Защо Жан Виденов се завръща в политиката за вота?

Иван Атанасов запалил бившия премиер за участието му на 11 юли
Обновена: 2 юни 2021 22:32 | 2 юни 2021 22:28, Веселина Йорданова
86

Бившият министър-председател в периода 1995-97 г. Жан Виденов ще участва в изборите в рамките на коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република". Как се роди идеята за завръщането му в българската политика?

"Самата обстановка в страната извика Жан Виденов отново на политическата сцена. Това са всички фактори, които тровят живота ни и на много хора им е писнало от ситуацията в България", заяви Иван Атанасов от "Ляв съюз за чиста и свята република" в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Именно Атанасов е човекът, който запалва бившия премиер за нова битка в предстоящите парламентарни избори на 11 юли.

"Тази идея е обсъждана от 1997 г. насам, но по две причини не се е реализирала. Първо, защото всички негови съратници, приятели и съмишленици сме смятали, че той трябва да поведе нова формация и второ - имало е обективни предпоставки, настроения в обществото, които са възпрепятствали тази идея да се реализира", посочи Атанасов.

Основната предпоставка за завръщането на Виденов бил "компрадорско-олигархичният" модел, зародил се преди повече от 30 години, който "изсмуква жизнените сокове на обществото".

"Този модел се зароди преди повече от 30 г., но днес цялото общество е установило, че има такава прослойка, с която трябва да се борят гражданите, да се преборят партиите. Ние започнахме тази битка през 1995-1996 г., тогава не успяхме да излезем победители, а сега имаме шанс", смята представителят на "Ляв съюз за чиста и свята република".

Според него в в следващия парламент ще има мнозинство, което да приключи с този модел.

Той изрази увереност, че "Ляв съюз за чиста и свята република" ще прескочи 4-процентовата бариера и ще влезе в следващия парламент, като към началото на кампанията от лявата коалиция си дават 7%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: избориЖан Виденов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Не слушам БНР преди 2 години
Трите отровни каки и Волгин още ли работят по медийния проект на Чалгаря?С.Великова колко ти плати Слави?/тия се побъркаха от мангизи/
53
0
 
1
 
! Отговори
не възможно преди 2 години
Аз пък си мислех,че излежава 30 год присъда
52
2
 
5
 
! Отговори
Е , КАК ЗАЩО...?! преди 2 години
НАЛИ , ТРЕБВА ДА ВИ НАПРАВИ ПАК ЗАПЛАТИТЕ НА 3-$/месечно, БЕ.....АМА , СТЕ ПРОСТИ!НЕ СЕ ЛИ СЕЩАТЕ...??!
51
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ега ти политика...ЩОМ ЖЕНА МУ ГО ИЗДЪРЖА ДО ДНЕС....ХАХАХАААА....ЗАЧИ Е ПЪЛЕН НЕКАДЪРНК.....И ТОЯ ЛИ ШЕ НИ ОПРАВЯ ПАК...??????
50
5
 
3
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
"ЛЯВ СЪЮЗ"---умрела работа....ха ха...
49
13
 
6
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
РАДЕВ е завършил военна академия в САЩ!!!!!А не в РУСИЯ!!!Той слуга на Краварите ¡!!!
48
7
 
8
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
За да разкаже играта на Биби Тлъстия !!!
47
6
 
6
 
! Отговори
старото куче преди 2 години
няма да го бъде на стара слава!
46
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото Жан е само за отвличане на вниманието от очевидния военен преврат на Радев. Никой не е забравил гладната зима на Жан, та руските режисьори си мислят, че като го вкарат в играта и хората ще започнат да мислят за това, че им трябва "силна" фигура ..... като Радев. Нищо, че единственото "силно" на Радев е да слуша Кремъл.
45
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България има нужда от публични екзекуции на гербави престъпници! Добър метод е разчекване между четири коня.
44
20
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Соррос го е активирал! Дал му е пари, за да къса живо месо от БСП!Пък и ако му плати да се кандидатира за президент...Просто не виждам как Румен Решетников ще спечели втори мандат :)
43
11
 
20
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
успех на гн виденов
42
7
 
8
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 2 години
До Вуйчо ВаньоТоварищ петолъчник, имам само един въпрос.Кой приватизира "Плама" Плевен, как и през коя година?Ще ти дам жокер - не е Костов, не е СДС и е приватизирана през 1996 - та година!!!
41
5
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Е това не е истина,за първи път чувам,че да си наивник е в плюс,е няма проблем ,вярвай си на всички,все някой ще уцели правилното!!!
40
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жан Виденов е добър и честен човек, той обича България и вярва, че ще направи нещо добро ,но е малко наивен, обаче му желая успех и дано спечели повече проценти!
39
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самия Виденов каза,че не работи,а жена му го издържала,какво по-ясно от това, за неговата некадърност?
38
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако от нещо ни е писнало, то е от виденовата зима, от скелетите, извадени от гардероба на БКП/БСП. От чекисха Рашков и от реинкарнацията на комунизма. От руския човек Радев, който не пропусна, за пореден път, да призове сваляне на санкциите срещу Русия, в условията на нова Студена нойна, без да се съобрази с мнението на повечето българи.
37
9
 
11
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
До АнонименПасков пемиер, хахахахахаха, тва е се едно да сложиш ГРУ начело на държавата и да осъществиш мечтата на Тодор Живков за 16 республика, м-да. Знаеш ли, че жена му е рускиня и то баш, баш, три броя има от нея;))) смяташ ли, че този човек, който оамйва главите на много хора, говорейки, авторитетно в Тубата, ще те освободи от США? Не, той, може и да те освободи, ама ще те закрепости към Русия. Реално, свобода, нема да получиш, мой човек;))), точно обратното!
36
18
 
12
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Отърва бесилото 97, сега пак ще се бори за чиста и свята република.
35
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жан Виденов го завръща оня мазния *** Гергов, с който за голямо съжаление и разочарование се асоциира руския посланик. Идеята е да се кръвната гласове от русофилските антигерб партии. А горкия жан виденов пак е заблудени от уж своите както беше 1996-97.