Вотът: ГЕРБ загуби София, но спечели в кв. "Факултета"

28% от гласувалите в столицата са подкрепили ДБ
140

За първи път от ГЕРБ не са първа политическа сила в столицата на парламентарни избори. 28% от гласуваните в София са подкрепили "Демократична България". Единственият район, в който ГЕРБ печелят в столицата, е 25-и многомандатен район, в който влиза и квартал "Факултета".

Рекордна избирателна активност бе регистрирана в 25-и многомандатен избирателен район в столицата, в сравнение с предишните избори в същия район. Тази година правото си на глас там упражниха 230 118 души или близо 62% от регистрираните жителите на района, предаде Bulgaria ON AIR.

За сравнение - на предсрочните парламентарни избори през март 2017 г. избирателната активност там е била около 42%, а четири години по-рано 39 на сто.

Като на всички избори и този път се прокрадват съмнения за купен вот. Някои от жителите дори признават, че са получавали "примамливи оферти".

"Не съм ги виждал, но има престъпни групи, които са предлагали пари на хората, на младите хора. От 50 до 100 лв. на глас. Но хората тук са гладни", призна един от живущите във "Факултета".

Тези оферти обаче остават само слух, защото за тях се говори, но няма доказателства. От ЦИК заявиха, че няма подадени сигнали и жалби за злоупотреби в изборния ден в този район.

Въпреки високата избирателна активност там, има такива, които не са упражнили правото си на вот.
"Изобщо не съм гласувала, всички са измамници", коментира друга жителка на квартала.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
89593 преди 3 години
Абе нема такава държава.
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БАНкоИ двете!!!
79
1
 
1
 
! Отговори
Кривондел преди 3 години
До 81Факултето никога не е било 50 000. Това може да напише само някой, който няма представа колко е голям квартала.
78
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свободните хора гласуват по съвест, а робите за ГЕРБ. Това е началото на близкия край на ГЕРБ и БСП и края на статуквото.
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У грешка си. Факултето беше 50к преди 10г. и то само регистрираните. Сега е много повече.
76
2
 
10
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
до 56В дания има закон който не позволява на гражданите си които живея постоянно извън страната над 5 години да гласуват. -------И какво, Дания да не е цъфнала и вързала?Искаш да превърнеш България в капсулирана държава, оглавявана от мало умен, но арогантен орангутан ли? Много ми е интересно - какво точно харесвате у Боко? Аз виждам само грубиянщина и арогантност и около него мижитурки, които му се подлагат. Та, кое му е ценното?
75
5
 
0
 
! Отговори
Кривондел преди 3 години
Факултето е 15-на хиляди души общо, заедно с децата. В района са гласували над 200 000.
74
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една стотинка не е дал Бойко на ромите, просто проявява човещина и са назначени във фирмите по чистота, за да не умират от глад, и те го виждат не са прости, затова гласуват за него.------ Ама Бойко и собствена фирма за чистота ли има? Мислех, че е само каратист?
73
6
 
5
 
! Отговори
Morski преди 3 години
Ако е така, то значи София се е напълнила с ***, ОМО ИЛИНДЕНЦИ, тръкни билеткаджии и разни подобни! Един велик писател бе казал "Всичко, което не е на море е провинция!"Да ви е честото чалгарското правителство СТОЛИЧАНИ ДЖЕНДЪРИСТИ или просто любители на Ристю! Аз в този цирк няма да участвам! Тази чалга, си е дръжте в столицата! Не ни трябва "По морето"! Очаквайте скоро КПП забрана за чалгари" по морето"!
72
1
 
11
 
! Отговори
истина ли е? преди 3 години
Ако ромите и държавните служители на хранилка ще определят бъдещето на децата ми - Тиквата , предлагам да се изнесат от България максимално бързо
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БАНко - Що бе, да си "Проста Тиква Премиер" - ще се помни дълго...
70
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как няма да спечели ГЕРБ във кв. "Факултета", те винаги са подкрепяли академичната общност :))
69
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изчистване на избирателните списъци от мъртви души, чрез активна регистрация за избори и въвеждане на завоалиран образователен ценз (има как). Това ще реши много от проблемите на тази държавици.
68
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една стотинка не е дал Бойко на ромите, просто проявява човещина и са назначени във фирмите по чистота, за да не умират от глад, и те го виждат не са прости, затова гласуват за него.
67
7
 
21
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ДО ДРУГАРЯТ ПИШЕЩ ВМЕСТО МЕНСЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ НЯМА ДА НАПРАВИ ,, БОРИСОВ 4" , НИТО ,,БОРИСОВ 44" !!!ТАКА НЕ УСПЯ ДА СЕ НАРЕДИ ДО ЛЕГЕНДИТЕ ПИНОЧЕТ , СТАЛИН , МУСОЛИНИ , ЧАУШЕСКУ И ХИТЛЕР !ТАКА СИ ОСТАВА ОБИКНОВЕН ДИКТАТОР И СОБСТВЕНИК НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ГЕРП
66
4
 
20
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Предполагам, ако ги нямаше всичките измами в България, резултатът щеше да прилича на този от чужбина сега
65
3
 
30
 
! Отговори
Никк преди 3 години
Бойчето не само пазарува гласове, ами и го прави с нашите пари. Дано сега започне падението му и никога повече няма допир с държавен ресурс
64
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всички ромски махали / по слухове за 50 - 100 лева на глас / случайно са гласували за герб
63
7
 
17
 
! Отговори
123456 преди 3 години
Резултатът от изборите в чужбина показва, че ИЗТИЧАНЕ НА МОЗЪЦИ НЯМА, от България! И хора, които нямат НАСТОЯЩ АДРЕС В България НЕ трябва да имат право на глас!
62
10
 
5
 
! Отговори
воевода преди 3 години
25 МИР вкл. Люлин, Надежда, Кр.поляна, Банкя, Зах.фабрика и др. Факултета е една капка и е мнооого елементално да се обяснява че той е решил изборите. Ха, ха, ха, каква фейк партенка.