Слави Трифонов обяви кабинет: В печеливша позиция ли е вече?

Липсата на диалог е проблем, смята Първан Симеонов
14 юли 2021 22:47, Красимир Ангелов
66

При 100% обработени протоколи от Централната избирателна комисия обявиха, че първото място на предсрочните парламентарни избори е за "Има такъв народ". Партията на Трифонов получава доверието на 24% от избирателите.  

Победителят след изборите е ясен, неясно остава дали той ще успее да управлява. Втората политическа сила – ГЕРБ, няма да подкрепи кабинета на "Има такъв народ", обяви Бойко Борисов. Подкрепа отказа и БСП.

Според социолога Първан Симеонов липсата на диалог е проблем. Затова било крайно време шоуменът Слави Трифонов да започне да разсъждава като политик.

Още по темата
"Трифонов се вкарва в тежка ситуация. И то с един привидно хитър ход. Силен хитър ход, само че ход като от книга-игра. Това е убеждението, че политиката е игра и в тази игра едни опитни сценаристите могат да се оправят, ама не е така. Политиката не е мениджмънт. Политиката е компромис до компромис", уточни още той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Със или без кабинет, Слави Трифонов е в печеливша позиция, категоричен е социологът Юрий Павлов.

"Той използва един ход, който може да се окаже много успешен. Каквото и да изберат, не е добро, защото подкрепата за такъв кабинет, дадена безусловно, ще им донесе негативи пред техните избиратели. Но вероятно отказът да го подкрепят ще им донесе още повече негативи", заяви Павлов.

Големият въпрос обаче остава – как ще гласува пленарната зала при представянето на кабинета на ИТН.

"Тези математики стоят на дневен ред - въпросът е, ако ГЕРБ го подкрепят, ако ДПС го подкрепят - какво ще направи - ще откаже ли подкрепата?! Народът тези неща ги разпознава. Ако с някаква математика мине правителството, то ще се разпознае", добави Симеонов.

Най-неблагоприятният сценарий, според анализаторите, е да се тръгне към нови парламентарни избори - трети в рамките на една година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
7
 
10
 
! Отговори
Слави преди 2 години
да стане президент на България. Нищо няма да върши и по цял ден ще хвърля гюбеци. Ще се превърнем в най-веселата държава с международна шоу програма и ще забавляваме целия свят.
26
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
едно е сигурно...в зависима...и какво означава "силна"в силна ще са тези които доидат и ни попитат как искаме да живеем!и рабаотят за това,онези с джипките,кабеларките,оправящите ни...отиват в забрава,Чиста и Свята Република!!!завета на Апостолао жертвал живота си...останалото е ...алчност и его...предателство към Народа и децата ни!!!по делата им ги съдете...добре ли живеете...как слави ще ви направи животите...с приватизация на банка която сте напълнили с пари ли?и кой ще я лапнеп слави?
25
5
 
6
 
! Отговори
Seth преди 2 години
До 30 // При първите опити за дискриминация, всички 95% неинжектирани (това не е ваксина) хора в българия ще спрем да плащаме данъци. С какво ще ти лекуват страничните ефекти от експерименталните препарати на ДАРПА, НАСА и Пентагона? Най вероятно, s каквото е останало от WW2.
24
18
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 2 години
До *** човекще ти я обясня вашистите сте вие антиваксеритепонеце заради вас ще има нова вълна, ще се напълнят болниците което ще предизвика затваряне на икономиката и държавата и ще страдаме всички ниеосвен това сте развъдници на нови вариатни на вируса които в един момент ще направят ваксините безсмиленнии така години наред докато вируса сам не реши да ви унищожи всички или да стане безопасенсега рзбра ли
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
информирано"
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако си е осигурил подкрепата на депесе значи е в печеливша позиция защото може и да направи кабинет и да се кандидатира за президент и да ви накаже дето гласувате за него.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се ваксинирам когато всички лекари се ваксинират и когато отпадне подписването на т.н.инфирмирсно съгласие.
20
3
 
13
 
! Отговори
Прост човек преди 2 години
Добре де, нали който е ваксиниран, нито пренася, нито страда от вируса. Тогава защо са се подертили убодените? Да му мислят неваксинираните като мен. Не разбирам тая фалшива, но фашизирана загриженост.
19
22
 
7
 
! Отговори
До Маските вън 1 преди 2 години
Аз съм за свободен избор. Но нека се постави краен срок примерно 1 септември 2021 година, неваксинирани да нямат право на работа, помощи и да бъдат без право на медицински грижи.
18
37
 
6
 
! Отговори
Ужасена преди 2 години
Цяла България иска да управлява Слави Трифонов. Всички да подкрепим Слави.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с корумпирани министри! Да се маха!
16
18
 
9
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Маските ВЪН 1 Стига пък и вие с тези маски! Излагате се! Цяла година и половина вече бошува тази пандемия, вие още не сте разбрали, че ситуацията с нея е сериозна и не заслужава никакво подценяване - щом лекарите са преценили да носиш маска ще носиш! - за да не ти се налага после да ти слагат маска в болницата, когато вече може и да е много късно...
15
3
 
9
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Социологът Първан Симеонов не изглежда много точен в определението си за политика - тя била компромис до компромис! Възможна е и такава ситуация в политиката, но тя е само една от възможностите! Истинската политика е решаване на проблеми на обществото и хората в него...Компромисите тук не са за предпочитане - търсят се най-добрите решения, консенсус...А това е много далеч от разни хватки и популистки битки, макар че всеки убеждава според възможностите си и уменията си. Важното е да са честни!
14
2
 
1
 
! Отговори
додо преди 2 години
Пълни глупости.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Славчо , вземи си стегни шоуто и си гледай рахатлъка , къде се хвърляш в тези дълбоки води , от там излизане нема .
12
2
 
9
 
! Отговори
USA преди 2 години
ФЪРЛЕНИЯ КАМАК У БЛАТОТО ОПРЪСКА СИЧКИ С ГОФ НА !
11
15
 
14
 
! Отговори
USA преди 2 години
АКО ИМА ЕДИН НОРМАЛЕН У ДАРЖАВАТА ШЕ ВИКНЕ НА ТИКВАТА И ЧАЛГАРА ДА СПРАТ ВЕДНАГА ЦИРКА ! ШО ПОСЛЕ МНО ШЕ БОЛИ !
10
16
 
23
 
! Отговори
Слави Тодоров преди 2 години
Искахте да махнете Бойко, е сега се радвайте на победата и управлявайте. Бойко ще си пие биричката и ще гледа сеир.
9
17
 
22
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Служебното правителство мен напълно ме устройва.
8
5
 
15
 
! Отговори
USA преди 2 години
НОВИЯ ПРЕМИЕР НА БУЛГАРИЯ ША ПЕЕ НА СТАДИОНА !