Почиващите у нас няма да гласуват без настоящ адрес

Няма създадена процедура за улеснено регистриране на временен настоящ адрес
14
Почиващите у нас няма да гласуват без настоящ адрес
Председателят на ЦИК Камелия Нейкова. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да могат да гласуват хората, които на 11 юли ще са на почивка в страната и не разполагат с регистриран настоящ адрес в населеното място, категорични са от ЦИК.

Още по темата
Причината -  няма създадена процедура за улеснено регистриране на временен настоящ адрес въпреки направените запитвания на ЦИК по темата към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, обясни говорителят на ЦИК Росица Матева пред БНР.

"Законът за гражданската регистрация дава такава възможност. Но редът, по който трябва да се извърши това нещо, е от компетенцията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Избирателите, до изтичане на срока, в който могат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес , да могат да регистрират такъв още повече онлайн, защото повечето избиратели, които ще бъдат на море, трябваше да отидат на място в общините, в които ще почиват, за да регистрират този настоящ адрес и едва тогава да могат да подадат, включително онлайн заявление за гласуване по този настоящ адрес“, каза Росица Матева

От ЦИК напомнят, че срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес на предстоящите парламентарни избори изтича тази събота.
 


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъжите на Бойко Рашков при Сашо Диков. "Цял живот работих и спестявах..." Дали връстниците му с по една гарсониера вярват?
11
0
 
4
 
! Отговори
Ясен преди 1 месец
Всичко това се прави, за да гласуват колкото се може по-малко българи в България и колкото се може повече българи в чужбина, защото на вторите се разчита, че вотът им ще бъде против ГЕРБ. Българите в чужбина нямат понятие какво в действителност се случва тук и искрено вярват в лозунгите на популистите и в топчето на Боримечката. Така много трагикомични детайли от българската история се повтарят и повтарят и животът на нацията изтича безсмислено.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ,и аз както работя на сл.бряг ...проблем че хазаина не плаща данък ,и няма как даде регистрирам ,така е много народ )
9
1
 
7
 
! Отговори
Criticus Magnus преди 1 месец
До Анонимен 2ри: Точно, ако си в чужбина няма проблем... Но тук идеш ли да почивка и не можеш да гласуваш...Служебното правителство има една единствена приоритетна цел - да организира избори!!! Другото е второстепенно... А те та се занимаваха с глупости, та търсят сензации.. и сега накрая баш се провалиха... Колкото и да се тупат по гърдите, че вършат много работа - основната си цел не я свършиха!!! Реформи ще прави правителство което ние - хората - ще изберем - не тези поставени от някой си..
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой знае ли защо в ГЕРБ няма нито един софиянец?
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За българите не може ,а за турците всякак може в Турция къв адрес?
6
1
 
5
 
! Отговори
Преди това ще играят преди 1 месец
театрото със контра-мини-референдум обзорските отцепници.За кражбите и корупцията в Община Несебър няма почивен ден!
5
6
 
6
 
! Отговори
пак е нещо преди 1 месец
Гербераците сега нема одат на море за да гласуват,а после Буци ще ги компенсира от чекмеджето.
4
3
 
2
 
! Отговори
Бойко преди 1 месец
Гербажиите са паралии и ходят на почивки.Ха-ха.
3
2
 
3
 
! Отговори
Со кереса на адреса? преди 1 месец
Coрос знае как да действа.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Но ако съм в чужбина, няма проблем, нали! ДГД, няма да ви гласувам!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който до сега не е гласувал - пак няма да гласува ,тъй ,че все тая ...