В близо 700 секции у нас ще има по две машини за гласуване

В чужбина машините ще са 421
24 юни 2021 15:52, Красимир Ангелов
6
В близо 700 секции у нас ще има по две машини за гласуване
Снимка: БГНЕС

За изборите на 11 юли ще има 421 машини за гласуване в 273 секции в чужбина. В страната пък ще има машинно гласуване в 9401 СИК, като в 700 от тях ще има и втора машина,  съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева.

Тя уточни още, че хартиените бюлетини за изборите за народни представители вече са в печат. Техният брой е 7 408 500.

Процедурата за допълнителните 1637 машини за гласуване приключи. Вчера бяха одобрени допълнителни средства и днес е възложено на Информационно обслужване да сключи договор с ЦИК, каза още Росица Матева, цитирана от БГНЕС.

Говорителят обърна внимание на постъпилите жалби през последната седмица. Матева информира, че жалбата на коалиция „Български патриоти” за секциите в чужбина е отхвърлена от съда.
 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 месец
Трябваше да се случи всичко това с насилственото приемане на това подобие на кодекс,за да се види,че държавата е окупирана от ортодоксални ко мундели,които се възползват от всички вратички и слабости на демокрацията,за да се изгаврят с нея и с всички хора,които сме демократи!!Къде го конституционния съд да излезе с решение относно антиконституциалността на този жалък,КГБ документ?!Не ги ли е срам,че Германския съд единодушно е приел решение против машинното гласуване!И те са ко мундели до един!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПРОВАЛ ЗА РАДЕВАТА ХУНТА- ЛИШИХА БГ НАРОД ОТ КОНСТИТУЦИОННИ ПРАВА- КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД ДА СЕ САМОСЕЗИРА.
3
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Абсолютно нарушение на Закона за обществените поръчки! Защо сега не дигате шум до Бога? Като гледам Росица Матева как се съсипа за един месец се сетих за една поговорка "Внимавай, какво си пожелаваш, че може и да се сбъдне"!
2
0
 
3
 
! Отговори
Отговаряне преди 1 месец
А като излезеш и по 5 тояги на голо те чакат.
1
2
 
6
 
! Отговори
Питане преди 1 месец
верно ли, че ако не успеш да гласуваш с машина за 2 минути ще те гонят от секцията или ще ти патят някой да гласува вместо теб , а ти само ще гледаш.