Доц. Михов: Силният президент отстоява разделението на властите

Кандидат-президентската двойка на ВМРО е за промяна в Конституцията
Обновена: 8 окт 2021 22:12 | 8 окт 2021 22:11, Веселина Йорданова
23

Кандидат-президентската двойка на ВМРО доц. Милен Михов и Мария Цветкова ще отстояват идеята за промяна в Конституцията, която да даде повече правомощия на държавния глава.

"Силният президент не е този, който проявява сила, това е този, който отстоява принципа на разделение на властите, който може да отстоява равновесието между властите, техния взаимен контрол", заяви кандидатът за президент на ВМРО доц. Милен Михов в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Друга цел на промяната в Конституцията е президентът да има реални инициативи, свързани със законодателните промени.

"Сега президентът може да налага вето на даден закон, но той като се върне в НС за преразглеждане, отново се приема. Тук са му ограничени правомощията, които могат да станат реални с промяната в Конституцията", добави кандидатът за вицепрезидент Мария Цветкова.

Двамата са категорични, че страната се намира в дълбока политическа криза, от която е време да се излезе след изборите на 14 ноември.

"Два пъти се проведоха парламентарни избори и 6 пъти партиите не успяха да формират отговорно правителство. Това е белег за дълбока политическа криза, която може да бъде преодоляна чрез съгласие по ключови политики за страната. Всички ние сме наблюдавали през годините как декларираната промяна се реализира като подмяна на едни лица с други", коментира доц. Михов.

Кандидат-президентската двойка ще отстоява и позицията, че България не трябва да отстъпва по казуса с членството на Северна Македония в Европейския съюз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Един истински българин и патриот. Лично познавам него и семейството му. Ако всичките 240 в парламента бяха като него щяхме да сме наистина "Швейцария на балканите"!
17
0
 
1
 
! Отговори
до к.14 преди 2 години
Че кой пита народа,когато се назначава премиер и министри?Важното е хора с много пари да застанат на страната на бъдещия премиер и неговата партия.Президентът се избира ПРЯКО от народа и обикновено той няма подкрепата на богатите олигарси, така че борбата става на котка и мишка. Именно това позволи на ББ да изкра втория и третия мандат и да си избере послушен президент - Росен П. от Гоце Делчев. И се събраха двама бивши членове на БКП - ББ курсант и бивш преподавател в МШ Симеоново и този от МЕИ
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доц.Михов, пледирате че силният президент държи на разделението на властите, но силният премиер, особено ако е бивш пожарникар със съответстващо на неговата професия образование, държи всички власти да са му подчинени. И понеже в неговите ръце чрез НС са парите, реалната власт, честите контакти с еврокомисарите и ЕК, чрез избор на сговорчив и верен гл.прокурор - пример ИГ,той е некоронованият Падишах на БГ. И се стига до нахлуване на отряд въоръжени преторианци и спецпрокурори в Президенс- твото
15
2
 
1
 
! Отговори
мислете преди 2 години
Кокво ще пишете като се избере за президент Бойко Борисов или Волен Сидеров.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17: Във Франция диктатура ли е, като е президентска република?
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм против президентска република, защото народа много по-трудно би махнал диктатор. При парламентарна република се сваля пранителство и се избира ново, с което народната власт е по-близо до първоизточника-народа. При президентска държава, президента с мания за величие лесно става диктатор, използва армията и полицията срещу народа и се сдобиваме с ново БКП и диктатура на една партия. Ако това е идеята на ВМРО, то с прискърбие съобщавам, че ще избера друг кандидат.
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно така.Затова пак ще си изберем ген.Р.Радев.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не понасям доносници и продажници.Патриотичните партии трябва да не се наричат патриоти ,защото са далеч от това понятие.Трябва да се наричат продажници или руски олигархични поданици.Срам.Това,че работиш за руски олигарх не означава,че си патриот.Пълна трагедия в политиката.
10
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Институцията президент в България е напълно излишна, вредна и пapaзитна... Чорапът го доказа с поведението си...
9
3
 
1
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Тоя не ви ли бие на къмто боята,ммм?
8
3
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ром бе ром :))))
7
1
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
"Сега президентът може да налага вето на даден закон, но той като се върне в НС за преразглеждане, отново се приема. Тук са му ограничени правомощията, които могат да станат реални с промяната в Конституцията", добави кандидатът за вицепрезидент Мария Цветкова. ----///----- Тая кукувица какво иска? Президентът да може да спира закони еднолично ли? Откъде ги намират такива олиго френи?
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оная гнусна *** каракачанов,нищо не става флинстоун,не може да си види оная работа от корема,само с огледало,със замах си обува чорапите,дори за полицаи няма да го вземат,спинозен пущиняк,русофилска попара.това е грешка на природата,за пари ще си продаде маика си и баща си,изключително коромпиран мамут,от ледената епоха.незнам как е станал министър на отбраната но не става и да събира по 50 стотинки и за тоалетната.твоито мнение няма да бъде взето дори под внимание защото си просто една ***
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А такива коалиции и партии като вашата господине,които меришат на пръс с никролога в джоба,нямат право на мнение и да се изказват, ни маи малко да ни го налагат,ще си казваш на женати какво да прави не на нас.ходи в някоя друга държава да раздаваш правосъдие.там няма да че вземат и за чистач.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе тия са луди тва да не република конго.ако доиде някои луд психопат като хитлер какво ще правиме тогава.еднолична власт има само в катар и нова гвинея не може един чевек да взима решения.а наи добрият вариант е въобще да няма партии и президент и кои на къде види,на никои не му трябва някои да го управлява в тази криза и да го краде.като в джунглата.че много маимуни станаха на клона и скоро ще се счупи вече е напукан и се държи на един ***.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя ми мяза да е от боята...Ако свали костюмчето и облече нещо друго спокойно може да го сбъркат с интегрираните
2
2
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
уволнения дисциплинарно "доцент" обаче определено ми мяза на онова подскачащото..как му викаха?..А,Тошко...Та очаквам подобно на Тошката и него-доцента ,да го острижат,защото има същия вид на некъпана персона..
1
2
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Михо президент на ТКЗС-то :)))