация  в деня за размисъл, сигнали за грешни адреси на изборните секции в Брюксел и Гренобъл, сигнали с непоставяне на втори печат от комисията при пускане на бюлетината в урната в няколко МИР-а в цялата страна, което прави гласа недействителен, множество от сигналите са свързани с неработещи машини и разместени номера на преференциите.

Мая Манолова е подала сигнал срещу медии, че разпространяват резултатите от гласуването, по думите й при нея са пристигнали стотици сигнали за нарушения в изборния ден.

Във Велико Търново бе прекратен машинния вот и до края на изброния ден ще се пускат само хартиени бюлетини. Очаква се същото да се случи и в друга област - Добрич. И в двата случая има обърквания в подредбата на листи.

Гласовете във Велико Търново, които са подадени на машини преди спирането им, ще се зачитат, съобщиха от ЦИК.


369
Още от Избори 2021
Хампарцумян: Предприемчивите хора трябва да са с приоритет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
0
 
1
 
! Отговори
пепи преди 1 седмица
Та вчера както си четях данните за избирателната активност о боже от 6 500 000 избиратели гласували 1 180 000 и хоп 39 99 процента активност. Само неграмотен не може да сметне такава проста задача. 40 процента от 6 500 000 е 400 000 по 6 и 5 по 40 000 което е равно на 2 600 000 при техните 40 процента. Така си не БАЛАМОСВАТ ама види се края на техния край.
290
1
 
1
 
! Отговори
179 преди 1 седмица
По-тяхната логика за който и да гласуваш няма да сгрешиш. На всички партии обещанията са хубави. И друго нещо което ми направи впечатление. На предизборните плакати пише - купуването и продаването на гласове е престъпление. Ясно е ,че всички партии купуват гласове а избирателите се продават. Излиза че лъжат. Е какъв е смисъла да се гласува. Те не спазват първото си обещание което е общо за всички партии. Как да съм сигурен че другите обещания ще бъдат спазени ?
289
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
тука няма желающи, пък тръгнали от Нова Зеландия да напират. ало.....
мутри вътре...
288
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Умирам от смях като кажат че гласували,за да могат после да изискват и критикуват Кого бе,джанъм ще критикувате.А няма ли да се почувствате унижени ,че сте гласували за поредните тарикати.
287
2
 
0
 
! Отговори
Избори преди 1 седмица
" ги с 200, защото кой иначе ще ни даде пари, ако не им скъсам гъ*а? Само онзи, който разпределя порциите в държавата. И той, макар да е г*з, е наш'то знаме. Тия кресливи женици какво искат, фалоса си ли да им покажа? Може да не съм предложил Пеевски, но понеже сега е момента за апартамента и родната полиция ме пази, ще приземявам, другари ".
286
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Излизайте и гласувайте, хора. Ако не гласувате, тогава купените гласове имат по голяма тежест. За когото искате гласувайте, но гласувайте, хора.
285
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Със вота от чужбина Слави ще бъде втори.
284
4
 
3
 
! Отговори
Негласуващ преди 1 седмица
Значи понеже виждам, че вие гласуващите сте тарикати и сте взели живота си в свои ръце и сами определяте бъдещето си, да ви светна на един тарикатлък. Значи ако искате вашата партия да спечели - гласувайте масово, всички излезте да гласувате, и понеже вие сте тарикати, а от другите партии са прости и няма да се сегят, и цак - вашата партия печели изборите. Хайде всички, хайде всички, вземете живота си в собсвени ръце да го управлявате, бързичко, бързичко всички към урните докато има време.
283
3
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 1 седмица
И моля ти се „Долу мутри“ са си чисти мутри. Крадецът казва дръжте крадеца. Всички са мошеници. Ще се съберем и ще създадем нов проект, различен от останалите. Аз ще се заема лично, защото няма кой друг да се хване.
282
4
 
3
 
! Отговори
разбирач преди 1 седмица
Борисов няма как да направи правителство. Следващото правителство ще е коалиция БСП-Слави и още някой и Слави премиер.
281
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Огромна активност в Базел!

Вече са над 400 и главно млади хора!

От тези с които говорих нямаше за ГЕРП гласували!

Хора гласувайте!
280
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз видях много хора, които купуваха гласове за Мая Манолова.
279
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз пък казвам край на диктатурата на уличните л умпени, които блокираха пътищата в България!
278
6
 
11
 
! Отговори
Истукан преди 1 седмица
Трябва да кажем край на тази диктатура и да развалим комформа на Бойко Борисов, който се мисли за вечен диктатор и пожизнен лидер. Стига сте му давали баницата, нека остане гладен без баница и в опозиция.
277
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да гласуваш без да вярваш в своя избор е нужно да направиш огромни компромиси със себе си.А щом поемаш подобна отговорност означава, че си безпринципен човек.Ако отиваш с ясното съзнание, че си взел правилния избор и си гласувал си е твое право.Но недостойни хора да ми вменяват, че длъжен да гласувам все пак е висша форма на наглост.
276
7
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 1 седмица
Ако си гласувал за "Има такъв народ" -> Харесай коментара
Ако си гласувал за "ГЕРБ" -> Дай своя негативен клик на коментара
Ако си гласувал за друга партия. Моля просот подмини коментара ми.
Нека да видим по този начин хората как са гласували :)
275
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Повищаваща се активност към 15,30 в страната в сравнение с предните класации
на артисти и певци, люта битка в челната тройка, каква ДРАМА!
Веско Маринов 20,1
Стефан Данаилов 19,8
Краси Рядков 19,8
Али Раза -10,2
Володя Стоянов извън класацията

Още по-висока избирателна активност в чужбина в сравнение с предните
класации на артисти и певци, няма драма, Краси Рядков с ролята на отец Нафърфорий далеч напред;
Краси Рядков -48,7
Али Раза - 20,1
Стефан Данаилов - 10,2
Веселин Мариноя - 6,3
274
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 284
И кой ти го наби това в тиквата,че съм привърженик на статуквото?!Явно си промит мозък и нямаш представа как се правят избори в България и какво трябва да се поправи в закона.С дебилни не споря!Просто се заври там в гълъбарника и си трай не се опитвай да ми дваш ти акъл на мене!
273
6
 
4
 
! Отговори
До 283 преди 1 седмица
Глуп*ако Ханс,това че си политически, а вероятно и интелектуално неграмотен човек не означава, че няма за кой да се гласува! Дали гласуваш или не депутатите ще бъдат 240 на брой! Когато ти не гласуваш се преръщаш в най-яростния привърженик на статуквото! Ти си бесен крепител на ГЕРБ И БСП! Така ги подкрепяш повече дори от техните симпатизанти!
272
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не гласувах и няма и да отида!Няма за кой и ми писна да е против или за по-малко зло!