Още 5.9 млн. отиват за изборите - за машинното гласуване

Разходите са свързани със смарт карти, софтуер, инсталиране
26
Още 5.9 млн. отиват за изборите - за машинното гласуване
Снимка: БГНЕС

Правителството одобри допълнителни 5,9 млн. лв. по бюджета на ЦИК за осигуряване на дейностите по машинното гласуване за изборите на 11 юли, съобщиха от правителствената информационна служба.

Дейностите включват модифициране на софтуера и настройване на бюлетините, конфигуриране, инсталиране и настройване на устройствата за електронно машинно гласуване и обезпечаване на пълния размер на необходимите средства за доставка на 1637 специализирани устройства за електронно машинно гласуване и 19 500 смарт карти.

Средствата ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2021 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
3
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Е що така бе Миме :))) Нали казахте, че повече пари няма нужда да се харчат? Каква стана тя. Едно е да приказваш пред медиите колко си велик и как изчегъртваш, друго е като почнеш напрактика да работиш.
23
3
 
1
 
! Отговори
toti преди 2 години
Ама какво са тези 5-6 милиона ,като 700 мил.незнайно каде потънаха ,а 4милиарда явно са по малко ,дето се раровиха като имане в магистралите и едва ли ще се върнат някога !!!
22
2
 
2
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Борисов им направи сметката на тия. А те се кълняха, че ще е по евтино. Още една демагогия лъсна!
21
4
 
15
 
! Отговори
Тошко Африкански преди 2 години
Ако трябва ще има избори през 2 месеце - не е проблем, е, харчат се там по едни 50-60 милиона лева, ама нали не са мои, кО ми дремИ.
20
0
 
16
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 години
Епиграма : Пари за - Ц И К и Р И К - за пенсионерите ритник ! Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран.
19
4
 
14
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Кой знае как ще преживее това Бойко?!... Твърде вероятно е това да е тайното оръжие на БСП и СИЕ срещу него!...Не се спират мисирките, значи - ще го гътнат отвсякъде....Бойко трябва да се обяви за герой на България ако оцелее, значи! То не беше плюене, лъжи, манипулации, хули, простотии и простащини, домати и яйца, внушения и театър на безумието...А ББ е не само още жив, ами може и да говори, значи! Е на тва му каем я ХЕРО! Не като Херо Мустафа - не се бъркайте, щото тя е анти, анти като мравка
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5,10,20,100, и кво ? 29милиарда чакат бе хора вие за 5,9 милиона закуска са това сега разбрахте ли задругата на другаря,Нинова и слави ,не им пука за вас, 29 милиарда са това
17
4
 
31
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
6 милиона законен подкуп за фалшификация на избори, ето това е е ченгесарската демокрация на Чалгопитека, Гнома и Смрадев, добре че живея в Англия и това не ме засяга пряко. Когато всички Ченгесарски партийни проекти се на говорят, че държавата трябва да се разграби и срине, нищо не може да се направи. Честито другари да ви за седне дано,..
16
27
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ГЕРБ Е МЪРТВА ПАРТИЯ И ТОВА ЩЕ СТАНЕ ЯСНО НА 11 ЮЛИ 2021!!! ПЪРВАТА РАБОТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ Е ДА НАПРАВИ СУБСИДИЯТА НА 1 ЛЕВ!
15
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А спомняте ли когато разиграваха театъра с това, че нямало да купят допълнителните машини на предложената цена? :)))) После се оказа, че са платили близо милион повече. :))))) И сега още 5.9 милиона. :))))))))))))))))))))))) Финансовия министър кога ще се изкаже колко изгодно са ги взели? :)))))))))))))))))))))))))))))
14
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12 "А не слави каза, че не са толкова скъпи изборите. Какво значение има още няколко милиона щом ще изтъргаме ГЕРБ.Ако трябвя и 100 още ще дадем." О, не, нещо си се объркал, комунистите не те питат дали искаш да дадеш, те вече са го решили. :)))))))) Иначе 100 милиончета за тях са нищо. Те са се наточили на 100 милиарда в банките :)))))) И после, национализация на "излишните" имоти :0
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Охаааа, комунистите ще накарат днъкоплатците да платят фалшифицирането на изборите :))))) Честито на най-активните в използването на "чекмеджета" и "гербери". Тепърва започва плащането при вас :)))))))))))
12
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми пука. Предпочитам Борисов пред другите, но пак няма да гласувам. Их бин интернационал професионал, мене политиката не ме вълнува. Ако щете изберете си Йоло Денев, грам не ме интересува.
11
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не слави каза, че не са толкова скъпи изборите. Какво значение има още няколко милиона щом ще изтъргаме ГЕРБ.Ако трябвя и 100 още ще дадем.
10
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Воят на герберасти и милиционери е като симфония за сетивата на аудиторията. Вийте си на воля, сикаджията черпи.
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората са много спрели и лагнали. За какво са тези машини - за да ви лъжат по лесно?! Само много наивен човек може да отиде да гласува ха-ха
8
6
 
20
 
! Отговори
Дидо преди 2 години
Давайте харчете комунисти ,Бойко ви остави милиарди които да же не признахте пред обществеността / наречена от чалгаря суверена/ Можете да организирате и още едни избори,пари има,само дето пенсионера и нископлатения работник като си платят парното тока,водата и телефона,вземат заеми за храна и лекарства,къде е Пеевски?? или руснаците го скриха?? Койго иска да гласува!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не коментира, но тези устройства ще са за музея след 5 години. Батериите им понеже няма да се използват, ще са свършили още след година две. Безумие е за де поддържа машинно гласуване за нашите условия.
6
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-скъпите избори в света и то в момент на криза. БСП, Радев и сие носят отговорност за това.
5
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласуването с бюлетина е само 14 ст. на глас, гласуването с машина е 50 лв на глас.