"Галъп" при избори днес: ПП изскочиха втори след ГЕРБ-СДС

Новата формация взима гласове от "Демократична България"
Обновена: 29 сеп 2021 15:29 | 29 сеп 2021 15:16, Нели Христова
352
"Галъп" при избори днес: ПП изскочиха втори след ГЕРБ-СДС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако изборите за Народно събрание бяха днес, "Продължаваме промяната" ще стане втора политическа сила след ГЕРБ. Това сочи анализ на социологическата агенция „Галъп интернешънъл Болкан”, проведено и финансирано със собствени средства.

ГЕРБ-СДС биха получили 21,4%, ако вотът беше днес, „Продължаваме промяната“ – 15,2%, БСП – 13,4%, ИТН – 12,3%, ДБ – 12,1%, ДПС – 11,4%, ИБГНИ – 4,1%, „Възраждане“ – 3,3%, ВМРО – 2,2%, Други – 4,6%.

Данните сочат „пакет“ формации след ГЕРБ-СДС, част от които си оспорват и възможността за второто място. Сондажът показва ясно как се отразява новината на последните дни – заявката на новата формация. За момента, инерцията на новонавлизащите носи предизвикателства пред подкрепата на познатите партии и създава най-динамични перспективи на „Продължаваме промяната“. Това може би дава възможност на тази формация да се „откъсне“ от групата „преследвачи“.

Всичко това предизвиква моментен трус в картината и води до размествания в пластовете, за които тепърва ще се види дали добиват трайност. Затова и – разбира се – данните са моментна снимка, а предстоящите месец и половина на кампания ще покажат какви са тенденциите.

Като че ли в най-голяма степен новата партия адресира електорат, който иначе би гласувал за „Демократична България“. Немалко и от избирателите, които биха били или вече са били периферия на ИТН, сега също се ориентират към новата формация. Дори и привърженици на иначе твърдите БСП, а дори и на ГЕРБ показват интерес към новата партия.

50,6% казват, че ще гласуват в изборите. 22,6% казват, че вероятно ще гласуват. Това означава, че интересът към изборите расте. Тепърва ще проличава дали и какво отражение ще даде сливането на двата типа избори, но към момента може да се очаква по-висока активност, в сравнение с изборите на 11 юли.

Изследването е възложено, проведено и финансирано от "Галъп Интернешънъл Болкан".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
6
 
15
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До Изхабения Къде си живял преди управлението на ГЕРБ, че вече си се "изхабил"? Защото аз помня Луканова зима, Виденова зима, пирамиди, обири на банки, зверска инфлация, пладнешка приватизация, заменки за милиарди, заробващи енергийни договори, крадлива Тройна коалиция...! Или си на 12 годинки и вече си се "изхабил"?
240
5
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
то се видя вече отиваме за гъби това вече не се изтраива
239
5
 
4
 
! Отговори
Изхабен преди 2 години
И ти след изброените факти да си " доволен " и отново да искаш да избираш палачите си?!? Що за шизофрения е да те мачкат и да викаш " Абе тоя дето ме мачка е лош ,но другите ( които не съм видял какво могат ) са същите ! Преклонена глава сабя не в сече ..."Аз нали си плащам сметките и малко за храна остава ..." Що за човек си ако тази примиренческа тактика те задоволява...?
238
10
 
3
 
! Отговори
Народ преди 2 години
Ние си сакаме ГРОБ до дупка!!!
237
10
 
7
 
! Отговори
Изхабен преди 2 години
Странно племе е това българското ! Не ,че си няма и хубави черти . Не че всички са под общ знаменател ,но ...Що за мазохист трябва да си щом след 12 години управление на някого държавата ти е на последно място по всички показатели - заплати ,пенсий ,ниво на живот . Няма ред . Има беззаконие . На първо място сме по смъртност и на последно по раждаемост. Няма и как да е друго тъй като сме сред малкото държави които за собствените деца са мащехи - няма помощ за ВСИЧКИ деца ,а помощта е подоходна !
236
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 249: ГЕРП, ГЕРП, ГЕРП, ГЕРП и пак ГЕРП! 12 години не ни е достатъчно да сме мършата на ЕС. Искаме поне още 1200 години. Затова пак ще гласуваме за ГЕРп!!!!!
235
4
 
11
 
! Отговори
Щщщ преди 2 години
Дай Боже всеки му такова изчетъртване - от втори да станеш първи с голяма разлика!
234
5
 
6
 
! Отговори
Независим преди 2 години
Промяната продължава ще бъде първа политическа сила. Кой им вярва на тези платени агенции.
233
6
 
3
 
! Отговори
Язе от перник преди 2 години
Я че гласуем за радев оти че ми намали пърцуцата като при тошо йхо наи добрио прецидент
232
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Топките, втори??? Абсурд!
231
9
 
11
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
"Продължаваме Перверзията"! Ние се стремиме към "честните и почтените..."/ разбирай наивните/,за да можем да ги прилъжем и хванем за шарани! Ние ще ви излъжем най-добре, разчитайте на нас! Щом и Чалгата ви излъга ,ние от Харвард сме далеч по-добри! Самият Фигурант стои зад гърба ни, с високо вдигнат юмрук!
230
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо в колекцията на Божков откриха толкова много ,,шедьоври,, на Вежди ??? И защо като беше министър Вежди ни обясняваше че колекцията на Божков е законна и че трябва да си отвори музей ? Тва не е корупция нали ? Питам щот да не се объркат хората на изборите ;)
229
4
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
....пак ше има палежи на Правителствени и партийни сгради.....КУПЕТЕ СИ ВИНКЕЛИ !
228
15
 
6
 
! Отговори
Български народ преди 2 години
ГЕРП, ГЕРП, ГЕРП, ГЕРП и пак ГЕРП! 12 години последни по доходи в ЕС не ни е достатъчно. Искаме поне още 1200 години да сме последни!!!
227
6
 
7
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
...с тия машинки до изборите ПППП-ще бъдат първа сила----ЦИРКОВЕТЕ ЩЕ СА СЛЕД ТОВА ОБАЧЕ...щото само не съм сигурен , колоко ше удържат на напъна...!
226
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължаваме промяната ще са първи, на хората им от к0румпирано мутренск0 управлвние.
225
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успех на ПП и другите, които излизат срещу ГЕРБ и ДПС
224
10
 
13
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
Радев треска го тресе ! Йордан Цонев ясно му го каза. Протестърите не могат да съберат 121 депутата , ДПС Герб и част от БСП могат !!! И няма да оставят страната без правителство ! А и парите на Али Баба намаляха идва зима ...безплатната бира никак няма да върви на Орлов мост !
223
10
 
7
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Защо пък си мисля , че гелосаните и напудрени Харвардски задничета , не са по вкуса на простоватия , но иначе , практичен българин...?!...*** не обича по-учените от него да го командарят и да му казват , как да живее ...ИМУНИЗАЦИЯТА ПРОТИВ К-19, ГО ДОКАЗВА...!
222
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По добре от селяяците и папардсцитее на славуна. Модерни млади хора, Аман от старите ви муцуни. Хем ревете за ново... хем набутахте в парламента пак същите, ще и от постарите от едно време. Народ шизофрениции