ГЕРБ готови да дадат знакова подкрепа, за да се избегне хаос

Не ставало въпрос за следизборно съглашение
Обновена: 8 апр 2021 09:21 | 8 апр 2021 09:18, Камелия Цветанова
134
ГЕРБ готови да дадат знакова подкрепа, за да се избегне хаос
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако на едно правителство, примерно на втория, не му достигат 3-4 гласа, ние бихме дали знаково подобна подкрепа, обясни вицепремиерът Томислав Дончев от ГЕРБ пред Нова телевизия.

„Беше предложена знакова подкрепа, ако на г-н Трифонов - на предложеното от него правителство, не ми достигат 2, 3, 4, 5 гласа, в името на това България да не се втурва в политически хаос, да му бъде дадена подобна подкрепа”, обясни още той.  

Дончев поиска да стане ясно, че подкрепата към Слави Трифонов, ако не му достига малко за съставяне на правителство, не е следизборно съглашение или коалиция.

„Непоискани дарове не трябва да се носят. Ако някой не иска подобна подкрепа - няма да я получи. Това беше знак в посока усилията България да има стабилно, легитимно правителство, с ясна парламентарна подкрепа. Моля да не се чете като някакъв вид следизборно съглашение, коалиция или нещо подобно”, категоричен беше вицепремиерът.
Вицепремиерът каза, че не познава лично Слави Трифонов. Съобщи още, че не знае да е имало разговори или срещи с него след изборите.

„По принцип е редно всеки, който е получил достоен резултат от изборите - първият, вторият, третият, даже четвъртият и петият, да бъде поздравен. Не мисля, че лидерите на двете партии (ГЕРБ и „Има такъв народ”) са се чули. Казах кои са добрите политически нрави, които в последните години не се следват”, коментира Дончев.
Той посочи, че ГЕРБ няма страх от предсрочни избори.

 „Ако се изчерпи конституционната процедура, се отива на нови избори. От служебно правителство не ни е страх”, каза още Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 67Точно. 100 милиона не са толкова много пари. Онзи ден премиерът изтрещя отново и ни казваше, как можело да спестим 20-30 милиона от ибзори и да купив ваксини, което е смешно на фона на това, че това не покрива и половината автопарк на депутатите, за който плащаме ние. Видиш ли - не може да са със Мазда за 35 000 лева, трябва да е поне S класа за 235 000 лева.
51
4
 
1
 
! Отговори
ИТН преди 3 години
никой няма да се коалира с ГЕРБ, но от другите НИКОЙ НИЩО НЕ ПРЕДЛАГА, единствено се говори за конституционна процидура и как Баце няма мнозинство, а останалите съвсем няма как да направят правителство, защото ще се изтрепят, а Слави премиер е смЕЕЕх, балет и вицове и кинти към 7/8
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И другото, кеото ви спъна - тая масова торлщина от платени статии и коментари, които едва ли не изкарваха Радев, Трифонов и Иванов някакви нацисти, че ще съборят държавата, че не знам си какво ... хората видяха през това. Отврати ги. Имаше обратния ефект! Искам да знаете, че ВИЕ платихте за тяхната агитация ;)
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По добре избори за 100 млн през 3 месеца , отколкото крадливо правителство с ГЕРБ
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дядо СоциБойко не направи нищо. Падението на БСП си беше от ДБ, ИТН и паритята на Мая. Аконе бяха тея трите, сега БСП щеше да е с поне 22-3%.
47
3
 
5
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 години
Постъпката на ГЕРБ с предложението под аренда на депутати,щеше да е смешна,ако не беше мизерно-жалка.Искаха победа,ами ето имате я,управлявайте като малцинство,опитвайте се да прокарвате антибългарски закони,отхвърляйте вето.Сега мантрата е нова,нека друг да управлява,а ние ще го бламирмира отвътре.Нещо наивниците намаляха.Това предложение е сиренето в политическият капан и се чака някое мишле да го налапа.Чашата на тяхната "победа",трябва те да си я изпият.Нека Биков,МенТа,Даридкова да обясняв
46
2
 
2
 
! Отговори
и на мен преди 3 години
Томчо, след като раздавате депутати като крастави магаpeтa, я дайте един и на мен.Ще му прибирам заплатката, но обещавам да му оставям по една МРЗ и то брутна, че да си живее охолно на воля всеки месец.
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах 7/8 точно 3 пъти тази година. Поне 8 пъти чух, че Трифонов, включителнои от устата на самия Трифонов, че той не човек за поста на премиер и че НЯМА да иска този пост, защото има други, които са по-способни.Ама тук продължаваме да мелим, как ТОЙ щял да е премиер. Може да е ръководител на партията си, но състави ли се кабинет, тази позиция няма да значи много. Ето я Нинов - нима е шеф на Радев? Не. Нима щеше да е шеф, ако някой друг от БСП беше премиер, макар и тя да е лидер? Пак не.
44
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мисля, че има някой толкова луд да се коалира с прокажените (гербаджиите). Това означава да си лепнеш срамно петно в биографията за цял живот.
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Моля ви! Само не Радев! Спасете ни!"Виж Бойко - ако не беше играл по свирката на Доганя, миналото лято, като президента каза, че онези момчета блъкали Христо Йорданов (докато се намираше на държавна земя, без да представлява заплаха за никого, освен реномето на Ахмед Доган), са от НСО, та да пратиш прокуратурата в президенството на другия ден мооооже би нямаше ИТН да има 17%, а 6-7%, а ДБ изобщо да не са на картат и да си с 33-4% + още 10-15 от патериците. Ама не ... изалчня!
42
3
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Томич,що не си чакате процедурата...кротко,както е разписана в Конституцията,какво...квакате кат настъпани...жаби.Като се сформира новия парламент другата седмица,президента ще ви връчи мандат,като...първа сила.Сега е времето Бокича да ви...събере и да...решавате дали ще го...връщате мандата,дали ще правите...правителство,няма време.Айде престани с...бабините диветини.Апропо,ако направите...ново правителство,да сложат теб за...премиер;Тиквата да си почине малко и да прочете 2-3 книги.
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО Истинати твоята истина я черпиш от ФЕЙК НЮЗ, даже сигурно лично от Бабикян, как ще съставят правителство пинокио и Доган заедно или Христо Иванов ще приеме дръжката на байрака, а ПРИ НОВИ ИЗБОРИ, някоя от сегашните коалиции може и да не се добере до Народното събрание
40
4
 
3
 
! Отговори
69 преди 3 години
служебно правителство на ген.Румен Радев, всичко друго е ала бала
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ти да видиш..Хубаво го приказваш това, ама "Слави" няма да е премиер и не иска да е премиер. Освен това има 30 годишна кариера в шоубизнеса, ръководи успешно преокт струващ десетки милиони, а нека не се залъгваме, че това което се случи с рекламите на неговата телевизия си беше върла шашма. Нито ЕДНА агенция в странта не иска да пуска реклами и ти казваха, че ако рекламираш при тях, няма да работят с теб, без да дават обяснения. И все пак оцеляха!
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствените кадърни са Демократична българия
37
5
 
3
 
! Отговори
Истина преди 3 години
ГЕРБ са за статуквото, а всички останали са против ГЕРБ. Всички партии в парламента без ГЕРБ трябва да направят компромиси и общ ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ГЕРБ . Първо: правителство на ФСБ от ГЕРБ. Второ: комисия и разследване на 11 годишното управление на ГЕРБ. Трето: Гласуване на нов избирателен закон, ако не може да работи това правителство по - дълго , отиваме на избори, който няма да бъдат фалшифицирани от ГЕРБ, и си навлизаме в нормалноста на партиите.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, БЛАГОДАРЯ от знаковата подкрепа на мафията, по - добре да стане хаус! Че то от миналия март да не би да не е хаус! Колко народ измря от Вашите решения през последната една година, и за капак започнахте с отровата на астраЗенака! ЧАО! не искаме да зи виждаме повече.
35
2
 
5
 
! Отговори
бааа го преди 3 години
Борката е готов на всякакви врътки, само да продължи с ИНСПЕКТИРАНЕТО по села и паланки!
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те не го пускат у селото, то пита за на попа къщата.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До FallschirmspringerТочно - искта да съставят някаква пародия на правителство, да чопнат малкои те, а зимата ще започнат с обвиненията, ще създават проблеми, ползвайки техните си хора по институции, а до пролетта ще се вдигнат на протести.