Радев: Президентската институция не е ням свидетел на беззаконието

Той обеща да излъчи нов тип управление, което са пресече злоупотребата с власт
Обновена: 27 сеп 2021 22:15 | 27 сеп 2021 20:40, Красимир Ангелов
247

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентската институция не е ням свидетел на корупцията и беззаконието, заяви президентът Румен Радев пред Инициативния комитет, който издига неговата кандидатура за втори президентски мандат.

Държавният глава подчерта, че в условията на институционален срив, Президентството е останало като единствената бариера срещу корупцията в страната.

Още по темата
Държавният глава отбеляза, че с обща воля ще се постигне промяна, "въпреки десетилетното срастване на една партия с държавата". Той обеща да излъчи нов тип управление, което са пресече злоупотребата с власт.

"Само така ще можем да победим бедността и да заемем достойното място в европейското семейство, което ни принадлежи", каза президентът.

Радев посочи, че се изисква смелост и обеща „да не остави българите да се свиват от страх“.

"Страхът разяжда душите и самите устои на държавността", предупреди Радев, цитиран от БГНЕС.

Президентът заяви, че в България е необходима промяна и определи невъзможността на т. нар. партиите на промяната да съставят действащ кабинет на предходните избори единствено като "етапен провал", защото "обществото ни е узряло за промените".

Президентът посочи още, че директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева е имала среща с него в началото на септември.

Георгиева е поискала среща, за да говорят за световните тенденции в икономиката и последствията за България от инфлацията, а не за да си търси нова позиция.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
11
 
28
 
! Отговори
Чорапче преди 2 години
Ще те запомнят само с юмручето и празните приказки, освен факта, че обърна държавата с главата надолу...
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен42Ко речи?
32
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ради ще ги мачка на изборите
31
14
 
10
 
! Отговори
Кк преди 2 години
Радев постоянно ръчка герберската самозабравила се шайка,но същото направиха и от американското посолство,като посочиха Винету-вожда за корумпиран.
30
4
 
7
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
Този продажник ми поиска 1 милиард $, за да въведе задължителна ваксинация с указ във вашата страна, но склони на 250 милиона $ после.Правителството му е пълно с мои грантаджии, най-вече ококорения и кирчо са мои и онази мазна наперена млада кандидат министърка от итн и тя е от моите. Значи ако ме излъже ще го принудя да се ваксинира с моите инжекции файзер заедно с децата и с Деса.
29
8
 
24
 
! Отговори
Мили боже ! преди 2 години
Тава нещастно парвеню тотално изтрещя . Тоя ще замени корупционните практики с олигархически по нареждане на кремалският шебек. Жалък индивид, но най жалко е че не осъзнава колко е не съществен и не значим за милиони българи.
28
5
 
12
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Няма кой да защити българското черноморие! Пет дни бездействие, криене на разлива, катастрофа! Някой да вижда нещо да се прави всичко е замряло, пари не се дават за нищо. Освен близо милиард ще отидат за помощи на социално слабия " бизнес" в България. Който после щедро ще спонсорира на Радев кампанията. Долно, гадно, мръсно!
27
4
 
15
 
! Отговори
Григор преди 2 години
Да и ние нито сме неми,нито сме глухи,нито сме ***,.....ло-...Умни,че да не виждаме как ти си ная- големия беззаконник-нарушаваш Конституцията и законите в държавата по-най безпардонния начин-както на тебе ти изнася.Ти си един изключително долен тип- едйно дъно на Мер...зо-...стта.Такъв интригант не може да бъде мъж,а женска про-ст ...ит..У. .Ка
26
5
 
17
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Йотовица е милионерка вън от президентството :)))
25
3
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Не е ням а глухоням :)))
24
14
 
10
 
! Отговори
Цоньо преди 2 години
Борисов го е страх да се изправи срещу Радев.
23
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За корупция и то доказана си има полиция прокуратура и съд. Незнах , че вече президенството изпълнява и трите. Благодаря ви господин хитлер.
22
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ме кефи Радев, но умения човек си е умен. Пожарникаря /който само се води такъв и няма нищо общо с истинските мъже пожарникари/ само се пени и хвърля жлъч и злоба от безсилие и простотия. Радев сам печели над 2 милиона гласа, а ония цяла партия нямат толкова. Щом герберите реват и само го споменават, значи са в агония и страх.
21
11
 
16
 
! Отговори
Kiro преди 2 години
КОГА недоразумението "радев" ще каже нещо което не го знаем всички?
20
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласуващите за герп са тикви
19
6
 
19
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
И за Спецов да каже нещо...
18
13
 
8
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
Как убаво и на есен ще дупчи Радев у стотинката Еднокнижника. Ако до тогава Толупа не го заровят от някой инсулт. Масова метла и гонка трябва от всяка държавна работа на Герберите. Да се записват в Повременната заетост.
17
1
 
0
 
! Отговори
Друга тема преди 2 години
Хората, които са горе над власт имащите, всъшност искат Живко от Варна да живее зле и да няма приятели, заради това са казвали НЕ ГО ДОБЛИЖАВАЙТЕ и всъщност не искат никой да се занимава с него ! Помогнете му да живее добре смислен живот, няма лошо в това !
16
4
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС ? преди 2 години
до : 13 ----Абе, Пияница мистик, ти още ли в днес ..бг бе, аборигген??
15
3
 
17
 
! Отговори
Мисирки преди 2 години
Я пишете как се биха днес двама тъмни на бензиностанцията в Чичестър за една туба бензин, Радев не е интересен...