Биков: С ПП президентът разцепва пространството на партиите на протеста

Той не смята, че Румен Радев ще бъде избран от първи тур
26 сеп 2021 20:10, Нели Христова
106
Биков: С ПП президентът разцепва пространството на партиите на протеста
Снимка: БГНЕС

Ако Румен Радев спечели президентските избори, следващата партия, която ще се разцепи, е БСП. Колкото по-фрагментиран стане политическият живот, толкова по-силен става президентът.

Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков. Според него с "Продължаваме Промяната" президентът в момента разцепва пространството на партиите на протеста.

"Предполагаме, че когото и да издигнем за кандидат за президент, той няма да бъде изведнъж избран за президент, ще има определени трудности", коментира Биков.

Той не смята, че Румен Радев ще бъде избран от първи тур. И даде за пример Георги Първанов, който не беше избран на времето от първия тур, въпреки че по думите на Биков е имал повече популярност от Радев.

Съвсем скоро предстои от ГЕРБ-СДС да обявят конкретно име. Техният кандидат според Биков трябва да бъде медиатор на политическия процес, човек, който се опитва да консолидира политическата система. Не е задължително да бъде член на ГЕРБ и не по това са били техните критерии при избора, трябва да е диалогичен човек, да укрепнява политическата система, а не да я разпада.

"Румен Радев преди пет години губеше от който и да е кандидат на ГЕРБ, така казваха социолозите, след това спечели. В тези неща няма предизвестен победител", смята депутатът от ГЕРБ-СДС.

По думите му има формации, които още не могат да разберат, че "ги пържат" в момента - като например "Демократична България".

"Румен Радев им представя техен двойник в момента с "Продължаваме Промяната". Гласовете за "Продължаваме Промяната" ще бъдат изцяло от пространството на партиите на протеста. Те това не могат да го разберат", коментира Биков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
2
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Радев не може да спечели президентските избори, ако Герб не сложат някое магаре, защото няма да се съберат необходимите над 50% за президентските избори без участието на Герб
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фрагментирането на партиите е хубаво нещо, това е демокрация. В идеалния случай всеки депутат трябва да има собствено мнение. Сега има по един партиен вожд и много калинки, които го слушат. Това не е демокрация!
9
7
 
4
 
! Отговори
Честито преди 2 години
Европейският Съюз е уведомен, че в Република България се изпълнява смъртна присъда по поръчка на политици и магистрати близки до ПП ГЕРБ!
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП има за цел да привлече измамените от мутрата слави недоволни от гербюшката диктатура. Итн с такъв лидер са абсолютно безопасни за герб и дпс. Той им е помощник, на практика не се състави правителство досега благодарение на агента провокатор слави.
7
6
 
6
 
! Отговори
ВОЕННИЯТ.. РУШИ... преди 2 години
ТРЕНИРАТ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА РУШАТ.. НЕ ДА ГРАДЯТ........ ПСИХО-ОТКЛОНЕНИЕ......
6
5
 
6
 
! Отговори
Нане преди 2 години
буков ти ли си кандидатя на гробарската съсмет...))
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биков, КОЙ е магарето на ГЕРБ-ДПС? Много ви е срам от магарето. Не е за показване.
4
7
 
8
 
! Отговори
случайно минаващ преди 2 години
Следващата мафиотска структора ППГерб е която ще се разцепи ,защото Бацко ще е в ЦСЗ!
3
9
 
6
 
! Отговори
КЛЕПОУХИЯ.. преди 2 години
СИ РАЗЦЕПИ СЕМЕЙСТВОТО...... ТА ЩЕ ЦЕПИ БАСМАТА НА БЪЛГАРИЯ....... ЗАБРАВЕТЕ..!!...... ВЪН.. РОДОТСТЪПНИКА...!!!
2
13
 
8
 
! Отговори
ВОЕНЕН И ДЕМОКРАЦИЯ. преди 2 години
РАДЕВ И БЪЛГАРИЯ...... РАДЕВ ДА СЕ ИЗКАЖЕ ЗА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ........ ЧАКАМЕ СТАНОВИЩЕТО НА КЛЕПОУХАТА МИЖИТУРКА.......!!
1
10
 
16
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
Теб това какво те бърка бе очилата двуцевка,или само нещо да кажеш.