ДБ готова на преговори с партията на Слави Трифонов

Въпросът бил да се отстрани борисовата държава от властта
306
ДБ готова на преговори с партията на Слави Трифонов
Снимка: БГНЕС

„Демократична България“ е готова  на преговори с партията на Слави Трифонов за бъдещо управление на страната.

„Бих казал, че Слави Трифонов и неговата формация са наред и ние бихме имали готовност, ако бъдем поканени за преговори, да обсъдим по какъв начин да бъде формирано мнозинство и правителство, което да отстрани борисовата държава от власт“, обяви съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов пред bTV.

Още по темата

„Проблемът в България не е ляво – дясно, проблемът е статукво и борба срещу него, тоест борбата срещу корупцията“, коментира той в отговор на въпрос ще участват ли в кабинет, подкрепен от БСП.

Въпросът е за програмните намерения на правителството, а това кой ще гласува за него, е свобода на всеки един народен представител в парламента“, уточни представителят на ДБ.

Формацията е петата по брой депутати в новия парламент с 27 народни представители.

Според Атанасов ГЕРБ нямат никакъв шанс да съставят правителство, защото са изолирани политически.

По думите му в момента се „борят“ две тенденции – да се състави мнозинство и анти-ГЕРБ правителство, или да се отива на предсрочни избори и служебно правителство на президента Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оооох кокала.
15
6
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Те като цяло Да, България дърпат цялата коалиция напред. ДСБ са малко с ореола на проваленото и загубило доверие СДС, а Зелените ги припознават шепа хора. В Да, България са новите лица, предимно млади, будни, образовани и работещи високвалифицирана работа. Чудя се дали не би било даже по-здравословно за Да, България да излязат от коалицията.
14
0
 
7
 
! Отговори
man преди 3 години
#Оставка!
13
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казах и пак ще кажа - тази сбирщина, наречена Демократична България включва най-гнусните и опасни хора - Ат.Атанасов, Антоанета Цонева,Мартин Димитров,Христо Иванов,Найден Зеленогорски.И да, наистина готови са на всичко само и само да са на власт.Това са най-големите продажници. И да - въпросното лице от снимката ,представлява партията на Иван Костов - ДСБ - тези, които оглозгаха държавата и я разпродадоха за жълти стотинки.Как забрави бе, българино и отново гласува за тях?
12
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14 СмяхИ какво като дойдат милиардите от ЕС ? Те ще бъдат оползотворени от управляващи и техните обръчи от фирми а за народа един голям. Стига си ревал нещасник гербероседераски
11
1
 
34
 
! Отговори
Честито преди 3 години
Бившите костовисти, по които шоуто лаеше, Мая Галевска и Таня Дончева се готвят да ви управляват. Страхотна алтернатива и промяна, няма що. Честито, българи.
10
0
 
24
 
! Отговори
Като преди 3 години
Гледам,чета и слушам колко нови лица от близкото и далечно минало се появяват на сцената за да захапят кокала,и си викам: " ша са упрайм ва...."
9
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само го вижте и кажете очаква ли я добро България с тези на власт ? Или само Слави или служебно правителство да подготви нови честни избори , или президентска република и унищожаването на мутренските структури създадени от герб
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знаех, че и този е в ДБ. Направо е като певец във ВМРО - отвращава хората. Единственото хубаво на тези избори е, че набедените за патриоти не влезоха в парламента.
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изключително противна "личност"...Правителство ще има,но служебно на резидента РадеФ.
6
2
 
21
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
сЛАВИ има обаче едно важно условие .Всички от ДБ да си направят татуировка СТ /буквата с и мееч като Т/и да си сложат по две обечки
5
4
 
26
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Проблемът в България не е ляво дясно, проблемът е статукво и борба срещу него, тоест борбата срещу корупцията===Мухахахахахаа :))) Кой го казва само. Новото лице на промяната, което никой не е виждал - младежа Атанас Атанасов. А той и съпредседател бил. И как само мазно го казва, че проблема не е ляво - дясно, тоест очакваме и БСП/ДПС да ни подкрепят :))) Дано имате заделени някъде парики, другари и другарки и пенсионеро-комунисти, че тежки времена ви чакат :)))
4
2
 
33
 
! Отговори
dmx преди 3 години
И този комичен "десен" генерал, и демократите от втората коалиция на Борисов са едни комунистически нахалници, които трябва да бъдат изметени от реформите, а не те да правят реформи.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти си кой си?
2
7
 
43
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
тъжно и жалко за България и народа, щом комплексирани "генерали" и чалга-шоумени се готвят да управляват
1
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Атанасов може и да се бори за правилни неща, но има супер неприятното излъчване на сърдит леко злобен чичка. Освен това е и нехаризматичен, изобщо не е подходящ за лидер на партия.Добре, че беше Христо Иванов да ги издърпа на тези избори.