Марин Райков: Не е вярно, че се цели по-малко секции във Великобритания

Посолството ни готово да разкрие дори над 120 места за гласуване
25 май 2021 18:15, Красимир Ангелов
38
Марин Райков: Не е вярно, че се цели по-малко секции във Великобритания
Снимка: БГНЕС

Извънредният и пълномощен посланик на Република България във Великобритания Марин Райков опровергава тиражирани в медиите спекулации, че посолството се опитва да ограничи броя на секциите в Обединеното кралство.

От МВнР разпространиха позицията на посланик Райков, в която той заявява:

Още по темата
"Във връзка с достигнали до нас излишни спекулации и тиражирани директни манипулации, че посолството се опитва да ограничи броя на секциите, които ще бъдат разкрити във Великобритания, бихме искали да подчертаем, че това категорично не отговаря на истината.

Посолството е отправило предложение да започнем разчети с работна хипотеза за над тройно увеличение на броя на секциите спрямо предишните избори. През МВнР сме предложили да работим с очакване дори на 120 секции, а не на 84. Това е нашето желание, но е ясно, че решението ще бъде само на ЦИК“, посочи посланик Райков.

В позицията си той уточнява, че това решение на ЦИК ще отразява броя на заявленията по места, но също и наличието на осигурени подходящи помещения и не на последно място - успешното или неуспешно набиране на съответен състав за всяка секция.

"Никой не може да прекрачи закона. Най-малкото не и посолството. Същевременно нашата позиция е, че няма нужда от тройни и четворни секции, за каквито бяхме настояли на предишните избори с цел да бъде компенсиран ограниченият тогава брой на СИК по места.

Сега ограничения няма и след промените в ИК ще бъдат разкрити множество секции на различни места в близост до досегашните секции. Това значително ще намали гласуващите в предишните 35 секции. Същевременно, отново подчертаваме, че навсякъде, където бъдат покрити законовите изисквания, ще бъдат разкрити секции и посолството ще окаже пълно съдействие за това, както винаги го е правило. Призоваваме всички граждани да не се подвеждат по спекулации, а да се информират за нашите действия само от сайта на посолството, или от официалната Фейсбук страница. Доказали сме, че държим на пълната прозрачност и ви уверяваме, че ще продължим да го правим", казва още дипломатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
3
 
! Отговори
Тольо преди 2 години
До 3 Тези от Англия и огромната част от останалите по света (изключвам поданиците на Ердоган)вкарват в България много повече от твоите данъци,които може и да са нулеви.Най вероятно си на социални помощи или цоцаш от пенсията на мама и баба.
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големи мъки с тоя Слафчу как да го избутат напред.
10
1
 
10
 
! Отговори
ххх преди 2 години
ТОВА Е ЕДИН ГОЛЯМ АМА МНОГООООООО ГОЛЯМ КАРИЕРИСТ! ДОКАТО БЕШЕ СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР СЕ УРЕДИ ЗА ПОСЛАННИК В РИМ.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе елате си тука и гласувайте.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Би трябвало, да се цели, по-малко чалгаридебили, в Англия,ЕС.
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мн ясно ,че посолството направи всичко възможно хората в Юк да не могат да гласуват - хиляди не успяха да гласуват -умишлено ги държаха отвън цял ден и накрая хлопнаха вратата .тоя посланник трябва веднага да го махнат ,ако искате честни избори в Юк.
6
3
 
8
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Някой обръща ли все още внимание на Тошко клоуна? Слави и сие превърнаха политиката в шоу. Само че тия дето гласуваха за тях май не им стига пипето да съобразят, че шоуто в политиката ще го плащаме ние, както и те.Не съм гербер, но по-голямо падение от това да гласуваш за ИТН единствено май е да гласуваш за Жан Виденов...
5
3
 
12
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ЦЕЛТА БЕШЕ В ТУРЦИЯ ДА НЕ СА ОРГАНИ4ЕНИ- А ДПС ДА ПОДКРЕПИ ФИГУРАНТА ЗА ВТОРИ МАНДАТ- ТАКА СЕ ПРОДАВА БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС !!!!!!!!!!!!
4
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам защо българите по света трябва да гласуват на избори които се провеждат в България.Живеещите в България си решават проблемите според капацитета.
3
9
 
15
 
! Отговори
ПРАВИТЕЛСТВО преди 2 години
Марин Райков КОЙ го назначи, да не би премиерът... Марин Райков... ако ще и 400 секции да се ракрият в GB и СЛИВчу да бъде първи, пак ще връща мандата, най-вече защото не може да вдига самолета, а трябва румбата да му помага
2
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кой го еня за великобритания, важното е че зеления чорап се отчете на доганя и в Турция няма да има лимити и всички половин милион турци изселници ще могат да гласуват, сега остана да им купим машини за гласуване за няколко милиона и да им сменим софтуера на турски за да им е удобно на бейовете
1
2
 
15
 
! Отговори
COVID преди 2 години
Типичен национален предател