Янев отговори на ГЕРБ: Правителството е непартийно, ние работим за хората

Премиерът заяви, че изборите към днешна дата са добре организирани
Обновена: 19 юни 2021 20:30 | 19 юни 2021 18:03, Веселина Йорданова
672
Янев отговори на ГЕРБ: Правителството е непартийно, ние работим за хората
Снимка: БГНЕС

Правителството е непартийно, ние работим за хората. Така премиерът Стефан Янев отговори в Поповица на обвиненията от ГЕРБ, че кабинетът води предизборна кампания и че ще подадат жалба в ЦИК.

Янев каза, че сме в предизборна кампания и като част от нормалното пилитическо говорене в кампания са възможни обвинения и жалби.

Още по темата
По отношение на организацията на изборите, той посочи, че от днешна гледна точка вотът е добре организиран. Сключен е договор за първите 9600 машини, които са на разположение, за следващите 1500 машини се подготвя решение и съответен договор, надявам се до края на следващата седмица не само да имаме договор, но по-голяма част от машините да бъдат тук, посочи той.

По повод на обвиненията, че на отговорни постове в митниците се назначават хора, извършили нарушения в миналото, премиерът заяви, че ако това се докаже, те ще бъдат отстранени незабавно. Янев посочи, че проверката срещу шефа на Националната приходна агенция още не е приключила и няма резултати.

Днес в Поповица, където има местен празник, ще се проведе национално съвещание с кметовете на кметства.

"Днес почитаме нашите мъртви, но да не забравяме и живите. Роден съм тук, но много малък съм напуснал, около 7-годишен. Спомените ми са едновременно бледи, но в същото време с топло чувство към хората, които живеят тук, към родната земя. Разбира се, имам близки, когато мога, идвам, за съжаление напоследък не особено често", сподели премиерът в отговор на въпрос на журналисти.

По думите му кметовете на малките населени места имат един основен проблем - самофинансирането.

Идеята е част от местнице данъци да бъдат на разположение на тези кметове да подобряват инфраструктурата. Кметствата са силно зависими от централизираното разпределение на бюджета и от общинските съвети и кметове да получат някакви средства, посочи служебният премиер. Той коментира, че все от някъде трябва да се започне в решаването на този проблем.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


672
Още по темата: избориГЕРБСтефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
493
3
 
17
 
! Отговори
Джон Ленин преди 2 години
До :)528 ....*** , БОЙКО БОРИСОВ НАПРАВИ ТОВА , ЗА КОЕТО ВИЕ *** САМО ОБЕЩАВАХТЕ И ОКРАДОХТЕ ПАРИТЕ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ ... ДОБРЕ ЧЕ ДОЙДЕ БОРИСОВ НА ВЛАСТ , ЗА ДА ВИ ИЗХВЪРЛИ ОТ ВЛАСТТА . И СЕГА , ПОНЕЖЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА КРАДЕТЕ , ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ СЕ ОБЕДИНИХТЕ СРЕЩУ НЕГО , ЗА ДА ОКРАДЕТЕ ДОГОВОРЕНИТЕ С ЕС МИЛИАРДИ ... НЯМА ДА ВИ СЕ ПОЛУЧИ .НАЙ-МНОГО НЯКОЯ РУБЛА ДА ВИ ПРАТЯТ ОТ МАСКВА ИЛИ НЯКОЙ БОЛИВАР ОТ ВЕНЕСУЕЛА . ПОЗДРАВИ НА БАТКО И БРАТКО , КРАДЛИВА *** ...
492
17
 
6
 
! Отговори
:) преди 2 години
Когато Джипко Бибитков обикаляше бутафориите на ГЕРБ с Джипката и всички ТВ-та бяха рекетирани да го следват 24/7 и да го хвалят, ГЕРБ бяха много тихи, нали?
491
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ РАЗСИПАХА ДЪРЖАВАТА И БЪЛГАРИТЕ ЧАКАТ НА ГРАНИЦАТА ПО 4/5 ЧАСА ДА ОТИДАТ НА ЛЯТНА ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ- ПРЕДИ ГА УПРАВЛЯВА СТАНИШКО НЯМАШЕ ТАКИВА ОПАШКИ, А ТО СЕГА ТУЙ КАКВО Е- ТОГАВА ПРИ ЧЕРВЕНИТЕ МИН ЗАПЛАТА БЕШЕ 180ЛВ- СЕГА 650ЛВ- СЪС СТАНИШКО НЕ БЯХМЕ ПОСЛЕДНИ ПО ДОХОДИ В ЕВРОПА, РАДЕВАТА ХУНТА ПОТОПИ БЪЛГАРИЯ ПОД ВОДА- НЕВИЖДАНА РАЗРУХА И ПОГРОМ САМО ЗА МЕСЕЦ...А ПОСЛЕ ЕВРАЗИЯ И ГАРАНТИРАНИЯТ НИ МИН ДОХОД Е ТОЛКОВА КОЛКОТО СРЕДНАТА КЛАСА В РУСИЯ- 1 МИН ЗАПЛАТА И ПОЛОВИНА...
490
4
 
19
 
! Отговори
ХИБРИДЧИЦИ ЕДНИ преди 2 години
ВЕДНАГА ТИ ПОВЕРВАХМЕ ЯНЕВ- СЕГА АКО НЕ СИ ОТИДИТЕ ЧАКАМЕ ДА ПОСТРОИТЕ ГУЛАГ ЗА ВСИЧКИ КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ С ВАС...
489
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стефан Янев - ако някой от хората ви чете форумите, защо не извършите проверка и в Спорт Тото? Вместо да се раздават парични награди на участващите, постъпенията се раздават на Стъкита и какви ли не измислени фондации. Имйате го предвид, моля!
488
2
 
13
 
! Отговори
1280 преди 2 години
До Анонимен 61Пребиваха се хора до партийния дом? Лъжеш яко, едни хора хвърляха камъни и сено, което после палеха по българската полиция. Тя беше нарочно блъскана, псувана, замеряна с камъни и храна, палена със сено и обстрелвана с бомбички за пред ТВ, които "отразяваха" сервилно. Ако това беше която и да е друга полиция извършителите щяхане само да бъдат пребити, но и част отях вероятно убити на място от упор. Пребития студент от холандия изведнъж се оказа в къщи с чисто от побоя лице и тяло
487
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че е непартийно: то е лична собственост на Путин.
486
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, сега имаш ли още усещането, че някой те подслушва?
485
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз да попитам - къде мога да видя записите от камерите запечатали нахлуването на стъки и компания. Мерси.
484
10
 
5
 
! Отговори
тя преди 2 години
Изкараха "кирлини ризи " и се нададе див рев !
483
1
 
17
 
! Отговори
демократ преди 2 години
Работите за диктатура. Като няма партии - има диктатор,
482
1
 
15
 
! Отговори
простак!-генерал!!!! преди 2 години
Къде ти е армията и бойното поле?
481
2
 
19
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
вече на всички е ясно че работите за хората,разбрахме и за кои хора.а народа чака някой да започне да работи и за него
480
1
 
16
 
! Отговори
всичко е предрешено преди 2 години
предварително определено като на световно първенство медалите...без да се гласуваНе им вярвайте на лъжите!!!
479
3
 
17
 
! Отговори
ДОВЕРИЕ НИКОМУ!!!! преди 2 години
НА НИКОМУ НИЩО!!! НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! Военният казармен болшевишки комунизъм идва!
478
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Непарартийно? разбира се. Те и най-партийните министри на БСП-то не бяха толкова вредни за държавата колкото този кгб-ец Бойко Рашков. Бай Вълко - втори номер.
477
1
 
17
 
! Отговори
червената пр***ня преди 2 години
то е непартийно то е на кауня
476
3
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Диктатура, реваншизъм и популизъм - тези думи характеризират служебното правителство на Васил Божков!
475
2
 
21
 
! Отговори
Джон Ленин преди 2 години
ЯНЕВ...Правителството е непартийно, ние работим за хората...... СМЯХ В ЗАЛАТА ...ТОВА , ДРУГАРЮ ГО КАЖИ НА 95 ГОДИШНИТЕ БАБИЧКИ , КОИТО ВСЕ ОЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ВАС - БКП / БСП ...НО , ДО ИЗБОРИТЕ МОЖЕ И ДА ДАДАТ ФИРА ...
474
1
 
14
 
! Отговори
генерали-предатели!! преди 2 години
До зелен чорап - те омаскариха нашите славни битки и победи! Само репарации носят! Ген.Владимир Заимов - син на Стоян Заимов...Ген Маринов - също руски агент-предател