Българите в Нова Зеландия доволни от организацията и активността

39 гласували, с четирима повече от вота на 4 април
12 юли 2021 09:52, Ния Христова
4
Bulgaria ON AIR продължава да ви среща с българските общности в чужбина и да показва как е протекло гласуването на сънародниците ни зад граница. Магдалина Дили, която е член на Районна избирателна комисия в Крайстчърч, Нова Зеландия, разказа как е преминал вотът там.
 
"Ние сме една много малка българска общност тук на южния остров на Нова Зеландия. Трябва да бъдем много доволни, защото стигнахме до 11% избирателна активност, което е доста повече от изборите на 4 април. Имаме 39 гласоподаватели, което с четирима души повече. За нас това си е доста голям процент", сподели тя.
 
Дили подчерта, че разполагат със солидна група от доброволци, които дават много енергия за провеждането на изборите. 
 
"Ние сме същите хора, които очаквахме в подготовката на предишните избори", отбеляза още тя.
 
Сънародниците ни са се сблъскали с няколко проблема - основният е загубата на гласове на хората с изтекли документи. Част от хората не са успели да гласуват, защото живеят много далеч от секцията и е трябвало да пътуват с часове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
11
 
! Отговори
Ооо преди 2 години
Не е ли по правилно само тези които жив е ят в българия само те да гласуват аман от пишман патриоти които ще ми определят бъдещето
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо трябваше за 30-40 човека такъв шум да се вдига! Двойното гражданство ТРЯБВА да се отмени. Не ни трябват такива пишман патриоти, които не си плащат данъците в България.
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си седят там и да не се обаждат че чакам включване от Българите в Антрактида