ЦИК с нова поръчка, тя е за обслужване на машините за вота

Сумата по нея е 4,35 млн.лева без ДДС
Обновена: 11 юни 2021 11:06 | 11 юни 2021 10:45, Камелия Цветанова
54
ЦИК с нова поръчка, тя е  за обслужване на машините за вота
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ЦИК реши да обяви нова процедура за машините. Тя е за обслужване, логистика и модификация на софтуера, но на старите устройства, които ще се ползват за частничния местен вот на 27 юни и за парламентарния на 11 юли.

Още по темата

Сумата по нея е 4,35 млн.лева без ДДС, като е под формата на договаряне без предварително обявление. Причината е, че „Сиела Норма“, която е доставчика на старите 9600 устройства, ползвани за вота през пролетта, все още се води техен собственик,  все още държат софтуера. В процедурата се включва подготовка и зареждане в склада, ролки, хартия за машините, флашки и смарткарти.

Преговорите между "Сиела Норма" и ЦИК за допълнителни 1500 машини се провалиха в началото на тази седмица, след като ЦИК заложи цена едва от 6,5 млн. лева, а от доставчика заявиха, че минималната сума е 14 млн. лева. До там се стигна, тъй като от ЦИК бяха предвидили в процедурата не само покупката на самите машини, но обслужването и модификацията на софтуера за три вида избори - частничния в края на юни, парламентарния през юли и президентския през есента.


 


54
Още по темата: машинипоръчкаЦИК
Още от Общество
"Прозрачност без граници": На локално ниво говорим за контролиране на вота чрез местната бакалия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
бсп лозунг преди 2 дни
до всяка машина , обслужител !
25
0
 
5
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 дни
Епиграма : Пари за - Ц И К и Р И К - за пенсионерите ритник . Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, военните медици, полицията, медиците, институции и граждани.
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Модификация на софтуера? Значи ще заложат отрано в софтуера такива изборни резултати че Славчо да може да състави правителство
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Няма нужда да се разкарвате и да си губите времето да гласувате. Те машинити вече си знаят за кого ще гласувате и ще пуснат гласа ви вместо вас. На есен ще преизберем Кадафито с 90.8%
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Най-добре хунтата на фигуранта да вземе и да си направи резултатите и процентите както си иска. И без друго ще фалшфицират изборите. Няма нужда да харчат милиони за машини. И няма нужда изобщо да ходим до машините. Всичко вече е нагласено.
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
СМЯТАЙТЕ КАКЪВ ПОГРОМ ЩЕ БЪДЕ, ЯВНО ТУ ЛУ ПИТЕ ЗНАЯТ КАКЪВ РЕЗУЛТАТ ГИ ЧАКА, ЩОТО ЗНАЯТ КВИ ФАЛШИФИКАЦИИ И ПОКУПКИ СА ИЗВЪРШВАЛИ... ВИЖТЕ ГИ ТУ К КАК РЕВАТ ОЩЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ! ЗАЛАГАМ, ЧЕ СА ПОД ВЪПРОС ИЗОБЩО ДДАЛИ ЩЕ ВЛЯЗАТ!
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Машинно гласуване, означава и поддръжка! Забавно е как хора, които нищо не разбират, коментират и изказват мнение. Ще се плаща, разбира се!
19
3
 
9
 
! Отговори
реалист преди 2 дни
Изборите ще бъдат провал.
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Новите избори ще бъдат използвани от старата ком номенклатура да си върне изгубените позиции. Че поизгладняха за десет години и сега вият на умрело. Това се видя още от първите действия на служебния кабинет.
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ЦИРК не ги ли предложиха кои да са от ИТН - тия съвсем ни взеха за мезе, а дори дългия не се мръдна от партамента си, а само драскаше некви небивалици у фейсо
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
С тази нова поръчка ЦИРК потвърждава, че предната им поръчка не е била ОК. Предната искаха и машини и логистика за още 2 избора (2-кръга президентски избори). С новата е без машини и без логистика за парламентарните цената е пак близо до сумата по първата им поръчка. И го слушам този Томов, за нищо нямат яснота все още умували!
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не е лесно човек да е пpocт чалгар!
14
2
 
14
 
! Отговори
Муньо преди 2 дни
тия от ЦИрК вероятно специално ги е подбирал :) Сигурно основните критерии са били кой ше фърли салфетката най-далече и колко добре мята гюбеци!
13
4
 
15
 
! Отговори
аз преди 2 дни
е стига бе - тия новите на разспиха от харчове за тия избори, а уж немяше да се харчи повече нищо, дори и учиндолски фейсбук маняк надълго ни разясневаше че няма да се даде и стотинка повече
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Мутрочалгарите ще се ocepaт с машинния вот и това ще бъде пред очите на 200 наблюдаващи от ОССЕ! Така цял свят ще види колко е накадърна cгaнта на Фигуранта.
11
1
 
10
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 дни
Тия нали не мислят, че ще ни излъжат, че ще пишат софтуера наново. Само ще сменят настройките, нещо, което и дете може. за 4 милиона обслужване! Чувствам се като 0лиг0френ пред професори, които ми обясняват колко е хубаво да си изпия червеното хапче и да заспя отново, а всъщност измамници ми обясняват как няма да откраднат едни 3 милиона и половина и ще има за мраморни тротоари с райграс с капково напояване навсякъде.
10
2
 
19
 
! Отговори
Бай тошо преди 2 дни
По-правилно е да се пише ЦИРК с нова поръчка
9
2
 
16
 
! Отговори
шимпанзе с фуражка преди 2 дни
Шапкарите освен за пазачи на банки и паркинги за друго не стават, но у нас управляват държавата. Има ли нещо, което да не са ocpaли, откакто големоухия назначи служебното правителство? Като добавиш към тях и мутрочалгарите положението става неудържимо.
8
5
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 дни
ОЛИГАРХИЧНА БЪЛГАРИЯ РАБОТИ ЗА ОЛИГАРХИЯТА!! САМО ПРЕСТЪПНА ПАРТИЯ МОЖЕ ДА ИСКА ЗАКРИВАНЕ НА КОМИСИЯТА ПО ОТНЕМАНЕ НА ПРЕСТЪПНО ПРИДОБИТО ИМУЩЕСТВО! ТЪЙ, ЧЕ ПО ДОБРЕ ИЗБОРИТЕ ДА СЕ КАСИРАТ А СЛУЖЕБНОТО ДА ПРОДЪЛЖИ ДА СИ БАЧКА :D ИТН С ЦЯЛАТА СИ НАГЛОСТ ЗАЯВИХА, ЧЕ НЕ ИСКАЛИ С ГЕРБ, НЕ ИСКАЛИ С ДПС НЕ ИСКАЛИ С БСП!! ТО ОСТАНА САМО ОЛИГАРХИЧНА БЪЛГАРИЯ!! АЗ ПЪК НЕ ИСКАЛ ИТН С ОЛИГАРХИЧНА БЪЛГАРИЯ!
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Как може някаква фирма да държи сорс кода на софтуера.. Изборите са били фалшиви и новите също ще са фалшиви..