Дончев: Ако ГЕРБ има преднина от 5% ще се опитаме да съставим правителство

По думите му в следващия парламент пътят е към обединение
5 окт 2021 18:34, Нели Христова
113
Дончев: Ако ГЕРБ има преднина от 5% ще се опитаме да съставим правителство
Снимка: БГНЕС

Ако ГЕРБ спечелят парламентарните избори с преднина от 5-6% , ще направят опит да съставят правителство. Ако обаче разликата пред втория е 0.5-1 процентни пункта, в партията смятат, че не само ще е трудно, но няма и да е редно да опитва съставянето на правителство. Това заяви пред "Свободна Европа" заместник-председателят на формацията Томислав Дончев.

Той добави, че ако в следващия парламент пътят е към обединение, ГЕРБ ще работи за такъв разговор. Но обединение не може да се случи просто така, то трябва да е около приоритети, подчерта Дончев и допълни, че само подобен разговор има смисъл и те може би биха го инициирали. Бихме водили разговор и за промени в съдебната система, но съдебна реформа не може да се свежда до смяната на главния прокурор, заяви вторият човек в ГЕРБ. Той подчерта, че партията има в програмата си дял за реформа в съдебната система, тази тема не им е чужда, както и че реформата минава през разговори, през убеждаване.

Апела на един от лидерите на "Продължаваме промяната"  Кирил Петков ГЕРБ да минат през покаяние за "огромните кражби, които са се случвали през годините", ако искат да се стигне до разговор с тях след изборите Дончев коментира с думите: "Самочувствието да си универсален морален императив и да караш другите да се покайват в името на високите идеали, които следваш, е леко подозрително".

Според зам.- председателя на ГЕРБ не те, а кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, зад когото застават, трябва да води разговори за подкрепа с други политически сили. Ако други партии, като ДПС например, макар те да заявиха, че ще имат собствен кандидат го подкрепят, ние в този разговор нямаме място, подчерта Дончев. Опаковането ни с ДПС, каквито опити непрекъснато се правят, целят да ни нанесат вреда, щета, категоричен бе вицето в ГЕРБ. На въпрос кого биха подкрепили ГЕРБ на втория тур, ако ректорът на Софийския университет не достигне до балотаж, Дончев заяви, че е много по-логично е да се подкрепи Лозан Панов, но до такава хипотеза е малко вероятно да се стигне. Дончев подчерта, че България да има президент с профила на професор Герджиков е много по-важно от спечелването на избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Др Дончев,ама вие от ГЕРБ наистина сте много нагли бре Габровски,Герберски хитрецо!-:((( Какви проценти те гонят бре човек?! Мислиш ли,че ще ви позволим,пак да си гушнете някоя "патерица" каквато беше Воля и патриоти? И да ни мачкате 4 г? Ти или си нагъл,или луд казвам ти! Ролята на ГЕРБ И в този парламент,ще бъде ОПОЗИЦИЯ! Новите партии,няма да ви дадат шанс,пак да яхнете българина! Ти подиграваш ли се?! Никога повече ГЕРБ!!! Крадци!!!!
19
2
 
12
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
С бат Бойко начело.
18
3
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
ГЕРБ и ДПС трябва да имат повече от всички останали,за да направят техен кабинет.Как ще стане това?Герджиков също е кандидат на ГЕРБ и ДПС,което си е огромен проблем.
17
18
 
11
 
! Отговори
САМО КАЗВАМ преди 2 години
ГЕРБ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ , СЪС ПОВЕЧЕ ОТ 10% !!! ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ Е ПРОФЕСОРА ! ДА МУ МИСЛИ РАДЕВ ! ГЕШЕВ ГО ЧАКА , БАЙ СТАВРИ ....СЪЩО !!!
16
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Красавец с кои ще се обединява че ще прави правителство. Да не би да си мисли че светата троица ще влезне в парламата и пак ще им крепи яйцата. БОГ го е казал. По скоро Камила ще мине през иглено ухо отколкото Гепи да вземат власт.
15
4
 
17
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 2 години
Той добави, че ако в следващия парламент пътят е към обединение, ГЕРБ ще работи за такъв разговорОбединение между тези които биеха и тези които бяха бити , обединение между тези които пълниха чекмеджетата и тези които едвам преживяваха , обединение между лошият материял и бого равните . НЕ преди да сте се запознали с бай Ставри
14
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както адвокат Хаджигенов каза. Докато ГЕРБ не бъдат тотално заличени от Българския политически живот, държавата няма да се оправи!! А това означава ГЕРБ-ДПС да не са в парламента. България трябва да се събуди и да изхвърли ГЕРБ-ДПС!!
13
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Томи, кажи нещо за мишката Джери.
12
8
 
21
 
! Отговори
Да бе преди 2 години
Ако ГЕРБ състави правителство, колко ще изкара? Една седмица? Петнадесет дни? Колко ще ги търпи народът? Понеже те могат реално да вземат не повече от 10 процента от имащите право на глас. А за реформите в съдебната система. Те не се правят от лъжци. Пр.осто неправдата е несъвместима с правосъдието.
11
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Три поредни избора,доста им поизпразни чекмеджето и сега вият като вълци,надушили отново кошаратаАко ГЕРБ отново спечелят изборите,не само ще огладнеем съвсем ами и ще изчезнемИ ваксинирането ще е на конвеер,като овце.Мислете с главите си преди да пуснете бюлетината,защото после връщане към нормалността няма да има,поне още 25 години,докато ни затрият съвсем и няма да има кой после "да затвори вратата"Ще остане само една обрулена територия готова за ново заселване от нашественициБог да пази.
10
2
 
14
 
! Отговори
ти виж преди 2 години
До Анонимендебелян как лъже за офшорките които не е декларирал и не е имал право да са негови щом е депутат. съответно неплатени данъци и т.н...а каква вреда има за държавата от акта на кирчо ?
9
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да видим вдругиден Кирчу какво ще лъже пред КС. Да не забравяме това защото, повечето се вързаха на него.
8
6
 
8
 
! Отговори
До 4 от Габровец преди 2 години
Какво значи това като габровец. Заради такива сравнения и слагане под общ знаменател сме на това дередже. И между другото , Радев не си прави сметки , така ли? Може и да не си прави , като знае , че "неманипулираните" машини ще отсъдят правилно.
7
11
 
21
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Дончев, ГЕРБ ще имат 5% тотал гласове на изборите. Айде осъзнайте се... И слезте на земята.
6
9
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Готви се за опозиция и хич не си мисли да правиш правителство.Беше каквото беше.
5
7
 
29
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Българи, излезте на 14.11. И ги разкатайте окончателно тия идеоти... Кой за, който иска да гласува, само не и за тез измамници...
4
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като габровец и той си прави"тънка"сметка.А колкото за подкрепата на Анастас Герджиков за Президент,това трябва да е някаква шега.Всички от ГЕРБ неистово се борят да спечелят изборите за да се сдобият отново с имунитет.Тава в същност е основната им цел.А ако спечелят,икономическото ни робство ще стане още по-жестоко,защото доста изгладняха.Така че умната.
3
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прилича ми на избягал рецидивист. Знам че се повтарям, но това е имтината.
2
11
 
27
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Мокри сънища...ама реалността ще ви смъкне тежко на земята на 14.11.
1
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само една мисъл може да обедини народа - герб в затвора .