Шеги след изборите: Как интернет се посмя на парламентарните избори?

Народното творчество е безспорно доказателство за свобода
7 апр 2021 07:10, Нели Христова
91

Традиционният хумор на българина съпътства всяко обществено и политическо събитие у нас. Резултатите от парламентарните избори не остават по-назад.

Още след обявяването на първите междинни резултати, народното творчество избухна. На фона на легендарната джипка, премиерът Бойко Борисов направи първо изявление във Facebook, за да предложи експертен кабинет. Интернет шегаджиите обаче не го взеха на сериозно и го припознаха като дон Корлеоне от "Кръстникът".

Не беше подмината и втората политическа сила "Има такъв народ". Интернет шегаджиите предложиха заседанията на новия МС да започват с танц на балет "Магаданс", който открива шоуто на Слави Трифонов години наред.

За министри номинации получиха любимите образи баба Вуна и доктор Ливайн, изиграни от актьорите в "Шоуто на Слави". А стилизиран образ на Цвета Караянчева се появи на трафопост в столицата. Графитът призовава хората да ходят пеша, точно както направи тя пред симпатизанти на ГЕРБ в края на септември.

Критично и хапливо, народното творчество е безспорно доказателство за свобода, смята журналистът Драгомир Симеонов.

"Този тип дигитално народно творчество в социалните мрежи е много важен механизъм - трябва да бъде ценено и да си го пазим и да му се радваме, защото то е още един допълнителен пласт на демокрацията, само че ироничният, смешният пласт", каза Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

А според експерти, кандидатите за народни представители си заслужават шегите, защото са подценили хората, пренасяйки кампаниите си в онлайн пространството. Така може да са спечелили удобното отсъствие на журналистите, но не са успели да предадат посланията си правилно.

И нека не забравяме - човек се отличава от всички други същества по способността си да се смее. А когато хуморът си отива, си отива и цивилизацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
2
 
! Отговори
До 64 преди 3 години
Описал си себе си и си мислиш, че всички са такива.
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Овцата никога не се е борила за справедливост, тя ненавижда свободата, тя харесва само тоягата, тя харесва да бъде малтретирана, да бъде маниппулирана, да и се плаща за половин раб.ден, а да рабори 8-10 часа, да се храни с ИМИТИРАЩИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ, а да иска ЕС да и внася качествени храни, за които няма пари да плати, да и крадат труда и да не го оценяват достойн о, овцата знае само да блее това и е достатъчно за недоразвитият и ум.............тя е доволна само на стрижбата......
51
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб размаза разединените метежници, които между впрочем и идея си нямат какво ще правят дори и да вземат властта, камо ли да управляват.
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
59-ти "до 57", две независими американски лаборатории доказаха, че снимките не са фалшификат, ти овца мал'оумна ли си или достатъчно манипулирана със "ЗОБ" ?
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Про'стотията взема връх ще цитирам изказ от тук - "Слави не плаща данъци ,защото фирмите му са офшорки" ! Това не е за смях, а за доказателство какви сел'я'ндури с овчарско образувание пишат тук ! Това е доказателство и как един народ затъва и затъва умствено !
48
9
 
12
 
! Отговори
до 57 преди 3 години
Когато някой изкара и докаже, че има шкафче и кюлчета, че Борисов е ликвидирал жената снимала шкафаачето и всички гнусни обиди-тогава ще търсите защо някой коментира и други хора. Или какво? Бесилките ли приготвяте? Поръчахте ли ковчезите? Народен съд ли готви водача ви? За това ли се крие като мишка?
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо не напишете какво пишат в Германия. Каква хубава статия с директен анализ за Бойко ,партията му и за другите неща у нас.
46
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СТАДО, блееш ли отново бе ? Овчарят ви загуби, няма да може сам да ви "зоби", ще има "контрольор" ? Всички ид'иоти сте се събрали тук за да "декламирате" улични езикови "хватки" на злобари и кр'етени ! Някой ще застане ли с името си под твърдение например против Слави или Хр.Иванов и да докаже, че е свидетел на купена диплома, или криене на данъци, или откраднати еврофондове, или изнудване, или каквото и да било нещо което излиза от устата му и не го е чул на ши'б'аната улица ? Хайде овце тъ'пи
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смееха се някои хора още когато по БНТ се появи скеча Слави и Август в Народното събрание. Двете дами бяха с червени дрехи.По-слабичката и по-високата дама още по онова време започна с думите: "Крайно време е вече да напуснем магистралите, хотелите и мотелите и да влезем там, където ни е мястото - в Българския парламент.Крайно време е да има 2 професионалистки като нас с Августа в бг.парламент"Преди 30г. който се смееше и се радваше на плоски шеги сега се пита пророческо ли е било това видео?
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 54Ами Слави не плаща данъци ,защото фирмите му са офшоркиЕй, ся ще разбереш за какво става дума като дойде на власт чалгаря.
43
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато про'стотията изпъкне,на върхът и се появява "Днес.бг"!Стадо критикуващо,я ми кажи за 32 г."демокрация"избра ли партия която да не краде и да не те манипулира?Слави чалгар,Слави онакъв,някой ще ми даде ли пример Слави да не си е плащал данъци,Слави да не е критикувал правителство,Слави да е зависим от политик,Слави да осигурява хората си на половин раб.ден,Слави да спи до шкафче с пачки и кюлчета,Слави да се възползва от еврофондове и т.н.?Слави ви направи референдум с 3.5 млн.ваши подписи
42
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега вожда на ИТН ще дописва татусите на гърба си. И понеже няма място за повече татуировки ще допълни най-съществената така:БЕЗ МИЛОСТАЗ ИДВАМ В НС И ВОДЯ АДА СЪС СЕБЕ СИ
41
10
 
26
 
! Отговори
Прoст народ преди 3 години
Смейте се, За това ли скачахте по площадите цяло лято? Да вкарате травестита чалгар в Парламента? Защо още не сте по площадите? Чакате го да се закълне ли?
40
5
 
8
 
! Отговори
Герберуги и комуняги преди 3 години
РЕВЕТЕ, Слави премиер!!! Хайде сега започвайте да цъкате минуси :)))))))
39
0
 
5
 
! Отговори
Ура... преди 3 години
Едни казват има свобода, а други се оплакват, че няма свобода.На кой да вярвам?
38
2
 
11
 
! Отговори
Ред е на Рачков преди 3 години
Шоуто на Славуца се хранеше с политически шеги и клевети. Сега се отваря една ниша някой друг да започне да се изхранва със скечове за "Дългият премиер".
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е Слави, нали вирус няма, да идва да оправя системата, да не ги убива.
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В документите на Слави Трифонов за постъпване в академията се е описал като "отличен ученик, секретар на комсомолската организация и на УЧКОМА".
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А аз почти чувам как бай Доган хихика зад оградата и потрива доволно ръчички на тъпия български народ.Ами хак му е.
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако вие поемете риска, две неща могат да станат: или хората ще се смеят над вас или ще бъдете далеч напред пред останалите. - Стивън Тайлър