Радев свиква първото заседание на парламента на 15 април?

Няма начален или краен срок, в който президентът трябва да връчи мандата
Обновена: 10 апр 2021 09:32 | 10 апр 2021 07:05, Камелия Цветанова
379
Радев свиква първото заседание на парламента на 15 април?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев ще свика първото заседание на 45-о Народно събрание на 15 април. Това съобщиха пред “Труд” източници, близки до “Дондуков” 2.

Още по темата

Държавният глава още преди дни дал да се разбере, че няма намерение да оставя във времето процедурата. По конституция президентът трябва да свика новоизбраното Народно събрание най-късно до 4 май. Заради великденските празници обаче Радев искал възможно най-бързо новия парламент да започне работа.

На първото заседание народните представители полагат клетва и официално встъпват в правомощията си. Обявяват се парламентарните групи. Избират се председател и зам.-председатели, а до тогава заседанието се води от най-възрастния депутат. В състава на 45-то Народно събрание това е икономистът Мика Зайкова (79 г.) от “Има такъв народ”.

На същото заседание настоящото правителство подава оставка. Но дори в оставка както премиерът, така и министрите продължават да изпълняват своите правомощия, докато не бъде избран нов кабинет или не бъде назначено служебно правителство при невъзможност да се състави правителство. Няма начален или краен срок, в който президентът трябва да стартира процедурата за избиране на нов Министерски съвет - единственото условие е преди връчването на първия мандат той да проведе консултации с всички парламентарни групи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
3
 
5
 
! Отговори
! преди 3 години
До Анонимен 306И да допълня, освен колко деца са родили и как са ги възпитали, защото има една общност от която много малко хора ги интересува, какво става с децата им! Като че ли единственото задължение към тях е да ги направят и родят, а от там нататък да му мисли държавата!
264
3
 
8
 
! Отговори
! преди 3 години
До Анонимен 296И Мая- сестра Галева!
263
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не съм завършила в ЕВРОПА, ОСНОВНИЯ ЕЗИК БЕШЕ РУСКИ, МАЛКО ФРЕНСКИ/ 2 ЧАСА СЕДМИЧНО/ СЛЕД 7 КЛАС. КОГАТО СТАНАХ НА 33 УЧИХ АНГЛИЙСКИ. НЯМАМ ВЪЗМОЖНОСТ ДА УЧА ЦЯЛ ЖИВОТ, НО ПРОДЪЛЖАВАМ ДА СЕ УЧА!Владеене на езици е богатство! НАШЕТО ПОКОЛЕНИЕ БЕШЕ ЛИШЕНО ОТ ВАШИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ, ВИЕ ОЦЕНЯВАТЕ ЛИ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА НА КАКЪВТО И ДА Е ЕЗИК! Вместо да се хвалите и обиждайте кажете КАКВО НАПРАВИХТЕ!КОЛКО ДАНЪЦИ ПЛАТИХТЕ!КОЛКО ДЕЦА РОДИХТЕ ДОКАТО НАВЪРШИТЕ 40ГОД.
262
2
 
1
 
! Отговори
Аз преди 3 години
До АНОНИМЕНЩе изберем тебе
261
16
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
До 290: Ако има служебно правителство жални ни майка. Няма да има никакви закони пълен застой на всякави закони ! Има много глупави и невежи хора в България! Трагедия!
260
4
 
10
 
! Отговори
Доц Мангъров преди 3 години
Защо не още понеделник, той слави не е болен и не е под карантина
259
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Проста сметка" и аз съм завършил в Германия, кажи къде /град, университет/, може пък да се познаваме.
258
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е по-евтин живота бе "Сметка Про'ста" в България която е първа по бедност, последна по заплащане на труд и с изравнени цени на хранителните продукти като на развитите странои в ЕС, на всичко отгоре и с ИМИТИРАЩИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ! Спри да се излагаш, че все повече доказваш кой университет си завършил в З.България ! Очаквах да кажеш -НЕМСКИ, нямам хабер от този език !
257
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Проста сметкаЯвно имаш гръб за това си се върнал.Някой родна или приятел политик.
256
2
 
7
 
! Отговори
Експерта преди 3 години
Тук у нас масата също са бачкатори.Основно за западни инвеститори.Дори Ай Ти гетото ни.Работи за чужди компании.Не разбирам за какво се спори.Дайте по логично и без его .
255
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Проста сметка" признавам голям измамник си щом три години си успял да измамиш шефовете си, че си някакъв "спец" в работата която си заемал, три години е доста дълъг срок на измама, обикновенно след първата ги разпознават, но ти си заслужава да се върнеш в България, ГЕРБ винаги имат нужда от майстори в измамите и манипулациите ! Браво на теб, заслужил си си връщането в кошарата ! С измама ли завърши висшето овчарско в Западна България ?
254
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен 13 преди 3 години
Ти си тоз който започна да се заяжда и тънко на обижда.Драги ми смехурко.
253
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МУТРИТЕ ВЪН! Как да вярвам, че ХАДЖИГЕНЧО ЩЕ СЕ СКАРА СЪС ВСИЧКИ СВОЙ КЛИЕНТИ ОТ КОИТО СЕ Е ИЗДЪРЖАЛ ДЕСЕТИЛЕТИЯ! ДОНЧЕВА СЪЩО НЯМА НАЧИН ДА СЕ РАЗДЕЛИ С ТЯХ! КОГАТО СИ ЯЛ ХЛЯБ ОТ МУТРИТЕ ИЛИ СИ И ПЛАКЪЛ НА ПОГРЕБЕНИЕТО НЯМА ОТЪРВАНЕ!
252
3
 
6
 
! Отговори
Бай Ганя преди 3 години
Като гледам дереджето в странатаот всички ъгли.Считам че наистина много мозък е останал и съм спокоен.
251
4
 
8
 
! Отговори
Проста сметка преди 3 години
В Германия. Но говоря и английски, френски - не :) Добре, малоуумник съм, неприел офертата, дреме ми за вашето мнение, като цяло. Но не е така. Завършили там се връщат, изкарват и тук добри пари, а животът тук е по-евтин. А и не всеки е готов да замине завинаги. Някои си харесват България. Но какво да ви обяснявам неща, които са ви ясно. Намерете друг, с когото да се заяждате. Хубава събота!
250
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен до 291 преди 3 години
Няма да ти отговори защото е платен *** от ГЕРП, както знаем те не говорят чужди езици вижте им вожда за другите не питай.
249
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Проста сметка Защо ли си мисля, че май никога не си бил в чужбина ?Един *** работник на строежа както казваш ти започва да взема от 120 паунда и стига до 180 паунда на ден преди такси.Както и да ги смяташ това е една минимална пенсия в България.Тези пари са достатъчни да си покриеш разходите да живееш нормално и да спестяваш.Хората в чужбина знаят как се живее в нормална правова държава и затова наказаха ГЕРБ.
248
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я "Про'ста сметка" кажи какъв език владееш и да си поговорим на него, аз владея три западни /испански,английски и френски/, хубаво че, че си завършил висше на Запад, само да не бъркаш Западна Европа със Западна българска кошара, че това образование не се приема тук в истинският западен свят!А щях да забравя,връщат се в България завършилите западни университети само некадърниците и лошо представилите се студенти,за кадърните винаги има примамливи длъжности които само мал'оумник би отказал !
247
8
 
4
 
! Отговори
Служебно правителств преди 3 години
о .Ще гледаме в пряк ефир как изтребител набримчва с ракета земя въздух премиерска джипка.Радев маже със смазка огромен *** и гледайки снимката на премиера замечтано се усмихва, поклащайки заканително глава.А милите герберски тролчета да отидат до касата на вратата и да си удрят главата толкова пъти колкото са написали че Слави е патерица на ГЕРБ.
246
9
 
11
 
! Отговори
Експерта преди 3 години
Тези същите емигранти като гласуваха за Борисов бяха умниа сега са проссти.Стига двойни стандарти моля.тогава имаше изтичане на мозък а сега не така ли ?хахахахахахахаахаах