Защо Жан Виденов се завръща в политиката за вота?

Иван Атанасов запалил бившия премиер за участието му на 11 юли
Обновена: 2 юни 2021 22:32 | 2 юни 2021 22:28, Веселина Йорданова
86

Бившият министър-председател в периода 1995-97 г. Жан Виденов ще участва в изборите в рамките на коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република". Как се роди идеята за завръщането му в българската политика?

"Самата обстановка в страната извика Жан Виденов отново на политическата сцена. Това са всички фактори, които тровят живота ни и на много хора им е писнало от ситуацията в България", заяви Иван Атанасов от "Ляв съюз за чиста и свята република" в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Именно Атанасов е човекът, който запалва бившия премиер за нова битка в предстоящите парламентарни избори на 11 юли.

"Тази идея е обсъждана от 1997 г. насам, но по две причини не се е реализирала. Първо, защото всички негови съратници, приятели и съмишленици сме смятали, че той трябва да поведе нова формация и второ - имало е обективни предпоставки, настроения в обществото, които са възпрепятствали тази идея да се реализира", посочи Атанасов.

Основната предпоставка за завръщането на Виденов бил "компрадорско-олигархичният" модел, зародил се преди повече от 30 години, който "изсмуква жизнените сокове на обществото".

"Този модел се зароди преди повече от 30 г., но днес цялото общество е установило, че има такава прослойка, с която трябва да се борят гражданите, да се преборят партиите. Ние започнахме тази битка през 1995-1996 г., тогава не успяхме да излезем победители, а сега имаме шанс", смята представителят на "Ляв съюз за чиста и свята република".

Според него в в следващия парламент ще има мнозинство, което да приключи с този модел.

Той изрази увереност, че "Ляв съюз за чиста и свята република" ще прескочи 4-процентовата бариера и ще влезе в следващия парламент, като към началото на кампанията от лявата коалиция си дават 7%.


86
Още по темата: избориЖан Виденов
Още от Избори 2021
Делчев: Служебният кабинет осветява тъмни кътчета
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
Не слушам БНР преди 5 дни
Трите отровни каки и Волгин още ли работят по медийния проект на Чалгаря?С.Великова колко ти плати Слави?/тия се побъркаха от мангизи/
56
0
 
1
 
! Отговори
не възможно преди 5 дни
Аз пък си мислех,че излежава 30 год присъда
55
4
 
4
 
! Отговори
Помня преди 1 седмица
Помним я ние тази битка от 95-96 година.Още ни горчи в устата.А вие другари черни комунисти няма да стигнете и 1 %.Единственото добро е че ще откъснете стотина избиратели на БСП .
54
2
 
5
 
! Отговори
Е , КАК ЗАЩО...?! преди 1 седмица
НАЛИ , ТРЕБВА ДА ВИ НАПРАВИ ПАК ЗАПЛАТИТЕ НА 3-$/месечно, БЕ.....АМА , СТЕ ПРОСТИ!НЕ СЕ ЛИ СЕЩАТЕ...??!
53
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ега ти политика...ЩОМ ЖЕНА МУ ГО ИЗДЪРЖА ДО ДНЕС....ХАХАХАААА....ЗАЧИ Е ПЪЛЕН НЕКАДЪРНК.....И ТОЯ ЛИ ШЕ НИ ОПРАВЯ ПАК...??????
52
5
 
3
 
! Отговори
Глупости преди 1 седмица
"ЛЯВ СЪЮЗ"---умрела работа....ха ха...
51
13
 
6
 
! Отговори
Тато из Правец преди 1 седмица
РАДЕВ е завършил военна академия в САЩ!!!!!А не в РУСИЯ!!!Той слуга на Краварите ¡!!!
50
7
 
8
 
! Отговори
Активист на БСП преди 1 седмица
За да разкаже играта на Биби Тлъстия !!!
49
6
 
6
 
! Отговори
старото куче преди 1 седмица
няма да го бъде на стара слава!
48
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защото Жан е само за отвличане на вниманието от очевидния военен преврат на Радев. Никой не е забравил гладната зима на Жан, та руските режисьори си мислят, че като го вкарат в играта и хората ще започнат да мислят за това, че им трябва "силна" фигура ..... като Радев. Нищо, че единственото "силно" на Радев е да слуша Кремъл.
47
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
България има нужда от публични екзекуции на гербави престъпници! Добър метод е разчекване между четири коня.
46
20
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
Соррос го е активирал! Дал му е пари, за да къса живо месо от БСП!Пък и ако му плати да се кандидатира за президент...Просто не виждам как Румен Решетников ще спечели втори мандат :)
45
11
 
20
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
успех на гн виденов
44
7
 
8
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 1 седмица
До Вуйчо ВаньоТоварищ петолъчник, имам само един въпрос.Кой приватизира "Плама" Плевен, как и през коя година?Ще ти дам жокер - не е Костов, не е СДС и е приватизирана през 1996 - та година!!!
43
5
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 1 седмица
Е това не е истина,за първи път чувам,че да си наивник е в плюс,е няма проблем ,вярвай си на всички,все някой ще уцели правилното!!!
42
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Жан Виденов е добър и честен човек, той обича България и вярва, че ще направи нещо добро ,но е малко наивен, обаче му желая успех и дано спечели повече проценти!
41
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Самия Виденов каза,че не работи,а жена му го издържала,какво по-ясно от това, за неговата некадърност?
40
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако от нещо ни е писнало, то е от виденовата зима, от скелетите, извадени от гардероба на БКП/БСП. От чекисха Рашков и от реинкарнацията на комунизма. От руския човек Радев, който не пропусна, за пореден път, да призове сваляне на санкциите срещу Русия, в условията на нова Студена нойна, без да се съобрази с мнението на повечето българи.
39
9
 
11
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 1 седмица
До АнонименПасков пемиер, хахахахахаха, тва е се едно да сложиш ГРУ начело на държавата и да осъществиш мечтата на Тодор Живков за 16 республика, м-да. Знаеш ли, че жена му е рускиня и то баш, баш, три броя има от нея;))) смяташ ли, че този човек, който оамйва главите на много хора, говорейки, авторитетно в Тубата, ще те освободи от США? Не, той, може и да те освободи, ама ще те закрепости към Русия. Реално, свобода, нема да получиш, мой човек;))), точно обратното!
38
18
 
12
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 седмица
Отърва бесилото 97, сега пак ще се бори за чиста и свята република.