Проф. Герджиков: Не съм сигурен, че снимките от стаята на Борисов са автентични

Той не участвал на протестите заради поста, който заема
15 окт 2021 09:10, Нели Христова
996
Проф. Герджиков: Не съм сигурен, че снимките от стаята на Борисов са автентични
Снимка: БГНЕС

Проф. Анастас Герджиков - кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ, коментира скандала със снимките с кюлчета и пачки евро от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов. Това се случи тази вечер в авторското предаване на Миролюба Банатова "Въпросите" по ТВ1.

"Не съм сигурен, че тези снимки са автентични. Борисов си е разпознал жилището, но очевидно никой не си оставя парите така. Не съм адвокат на Борисов. Откровено смятам, че има проблем с тези снимки, защото никой нормален човек не си държи парите по този начин... Трябва да се провери дали тези снимки са автентични. Това ще е най-добре за всички ни - този въпрос да се изясни - дали подобно нещо е имало в къщата на Борисов", каза Герджиков, като неколкократно подчерта, че не е адвокат на лидера на ГЕРБ, но се съмнява с истиността на кадрите.

"Действащият президент беше твърде рязък с хората и личното му пристрастие се прехвърли и върху хората", коментира професорът един от основните си опоненти в битката за "Дондуков 2" - Румен Радев.

Ректорът на Софийския уневерситет заяви, че не участвал в протестите миналата година заради поста, който заема. "СУ е участвал в 4 или 5 протеста през последните години. Има само един протест, в които са участвали и преподавателите, защото винаги са се опитвали да не заемат страна политически", каза Герджиков.

Той осъди полицейското насилие, което е упражнявано над протестиращи зад колoните на МС. "Не беше ясно на протеста кои са правите, но полицейското насилие, като всяко насилие, не бива да се търпи. Не взех отношение тогава, защото бях ректор на СУ. По закон е така, но това не ме вади от човешкото. Като ректор не мога да направя това и да заемам позиция", допълни проф. Герджиков.

Той сподели още пред Бенатова, че през 2013 г., когато е заемал поста на заместник ректор, е подкрепил протеста на студентите, които бяха окупирали СУ. "Виждах тогава протестите отвътре, тъй като университетът беше окупиран. Бях в подкрепа на тези студенти, нямаше как да го обявя публично, но ги подкрепях студентите и им помагах", коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


996
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
726
5
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До ACDC...абе авер,стиковайте си дрънканиците бе!..Та нали самата Тиква В ПРАВ ТЕКСТ заяви,че НИКОГА НЕ СЕ РАЗДЕЛЯ С ПИЩОВА СИ?!?!..А "шкафчето" е временния,"транзитен" сейф преди да поемат авоарите му към офшорките...Не забравяй ,че да търсиш "логика" и "нормално поведение" от човек,тежко засегнат психичните си проблеми,е..най-малкото безполезно..Но,Боковите мажоретки обичат резила...Всеки с мерака си..
725
5
 
10
 
! Отговори
do 2 преди 2 години
,,Чекмеджетата бяха кампания на ДС"Кампания на ДС, а пък са си оставили номерата на кюлчетата, за да ги хванат по-лесно. Абе, много нехайни са станали тия от ДС. И едни корабчета плуват в очите ми
724
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не желая начело на държавата да стои човек, който не е сигурен.Той и за това е посочен, за да му казват в какво да е сигурен.Плевнелиев номер 2.
723
7
 
7
 
! Отговори
гост преди 2 години
Стига *** макарите на Буци бе. Президенто е над партиен ваа.
722
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този,що ми се види,че има червило по устните си?
721
5
 
8
 
! Отговори
българин преди 2 години
Този клакьор на ГЕРБ,пита ли го някой изобщо за нещо?-:)))
720
13
 
9
 
! Отговори
ОФ-ето преди 2 години
защо Бойко Борисов да се изправя срещу фигуранта, къде се е случвало министър-председател в парламентарна република да се кандидатира за президент ... хахахаах, все едно вие да си зарежете продажбата на билети в киното и станете чистачи в салона
719
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 769 "Много даже е свързано." "Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността , а с думите." :))))))
718
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубавото на тая помия, което се излива по адре на Герджиков от радевите *** е, че демонстрира призивите на Радев за кампания без компромати. Така комунистите разбират призивите.
717
4
 
14
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 2 години
Божеее..... а "гененерал" Баце се шмугна и се крие зад кандидат за президент жив пeдe...3 (мека китка).... шубе го е да се изправи лично срещу ГЕНЕРАЛ Радев, истинският ГЕНЕРАЛ!!!!!
716
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 768 Много даже е свързано. Първо, Ви показах, че сте неграмотен по определението на акад. Теодоров-Балан :) Второ, Ви напомних, че нямате опорка за чата на каскета с бойко :) Вярно е, че е унизително да ви карат да т.р.олите без опорки :) Много сте смешен :) Оставям Ви да си т,р,олите, тежко дежурство Ви желая! Да не плачете за мен :):):)
715
3
 
11
 
! Отговори
Бочко, докато още преди 2 години
щъкаше с фуражка, какви чорапчета нахлузваше? Цървени, зелени... или с цветовете на дъгата? ГРОБарето, просветете ме...
714
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 764 "СлучаяТ е, че няма опорка," Пак започна да говориш несвързано. Допреди секунди говореше за разследване от "Гешев" на "Случая", а сега пак говориш за някаква опорка. Толкова си безсилен, че чак ми става тъжно за теб. Хубвао, сложил си си главата в торбата, но поне да те бяха подготвили малко. Така стана като някой от Женския пазар. Унизително е. Или на теб ти липсва всякакво самоуважение и нищо не ти е прекалено унизително? Да те питам пак: защо се съгласи?
713
5
 
21
 
! Отговори
ДЖЕНДЪР С ЧЕРВИЛО преди 2 години
ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ТОЯ ДА НИ ПРЕДСТАВЛЯВА ПРЕД СВЕТА МУХАХАХАХХААХАХАХАХ
712
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от кога "***" е *** дума? а полишинел може ли? а клоун? а комедиант?ха сега изтрийте и тезе въпроси ..ешници!
711
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 763 СлучаяТ е, че няма опорка, гербав :)
710
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 759 "Там е работата, че няма общо, а трябваше да разследва случая" Какъв е "случая?" :)))))
709
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ACDC 760 За да го самоубият с него, когато тези, които наистина ни управляват, заповядат. Както са го снимали спящ, можеха да го застрелят, за какво му е пистолет. Няма значение кой какво смята. Разследва се и се разбира точно как е.
708
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този *** ближе сладоледа на Боко отзад!
707
7
 
8
 
! Отговори
ACDC преди 2 години
До Анонимен 750 След като го охранява НСО, тогава защо му е пистолет и то отново на нощното шкафче? Каква е истината никой не знае. Но и версията с пачки и пистолет на шкафчето изглежда съшита с бели конци. Вие наистина ли смятате, че всеки мафиот, който се охранява от мутри, а и полицията го закриля, не си държи парите в сейф, а в нощното шкафче?