Валерия Велева: Слави Трифонов играе задкулисни игри

Трети избори биха били пагубни
13 юли 2021 22:50, Нели Христова
135

"Начинът, по който Слави Трифонов обяви проектокабинета си, беше атомна бомба за политическата система". Коментара направи журналистът Валерия Велева в студиото на "Денят ON AIR".

Според нея лидерът на "Има такъв народ" не разбира каква е същността на политиката и я възприема като диктат.

"Ние критикувахме Борисов, че раздава правосъдие и ръководи от джипката. Костов наричахме Командира. Слави в момента е Костов и Борисов взети заедно по авторитаризъм, диктаторство и поставянето на ултиматуми", заяви Велева.

Според политолога доц. Стойчо Стойчев, Слави Трифонов дори се радва на взривяващия ефект, който постигна от студиото си.

"Това, което Трифонов направи, е в типично негов стил - италианският модел на популистки политик. Каза: "Аз съм поел ангажимент и го спазвам". Той показа хората - професионалисти, експерти, които не са били в политиката. Но политика така никъде не се прави", уточни Стойчев.

Социологът е убеден, че увереността на Слави Трифонов идва от солиден гръб, на който разчита.

Валерия Велева обаче не счита, че лидерът на ИТН играе задкулисни игри.

"Просто това е Слави Трифонов. Ние днес имаме изявление на целия политически елит, той не е разговарял с никого", каза Велева.

"Идва една голяма лъжа, тя вече е факт - балонът Слави Трифонов е това - той не е политик, той е добър мениджър на успешна фирма, която управлява с его. От позицията на върха на иглата той хвърля този кабинет и казва: Ако искате ме следвайте, ако не - отиваме на следващи избори", коментира още журналистът.

Според Велева обаче, Слави Трифонов пропуска момента, че може да бъде връчен трети мандат.

"Без значение дали при БСП или ДБ ще отиде третият мандат, тяхна ще бъде отговорността за истинското управление на страната, за надпартиен кабинет", заяви Велева. Тя предвещава мандат за БСП, но ако Нинова покаже, че може да бъде медиатор между враждуващите политически сили.

Доц. Стойчев е убеден, че третият мандат трябва да отиде в ДБ, защото след краха на изборите БСП не може да управлява.

И двамата са категорични, че трети избори биха били пагубни.

"Ако се отиде на трети избори, много хора ще се ядосат", каза доц. Стойчев.

"Ще бъде самоубийствено трето отиване на изборите, политиците трябва да надмогнат личното си его", категорично заяви Валерия Велева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 2013 г. Илиев представляваше бившия депутат на БСП Иван Иванов пред Конституционния съд ------/////------- Откога е престъпление да си адвокат и да представляваш някого? Вие сте по-комунисти от комунистите, бе! Даже те са се усетили, че са в 21-ви век, вие сте още в 50-те години на миналия...
76
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво е това МВР-ДС? Тиквата и Каскета не са ли били милиционери?
75
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малиии....., туй правителство на Славчо от "Ефективни Меринджеи" ще ни разгони фамилията за една година!
74
1
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
"Валерия Велева обаче не счита, че лидерът на ИТН играе задкулисни игри" - е кое е вярно - заглавието или това!Вие четете ли си материалите?А на Малария никой трезво мислещ човек НЯМА ВЯРА!
73
5
 
15
 
! Отговори
Еди Койси преди 2 години
И така лека по лека без да се усетим губим родината си за която нашите деди са спирали куршумите с гърди за да могат днес някъкви крастави жаби да си дръгнат крастата.
72
4
 
10
 
! Отговори
И 5 избора да има преди 2 години
Няма нищо пагубно--а просто народа ще се научи да гласува .Както винаги и сега хората които нищо не ги интересува и живеят между нас носят този резултат --поне 1млн от тях даже не са етнически българи .И друго --Юли месец избори може да се правят ,но да чакаш Юли висока активност ми се вижда доста лицемерно и от това се вадят нарочно грешни изводи защо хората не искат да гласуват .Просто това е един юлски отпускарски резултат .
71
13
 
16
 
! Отговори
H2 преди 2 години
Наблюдавайте ДПС и Доган мълчат, президента мълчи, на мода са мълчащите , проблема е че с Борисов станахме богати и вече не ни дреме. Не ме оповергавайте след като в банките имаме 100 милиарда в кеш влогове и хиляди всекидневно ходят до Гърция за по едно узо
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Словоблудстващи екземпляри в коментарите са в изобилие. Нека знаете, че нищоправенето е древен грях, почти равнозначен на богохулството и сквернословието, а нито една дума от библейската мъдрост не е написана случайно.
69
2
 
9
 
! Отговори
F преди 2 години
Другарко журналистка, силну шъ тъ... разочаровъм, но третите избори съ неизбежни!Язък ти за "стажа"!
68
4
 
9
 
! Отговори
ББ преди 2 години
итн...сте Национлни предатели!Кога ни попитаха как искаме да живеем?вожда ви не е господар на животите на милионите,да ни налага,как да живеем...ДБ...г-жа Манолова и БСП...отдавна няма ляво и дясно...Избори... за да поздравим новите-стари със ...***.и...сбогом...1400 г. сме оцелели въпрки чуждопоклонниците работещи за чужди...Чиста и Свята Република!!!
67
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агресивният монолог на госпожа Велева няма как да промени обещанията на ИТН към избирателите си.
66
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая грани ако ми даде ще и обърна хастара с моя двайспет санта хюдж кок
65
7
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и до кога елементарни,ще ви вменяват лошотии като "пенсии",село...пенсионерите ви плащаха образованието и здравето ,бре чуждопоклонници,селяните ви хранят с нечовешкият си труд...безбожници с купени ценности...добрата новина е ...ковида...скоро ще ви се наложи да ядете банкноти...споко...Господ си знае работата...и за заопукойна...ще слушате ...ку.ви сбогом!!!и не навиждам гроб мафията!!!
64
2
 
6
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Айде на избори!
63
11
 
2
 
! Отговори
Тошко преди 2 години
Премиер!
62
16
 
1
 
! Отговори
Само Слави преди 2 години
Президент!
61
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е да се арестува мутрата от СИК! И да се осъди на тежка ефективна присъда!
60
13
 
4
 
! Отговори
Само Слави преди 2 години
Всичко ще оправи!
59
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тю-флеци като Нинова и Манолова се справят в политиката, защо млади и образовани хора да не могат? На колко години тези двете влязоха в политиката?- също на 20-30. ЧАО, ПЕНСИИ!
58
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само млади и чисти хора могат да спасят България.