Нинова оптимист: Всичко е налице да успеем

Не виждам причина да си сътрудничим с ДПС, обяви лидерът на БСП
88
Нинова оптимист: Всичко е налице да успеем
Снимка: БГНЕС

Налице е всичко неоходимо БСП и голямата лява коалиция да успеем, обяви в интервю пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя посочи, че социалистите вървят по-сплотени и по-обединени към изборите.

"Работим в няколко посоки за успеха на БСП. Първата е това широко ляво обединение, в което вече сме 8 партии, очакваме и още партии да се присъединят до изборите. Това означава консолидация на единомисленици по политики“, категорична е Нинова.

По думите й зад многото малки леви, разпокъсани партии, стоят български граждани и когато те не влязат в парламента, това е загуба за левия вот.

"Първата ни стъпка беше да обединим тези хора. Сигурна съм, че това единение ще донесе резултат. Не гоним математически сбор, а голямо обединение за правене на политика. Второто, което е, разчитаме на това, че пандемията няма да окаже толкова голямо влияние върху изборите. Тези наши избиратели, които не излязоха да гласуват през април, сега ще го направят. Трето, разчитаме, че ще се спре или поне ще се намали драстично купения, корпоративния вот и натиска върху хората, а с машинното гласуване, ще се избегнат манипулации на вота и поправки в протоколите", каза още "червеният" лидер.

Нинова обаче бе категорична, че не вижда причина за бъдещо сътрудничество с ДПС.

"Позицията на ДПС си е тяхно решение. Те са политическа партия, вземат си решенията, изразяват позиции да защитят г-н Пеевски. Що се отнася до БСП - в последните 4 години в парламента нееднократно сме заявявали, че предишното управление беше ГЕРБ и патриотите официално с подкрепата на ДПС неофициално. Това беше тройна коалиция, казвали сме го ясно и сме го доказвали", заяви още Корнелия Нинова.

По думите й последните 4 години БСП категорично се е разграничила от такава политика и посочила модела на задкулисие, паралелната държава и с всичките си действия последователно и неотстъпчиво, са отстоявали тези позиции.

"Чух преди малко г-жа Дончева и партиите, които се самоназоваха партии на протеста, че БСП е статукво. Категорично не сме съгласни с това. Докато ние последните 4 години водихме битка с този модел на управление, понесохме ударите, някои от тези хора бяха част от модела. Някои им бяха министри на Борисов, Мая му беше омбудсман с неговите гласове избран. Да внимават с етикетите, които лепят, защото през тези 4 години страшно много хора от БСП и симпатизанти на БСП пострадаха. Бяха уволнявани, бяха гонени. Няма как да кажеш на всички тези хора: вие сте статукво", заяви още Корнелия Нинова.

"Казахме още в предишния парламент, че сме готови с новите политически субекти в парламента да си сътрудничимм по определени политики. Можехме да го направим, ако "Има такъв народ" бяха оползотворили втория мандат. Заявихме многократно, че имат нашата подкрепа без претенции за министерски кресла по няколко основни приоритета, един от които беше разграждането на този модел. Ние не само говорихме в 45-ия парламент, ние действахме", коментира още Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази толкова не е в час, готова е да жерта държавата за болните си амбиции. Дори и да са първа сила на изборите ще са в позицията на ГЕРБ.
15
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много се надявам да ги изметем най-после. Но те са като злокачествен тумор . Радев, Манолова, Слави и отровните са комунистически разсейки и само скалпела може да ни спаси от тях.
14
3
 
26
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
Абсолютно вярно. Но Нинова не е "социлистка" като европейските социалисти. Нинова си е комунистка и в червата. Самият факт,че предложи Радев за Президент, след като се консултира с човека на Путин - Решетников казва всичко.
13
1
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
Твоето доверие е голяма работа!Направо ти завидях!Да си жив и здрав!:)
12
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Да успеем" за Нинова означава да ни набута в руската ко...чина. Първо ще ни ударят по един Спутник, после ще ни спрат всички разкрития за руските шпиони, после ще ни обяснят как само те са ни освободили и никой друг, после ще ни кажат, че македонците са измислили азбуката и накрая ще благоволят да ни направят 16та република. А МЕЖДУВРЕМЕННО СИНЧЕТО СЕ ПОДВИЗАВА В НЮ ЙОРК И НЕ МУ ДРЕМЕ.
11
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще успеете по пътя към небитието... Сбогом!
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** разбира се бре другарко. Изкарахте бутона Виденов да обере негативите и да отлее омразата от вас, но ние помним коя бе партията на Виденов. Хвърлихте президента в битка, която го превърна в ***, но пък какво тук значи някаква си личност? Сипете лъжи и доноси по стар ваш модел, симпатизанти ви плашат с отваряне на Белене инакомислещите, подменяте вота с машините от Венецуела и правите нова Венецуела- България! Имате шансове да успеете, но и ние имаме шансове да ви изметем както едно време..
9
1
 
8
 
! Отговори
Питам преди 2 години
Колко пъти казвам истината за община Тервел бе корни,тоя за Добрички регион ,пети дето сте го сложили планината,бивш народен представител,ми той тогава всяка седмица със кола служебна на народното събрание си беше е Тервел,е не по служебна работа а по лична и любов.ами тоя не изтрезнява.ми той играе с ГЕРБ ,като общински съветник.ми той като мине покрай хора и селям не им дава.никога няма да гласувам за БСП в тервелско.изопщо семейството ми няма ходи да гласува....
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарко Импексова катъро реве за теб нема кой да го язди. Бегай да го яхнеш да се успокои животинчето. Не се прави на гражданка а си бегай у с. Крушовица да гледаш крави за да има за децата истинско прясно мляко а не да ги хранят с германска пепел. За да има истински кашкавал а не палмов. За да има истинско сирене а не менте. За да има истинско масло а не маргарин. Нема да спечелиш изборите каквито и гимнастики да правиш. БСП о тиде в гробищата заедно с ГЕПИ. Всички сте от един дол дренки.
7
1
 
20
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
АБЕ, то не е само да вземеш властта....ТРЕБВА И ДА Я ЗАДЪРЖИШ....ама, като ви гледам колко сте некадърни--Силно се съмнявам!!!
6
2
 
25
 
! Отговори
Вейхайвей преди 2 години
Боже Пази от бсп. Амин!
5
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще гласивам за корнелка или мая още не сьм решил на коя от двете да вьзложа доверието си
4
2
 
30
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Както винаги Нинова е нагла! Нито едното, нито другото, нито третото са били причина за неуспехите на БСП и те отлично знаят това! БСП разчита на лъжите и манипулациите на хората с "разкритията" и мр.ъсн.ата чутовна война срещу ГЕРБ на това служебно правителсатво. И тук трябва да сме много нащрек! Тези га.дове използват внушението, манипулиране на подсъзнанието на човека и ако това не се разобличава на всяка стъпка много остро, много хора може да се окажат в капана им без да разберат това даже.
3
2
 
27
 
! Отговори
пфффф преди 2 години
Накрая да не се окаже че имате по-малко депутатски места отколкото партии в коалицията.Как ще си ги разпределите тогава помежду си не знам.
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАХАХАХ че от този успех на каде повече другарко Хининова само, че скоро много скоро ще усетите тежестта на успеха ви.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не връткай, кака Корни!